Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki úgy vállalt...

Van itt olyan, aki úgy vállalt gyereket, hogy nem igazán vágyott rá?

Figyelt kérdés
Hogy alakult? Belejöttetek? Kialakult az a "rózsaszín" érzés?
2017. aug. 17. 16:04
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Le leszek pontozva, de vállalom. Én nem vágytam rá tiszta szívből, a párom szeretett volna nagyon, én meg már benne voltam a korban, ahogy mondani szokás. (34 évesen).

Rendesen gondoztam, elláttam a feladatokat körülötte, de bármit megadtam volna, hogy visszacsináljam. Hónapokig bőgtem, nem tudtam őt tiszta szívvel szeretni. Vissza akartam kapni a régi életemet. Tulajdonképpen beleestem egy szép kis depresszióba. Nekem pszichológus segítsége kellett, hogy kilábaljak belőle. Szeretem a gyerekemet, elfogadtam őt, de testvére biztosan nem lesz. Utólag azt mondom, ha valaki nem vágyik rá 100% inkább ne tegye tönkre egy kisember életét, aki semmiről sem tehet.

2017. aug. 17. 16:12
 2/10 A kérdező kommentje:

Én felpontoztalak, köszönöm az őszinteséget.

Gondolod hogy tönkretetted volna a gyermeked életét? Biztosan nem, hiszen még pszichológus is segített. Rá haragudtál, esetleg a párodra vagy önmagadra?

2017. aug. 17. 16:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azt tudtam, hogy akarok majd gyereket, de teltek az évek és ennél közelebb nem jutottam ágyban a megvalósításhoz. Aztán becsúszott, ahogy mondani szokták. Először megijedtem. Másodszor is. De nekem nem úgy volt, mint az első válaszolónál, hanem szerencsém volt, kialakult a kötődés már a terhesség alatt. Nagyon szeretem a lányomat, nem tudnám nélküle elképzelni az életemet. Az tény, hogy teljesen más lett az életem, és a régivel sem volt bajom. De nem sírom vissza, pedig sok szempontból nehezebb most, mint ami volt. Persze, ez lutri, nem lehet előre tudni. Kívánom a legjobbakat neked
2017. aug. 17. 16:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, bocs, agyban nem jutottam közelebb... Átírja a telefon, bár ez vicces lett így
2017. aug. 17. 16:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem akartunk a párommal gyereket, de hát nálunk is becsúszott, ahogy mondani szokás... Nem akartuk megtartani, de aztán mégsem vitt rá a lélek az abortuszra. Én a terhesség alatt nem ereztem semmit, nem igazán vártam, hogy megszülessen. De mikor meglett, és rátették a mellkasomra, egyből eljött az az érzés, amit el sem tudtam képzelni. :)
2017. aug. 17. 17:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én sem akartam gyereket még vagy 10 évig, pláne nem az apjától, mégis lett.

A terhesség alatt nem nagyon kötödtem hozzá, egy nyűg volt, de azért szerettem volna, hogy jól legyen. Kövérnek és undorítónak éreztem magam nagyrészt.

Szülés utáni első 3 napban nem nagyon éreztem a saját gyerekemnek, de elláttam, hogy jó legyen neki. Majd fordult az egész, amikor azt hittem baj van, rájöttem, hogy belepusztulnék, ha baja esne.

Azóta nagyon megvan az összhang, de néha az agyamra megy, az én türelmem is véges.

Ahogy megfigyeltem, nem függ semmi attól, hogy várták e a kicsit, vagy sem. Tele van a net olyan sztorikkal, hogy x évig próbálkoztak mire összejött, valami mégis furcsa.

Olyan is van bőven, hogy nem akartak gyereket, mégis összejött és imádják.

Nem lehet kiszámítani, ki hogy fog reagálni.

2017. aug. 17. 17:53
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tervezett volt a lányom, és nagyon vártuk, de van egy barátnőm, akinek úgy lett gyereke, mint az első válaszolónak. Ő simán el tudta képzelni, hogy egyáltalán nem szül, nem akarta, a férje viszont nagyon akart. Igazából előre tudta, hogy ennek a pasinak kell gyerek, szóval gyakorlatilag vállalta, hogy ha hozzámegy, szülnie kell majd. Húzta amíg tudta, aztán elmúlt 32, és úgy döntött, hogy akkor belevág, fiatalabb már nem lesz. Nála szerencsésen alakult, kicsit túlságosan is. Terhesség alatt kialakult a kötődés, várta a kislányt, miután megszületett, volt pár nehéz hete, mert paragép volt, de aztán annyira átbillent, hogy semmi másról nem tud beszélni, minthogy hú de imádja a lányát, és neki kicsit se hiányzik semmi a régi életéből. Ezt egy beszélgetés alatt 20x elmondja. Mondjuk így belegondolva, nem tudom, hogy tényleg így érzi-e, vagy önigazol, de szerintem tényleg szereti a kislányt, csak nem meri beismerni, hogy azért voltak jó részei is a gyerekmentes életnek.
2017. aug. 17. 20:04
 8/10 A kérdező kommentje:

Nálunk is ez a helyzet. A férjem nagyon akarja, én meg simán el tudnám képzelni az életem gyerek nélkül is. De a férjem nélkül nem. Úgyhogy kénytelen leszek bevállalni. Csak rettegek az egésztől, hogy nem fogom bírni, őt fogom hibáztatni és rossz anya leszek...Rettegek a terhességtől és a szüléstől is, igazából amúgy is beteges vagyok és most sincs 2 nyugodt hónap mikor semmi bajom. Félek terhesség vagy kisbaba mellett már sok lesz nagyon.

Vagy hogy a férjem megutál mert nem vagyok jó anyja a gyerekünknek. :(

2017. aug. 18. 11:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Párom akart nagyon, én nem.

Ellátom, kielégítem minden szükségletét, néha megdicsérem, vagy átölelem, ám ritkák ezek a pillanatok.

Nincs cukormáz, elkényeztetés, medvepuszik.

Szeretem, és amúgy aranyos, de sokszor gondolkozom azon, hogy mi mindent csinálhatnék most nélküle.

Ha tehetném, nem szülnék, viszont a férjem meg remek apa, ő imádja a kiscsajt, és megmondta, hogy ő tőlem akar gyereket, mert én vagyok neki akiért érdemes élnie (és viszont).

Szóval szar helyzet, ha nagyobb lesz, nyilván változni fog, mert az unokahúgomat viszont imádom, de ő már iskolás.

2017. aug. 18. 13:47
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyobb gyerekekkel én is jobban elvagyok. Az elejét meg valahogy átvészelem...
2017. aug. 18. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!