Szorongás, pánikolás mellett babát tervezünk!?
Nekem szorongásom volt kisebb pánikrohamokkal..
Terhességem elejét még végig kísérte, de aztán egyre jobb lett mindig bár orvosi vizsgálatok alatt mindig szorongtam, tiszta fehér köpeny szindrómám van :)
Aztán mióta megszületett kisfiam másfél éve minden szorongásom eltűnt, valahogy nem látom már értelmét a régi alaptalan félelmeimnek, elvonja a figyelmemet ezekről a gondolatokról sőt már eszembe se jutnak.. Meg hát megérezné milyen példát mutatnék neki? Rám teljesen pozitív hatása volt a szülésnek, nincs időm annyi magamra ami milyen jó ilyenkor..
Első vagyok, nálam is volt sok mélypont főleg mikor céltalannak láttam az életem, de ennek vége teljesen.
Gyógyszert szedtem de abbahagytam mikor doki csak emelni-meg emelni akart.
De nekem főképp bizonyos helyzetek váltották ki a pánikot pl utazás tömegközlekedéssel vagy autóval, ha egyedül mentem valahova, vagy orvoshoz pl. Tehát nem mindennap volt gondom, de tényleg teljesen megszűntek ezek.
Remélem ha betölti a 3-at és megy oviba én meg dolgozni nem fog előjönni de nem hiszem amúgy, tényleg már hülyeségnek tartom amik miatt régen aggódtam.. talán túl sok időm volt tényleg gondolkozni meg magamra, ezek megszűnnek azért ha gyereked van és menni kell,tenni a dolgod, érte tényleg leküzdesz ennél nagyobb félelmeket is . Onnantól ő lesz az aggódásod tárgya csak hogy minden rendben legyen a terhességgel, ha megszületik akkor hogy lehető legjobb anyukája legyél, ha elesik ne üsse meg nagyon magát, tehát hasonló egészséges aggodalmak :)
Kezelteted magad? Jársz pszichológushoz, vagy pszichiáterhez? Bocs, pontosan mem tudom melyikhez kell. Azt tudnod kell, hogy kicsi baba mellett nem leányálom az élet, még a nem szorongó anyát is megvisel egy hasfájós baba, a kialvatlanság "csodát tesz" az emberrel. Segítséged lesz az elején? Anyum bipoláris zavarban szenvedett, tudom, hogy ez súlyosabb, mint a pánikroham. Volt, hogy nem tudott minket ellátni, nagyszülőknél voltunk. És nagyon sokszor volt ez amíg kicsik voltunk, sajnos.
Benyugtatózva nem lehet figyelni egy kisgyerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!