Nincs viz a hazban, a gyerekek apja bortonben van, a gyerek nem fejlodik. Elvehetik tolem a gyerekeket?
Net persze van...
Én is csak gratulálni tudok.
A gyerek apjának holléte nem tőled függ, senkit nem zavar.
2 éves gyereknek sem beszélni nem kell tudnia, sem szobatiszának lennie.
Nem baj, ha víz nincs a házban, ha az udvaron van, vagy közeli helyen, és naponta hordod, felmelegíted, a gyerekek tiszták és egészségesek.
Ha 2 szobás a lakás, az viszont ciki.
Mekkorák a szobák? Nálunk van 30nmes szoba is, bőven elférne kényelmesen 3 emeletes ágy és 6 íróasztal, szekrények stb..
Ha 12 nmes szobácskákban laktok, akkor ciki, kivéve, ha nagy a belmagasság és van rendes állógaléria.
Szerintem nem fogják elvenni őket, amíg egészségesek, tiszták, és jóltápláltak, viszont ebben az esetben én rokonok segítségét kérném, hogy egy ideig náluk legyenek a nagyobbak, amíg nem szeded össze magad annyira, hogy rendes körülményeket tudj teremteni magatoknak.
Ha jól tudom kérvényezhetnéd az elköttetésedet ingyenesen ennyi gyerek után..
Szociális alapon kérj bérlakást, az sokat segíthet. A nagyobbak diákmunkázhatnának, 16 éves kortól suli mellett persze, a kisebb mehetne bölcsibe, jót tenne neki. Te pedig gyes mellett kereshetnél valamilyen állást, nem tudom, mivel foglalkozhatsz, de a körülményekből kiindulva nem túl sikeres foglalkozás.
Ha kertesház, tarthatnátok pár tyúkot, egy kecskét, lehetne veteményesetek, ezek is szépen segítenek nap mint nap a megélhetésben, kecsketej, tojás, házizöldség, víz a kútból, néha kiscsirke, ha az ember épp vesz egy kakast és nem vágja le egyből.
Családi program hétvégente a gyümölcsszedés közterületen vagy szeddmagad ültetvényen.
Mi egy csomó bodzát és diót szedtünk régebben, néha szilvát is.
Szerintem nem járnának jól a gyerekek nevelőotthonban. Nincs semmi baj a sok gyerekkel vagy a tanyasi élettel, sőt, a kettő együtt igazán jó, viszont a ház alapterületét növelni kellene akár egy könnyűszerkezetes fűthető plusz szobával.
Fessétek fehérre a falakat, a hibákat gipsszel ki lehet javítani előtte, még nekem is megy, pedig nem sok közöm van az ilyesmihez.
Csak össze kell szedni a nagyobb gyerekeket, hogy szebb legyen a fal, lomtalanításon összeszedni pár kisbútort, mindent tisztántartani, és máris rendben lesz a környezet.
Ha minden tőled telhetőt megteszel, nem fogják elvenni a kicsiket.
Már elkellet volna venni.
Sőt születés után oda sem adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!