Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan szólítanátok a Nagymamá...

Hogyan szólítanátok a Nagymamákat ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Mindkét Nagymama Katalin, és csak a Kati megszólítást szeretik (tehát más becézett alak nem játszik) Mindketten Budapesten laknak. Így az sem lehet pl. hogy a Pesti Nagyi. A foglalkozásuk alapján nem szeretném. (Bankos Nagyi elég hülyén hanzik) Nem tudom hogy különböztessem meg a Babámnak őket, hogy ne zavarjam össze. Legyen az egyik Nagyi a másik pedig Mama? (Tudni fogja hogy mindkettő ugyanaz a kategória?) Papáknál egyszerűbb (Pisti Papa és Laci Papa) Nálatok hogyan szólítja a gyermek a nagyszülőket?
2017. júl. 25. 20:05
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
71%

Nálunk mama és messzi mama volt. Lehetne arról ki milyen messze lakik.

Lehetne a kerületről, pl. ötös mama...

Én már sajnos csak a tatákat tudom megkülönböztetni, ott anya Tata, és apa Tata van.

2017. júl. 25. 21:00
 22/36 anonim ***** válasza:
79%
Nekem pl papám bajuszos volt, ő emiatt bajuszpapa lett, a felesége, aki a mamám volt bajuszmama :) és így a másik maradt sima mama.
2017. júl. 25. 21:17
 23/36 anonim ***** válasza:
79%

Mi az egyik nagyinkat a Neve+nagyiként szólítottuk.

A másik nagyit meg mivel kertes háza volt és sok-sok állat (baromfi, kutya stb.) és nagyon-nagyon sok macska, ezért Cicásmama lett.

De mindkettőt mamának szólítottuk, csak akkor használtuk a név+mama vagy Cicásmama megszólítást, ha róluk beszéltünk és tudatni akartuk, hogy melyikről.

2017. júl. 25. 21:25
 24/36 anonim ***** válasza:
71%

Vezeték név plusz mama

De mi kitalaltunk vicces nevet nekik amivel meg lehet különböztetni(személyre illő ezért nem írom le)

2017. júl. 25. 21:47
 25/36 A kérdező kommentje:
A Bajszosmamáért rajongana az Anyósom! :)))
2017. júl. 25. 21:48
 26/36 anonim ***** válasza:
79%

Nalunk vezeteknev + mama volt

Teljesen jo.

2017. júl. 25. 22:36
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Egyik mama, másik mami. Gyerekként én is ilyen helyzetben voltam és a szülők így oldották meg.
2017. júl. 26. 08:15
 28/36 anonim ***** válasza:

Nálunk Katimama és Anyamama van :) Illetve Petipapa és Papóka

Ezerféle megszólítás lehet, Katimama, mama, mami, nagyi, Nani, nagymami, mamika

2017. júl. 26. 09:54
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
az én nagyszüleim Nani és Papa vagy Kisspapa, a másik oldalról Papika, Mamika vagy Kocsispapa, Kocsismama. (papák keresztneve azonos volt, mamáké is hasonló)
2017. júl. 26. 10:04
 30/36 anonim ***** válasza:
Nálunk mindkettő nagyszülő Mária. Anyukám Mami,anyósom Nagymama. Semmi gond nem volt a megszokással és meg is tudja különböztetni,bár már 8éves😃
2017. júl. 26. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!