Hogyan szólítanátok a Nagymamákat ebben az esetben?
Túlbonyolítod.
Nálunk és a családban a többi gyerek is mond a kettő mamáját mamának hívja, a tatákat még tatànak. Nincs külön Juli mama meg Mari mama. Miért zavarnád össze a gyereket? Tudatosul majd benne hogy két mamája van, ha több esze lesz nagyobb koràba akkor meg majd rájön miért van kettő.
Nálunk nem ugyanúgy hívják őket, így a keresztnevükön. A mamát-nagyit-nagymamát váltogatjuk, kinek hogy áll épp a szájára.
Lehetne apa-mama vagy anya-mama... vagy viccesebben (ha belefér) Pisti és Laci mama. :) Az utcáról is lehet valamit kitalálni (város helyett), hogy XY utcai nagymama. Egyébként sokszor a gyerekszáj is kitalál becézést, nálunk az egyik inkább csak Mamának hívják, a másikat néha meg "Nagyim"-nak hívja a nagyobbik.
Tudom hogy írtad hogy csak a Kati nevezést kedvelik, de szerintem ha vmelyik lazább az legyen Kata mama a másik meg Kati mama.
Esetleg Kati mama meg Kati nagyi?
Ez egy jó ötlet.
Anya vezetékneve +mama
Apa vezetékneve +mama
Én az egyik nagymamámat Meminek, a másikat Naninak hívtam.
A gyerekeim az egyiket Mamának hívják, a másikat Naninak (családi hagyomány).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!