Mennyire rizikós szorongásos betegségre gyógyszert szedni? Természetesen az orvos által előírt módon, terápia mellett. A család ellenzi a mellékhatások miatt, de az eddigi gyógyszermentes terápiák költségesek és alacsony hatásfokúak voltak.
Szerintem nem kerülöd majd el a gyógyszeres kezelést. De te is kizárólag gyógyszerben látod annak lehetőségét , hogy az állapotodon javíts? Nincs valami , amivel le tudd magad foglalni, amit még nem próbáltál ? Sport, háziállat, meditáció, valami terápia és zene, ami így hirtelen eszembe jut...
A gyógyszernek mellékhatása az is lehet , hogy hozzászoksz ,
vagy idővel nem segít. Pszichológust még nem keretél fel ?
Szerintem ott kezdd!
Nem kell félni a gyógyszerektől. Én úgy gondolom, hogy nem kell minden sz*rra gyógyszer, de a te problémád (ami nagyjából megegyezik az enyémmel) már bőven túlmutat ezen. Ha szükség van rá, akkor szedd. A családod nem érzi, min mész keresztül, nem nekik kell megmondani a tutit! Persze csak segíteni akarnak meg minden, de mégsem ők ebben a szakértők. Kényszergondolatok NAGYON durvák, aki benne van vagy volt, az tudja.
Arra azért számíts, hogy a gyógyszerbeállítás időszaka (kb. 2-3 hét) nagyon kemény lesz, de megéri bevállalni, mert utána SOKKAL JOBB lesz minden!
Kb. 1 év után szép lassan el lehet kezdeni leállni a gyógyszerről, állapottól függően, fokozatosan.
sport vagy drogeriakban kaphato termeszetes szerek
minden a fejben dol el
szendi gabor: depresszioipar
Depresszióipar, meg a lóf...
Sajnos a depresszió egy valóban létező betegség, rengetegen szenvednek tőle és nem fordulnak orvoshoz, próbálják maguk megoldani. Ugyanez igaz más mentális betegségekre is.
A gyógyszer abban segít (remélem) hogy egy olyan hangulati állapotba kerülsz hogy bízni s hinni kezdesz az alternatív terápiákban. Akkor lassan áttevődik ezek javára a gyógyulásod esélye és fokozatosan elmarad a gyógyszer.
A mentális betegségeknél még inkább szükséges a feltétel nélküli befogadás mivel kezelhetnek fél napig is ha a lelked mélyén nem hiszed hogy neked használ. A feleslegesen kidobott pénzről nem is beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!