Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek ha a 16-17...

Ti mit tennétek ha a 16-17 éves lányotok bejelentené, hogy terhes?

Figyelt kérdés
Nem vagyok ilyen helyzetben csak kíváncsi vagyok. Kiabálnátok? Átéreznétek, hogy nehéz helyzetben van? Elküldenétek abortuszra vagy rábíznátok, hogy megtartja-e?
2017. aug. 2. 22:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
54%
Megrokonyodnek, lehet hogy veszekednek is vele, aztan leulnenk megbeszelni a jovot. Tamogatnam, hogy tartsa meg es segitenenk mindenben. Mindketten itthonrol dolgozunk, ugyhogy tudnank neki segiteni. Sajnos csak egy gyerekem lett, igy orulnek, hogy erkezik egy baba a csaladba.
2017. aug. 3. 06:15
 12/19 anonim ***** válasza:
59%

16-17 évesen nem olyan elborzasztó, ha egy lány már nem szűz. Márpedig 100%-os biztonságos fogamzásgátló nincs.

Arra mindenképpen meg kell tanítani a gyerekeket (a fiúkat is!), hogy kell védekezni, és hogy gondolja meg, kivel szexel (kapcsolatok, szerelem, párválasztás, stb.)

Ettől még ha szexelnek, benne van a pakliban.

Nem döntenék helyette (helyettük!), támogatom, bárhogy is dönt.

Bármi is lesz, örülni is meg szomorkodni is fogok, csak másért.

2017. aug. 3. 08:54
 13/19 anonim ***** válasza:
83%

A gyermekem még kicsi, de az elejétől fogva részletes, alapos felvilágosítást fog kapni, mindig a korának megfelelően.

Ha ennek ellenére tizenévesen terhes lesz, kérdés, hogy fog-e nekem szólni rögtön, ha baj van. Ha szól, kap segítséget. Ha nem szól, hanem taktikázni próbál, kivárni a 12. hetet, amíg már nem lehet semmit tenni, nehogy rábeszéljem abortuszra (pont mint ahogy az ide író tinicsajok csinálják), na akkor az lesz, h a kislányom a 18. szülinapjáig számíthat a segítségemre, mert addig kötelességem.

Onnantól oldja meg az életét, ahogy akarja, akivel akarja, akivel kitalálták, h engem kész helyzet elé állítanak.

2017. aug. 3. 09:06
 14/19 anonim ***** válasza:
29%

Nyilván kiakadnék,de mindenben támogatnám

és segíteném!

Az abortuszt semmiképpen se javasolnám,

100%-ig ellene vagyok!

Ha megszületne a baba pedig foglalkoznék

Vele,amennyit csak tudok.☺

2017. aug. 3. 13:28
 15/19 anonim ***** válasza:
59%
Jó, de ez így milyen már...tinilányok válaszolnak a kérdésre, pedig szerintem a kérdező felnőtt szülők véleményét szeretné olvasni, nem nyári szünetes iskolás lányokét, akik persze mindenben támogatnának mindenkit.
2017. aug. 3. 13:59
 16/19 anonim ***** válasza:
74%

15: Honnan tudod, hogy ki válaszol?

Pl. nekem a legnagyobb​ gyerekem már 15 éves.(Fiú) Igaz, még nem aktuális a kérdés, mert nincs barátnője, de sose tudni, mit hoz az élet.

Tudom, hogy mer kérdezni tőlünk, felvilágosítás is volt, érzelmi téren is neveljük, komoly kis fiatalember.

De lehet, hogy egyszer ezt dobja a gép.

Azt már megtanultam, hogy nem mondok olyat, hogy "ilyen velünk sose fordulhat elő".

2017. aug. 3. 14:09
 17/19 anonim ***** válasza:
81%

15-ös,mégis honnan tudod megállapítani,hogy

ki hány éves?

Bár még nincs ekkora gyerekem,azért abban

biztos vagyok,hogy bármi is lesz vele,

támogatni fogom,mivel a GYEREKEM!

2017. aug. 3. 14:27
 18/19 anonim ***** válasza:
32%

Akik támogatnák, nagyon szép dolog. De arra számítsatok, hogy nem csak besegítenek kellene a nevelésben, hanem nektek kellene teljesen felnevelni, mert egy ilyen idős lány nem tud gondolkodni róla. Azt meg ha ő nevelné, nem lenne különb a gyerek se, mint az anyja.

Ha az apja felvállalja a gyereket, és eltartsa a családját, hát tartsák meg a gyereket. De nekem ne passzolják le félév után, hogy sír, meg nehéz vele, meg állandó felügyeletet igényel. Oldják meg, költözzenek össze, és éljenek együtt. Viseljék a felelőtlenségük következményeit! Mert ennyi idősen tisztában vannak minden cselekedetük súlyával.

Ha mégsincsen meg az apa, akkor a lányomra bíznám, de ugyanezekkel a feltételekkel. Ne sózza a nyakamba a gyereket.

Az pedig nagyon nagyon kevés fiatal anyukára jellemző, hogy szülés után majd folytatja a sulit és leérettségizik. Ne éljünk már álomvilágban! Az ilyen rögtön szüli is a második gyereket, hogy ne kelljen elmennie dolgozni.

2017. aug. 3. 16:14
 19/19 anonim ***** válasza:
77%
8as hogy is van ez? Ilyenkor nem az ő teste az ő döntése és a szülőnek kötelessége támogatni akármit is csinál a gyerek hiszen mindenhez joga van?
2017. aug. 3. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!