A gyermekünk apja minimálisan veszi ki a részét a baba körüli teendőkből. Mit tehetnék ez ellen?
"Értem én, hogy ő dolgozik"
Nem, nem erted.
Amikor hazaér, te menj el sétálni a babával, ő addig nyugodtan tud aludni egyet, és akkor lehet jobba be tud szállni az esti fürdetésbe.
Legyen a vasárnap a családé.-ilyenkor te se csinálj házimunkát, hanem legyetek csak együtt, pihenjetek, kiránduljatok.
Nézd, ha te nem tudod magad kialudni, max sir a gyerek hogy valami nem jól sikerült. Ha o nem tudja kialudni magát, akkor baleset erheti illetve egy szép kis elbocsatas.
Ha a gyerek hónapos lesz, beadhatod bölcsibe és te is neki állhat dolgozni, hogy ne csak ő szakadjön meg heti 6 nap fizikai munkában
Az én férjem többet dolgozik, mióta otthon vagyok terhesen táppénzen. Csak abban az egy hétben nem láttam el a házimunkát, amikor véreztem és nem kelhettem fel.
Becsülöm őt, amiért többet dolgozik, hogy az én fizetésemből kieső részt pótolja. Nem várom el, hogy amit meg tudok csinálni, azt vele végeztessem el, miután hazajön a munkából, és ez a baba születése után sem fog változni.
Szerintem ez így teljesen rendjén is van.
Te se leszel sokaig hazas no..
O dolgozik, te nem!!!
Te pihenhetsz, amikor a pici, o nem!!
Mi felvaltva latjuk el a lanyunkat: nappalos elott en kelek, nappalos utan o kel, ejszakas elott kimegyunk setalni, hogy tudjon aludni, ejszakas utan is alszik du 2ig, este o kel. Ez igy korrekt :)
Tiszteletben kell tartani, hogy o dolgozik, faradt. Ha o hibazik, kirugjak, ha te vagy faradt max nem mosol, mikor a gyerek alszik, hanem alszol du is :)
Én ezt nagyon nem így látom. A gyereknevelés is kőkemény meló amelett, h fizikai, szellemi is egyben.
Nem írtad, h mennyi idős a baba, mert az sem mindegy, hogy pár hetes vagy már pár hónapos babáról beszélünk.
Szerintem az anya dolga, h rendben tartsa a babát és elvégezze a baba körüli teendőket. Ha nagyon lelkiismeretes az anyuka akkor pluszban elvégzi a házimunkát is, amig az apa nem ér haza.
Utána amikor apa is megérkezik együtt kell foglalkozni a babával és a körülötte lévő teendőkkel. Szerintem ez így a korrekt, együtt vállalták a gyereket, nem elvárható egy nőtől sem, (akinek van társa) h 0-24 ben ő foglalkozzon a babával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!