Hogyan szólítanátok a Nagymamákat ebben az esetben?
Figyelt kérdés
Mindkét Nagymama Katalin, és csak a Kati megszólítást szeretik (tehát más becézett alak nem játszik) Mindketten Budapesten laknak. Így az sem lehet pl. hogy a Pesti Nagyi. A foglalkozásuk alapján nem szeretném. (Bankos Nagyi elég hülyén hanzik) Nem tudom hogy különböztessem meg a Babámnak őket, hogy ne zavarjam össze. Legyen az egyik Nagyi a másik pedig Mama? (Tudni fogja hogy mindkettő ugyanaz a kategória?) Papáknál egyszerűbb (Pisti Papa és Laci Papa) Nálatok hogyan szólítja a gyermek a nagyszülőket?2017. júl. 25. 20:05
11/36 A kérdező kommentje:
Igen..A vezetéknév lenne a legpraktikusabb..csakhogy mindketten elváltak és nem igazán jó a viszony a Papákkal.. Ezért nem örülnének ha ugye a Papák vezetékneve (Ami ugye a mi vezetéknevünk is) + Mama megszólítás lenne. Ha a Mamák lánykori nevén lennének szólítva az meg tök más vezeteknevek mint miénk az Apjával.. Na jó asszem ezt is bonyolultan irtam le. Szóval én Szabó vagyok a férjem Nagy. A Nagyik meg Kovács és Iván mamák lennének..ez is fura lenne.
2017. júl. 25. 20:30
12/36 anonim válasza:
A nagyitól az én anyám pl kiakadna, és meg is értem.
A Bíró mama, Molnár mama tökéletes szerintem.
13/36 A kérdező kommentje:
A Nani is nagyon jó!
2017. júl. 25. 20:31
14/36 anonim válasza:
Nálunk Kati Mama és Kati Nagyi van.
15/36 anonim válasza:
Egyszerre írtunk.
Egyébként a gyerek magától fog megkülönböztetést tenni.
Pk unokahúgom magától talált ki Piros és Sárga Rózsi nénit. A kerítés színéről.
16/36 A kérdező kommentje:
Jaj ez nagyon cuki :)
2017. júl. 25. 20:33
17/36 A kérdező kommentje:
Biciklis és autós mamát ismerek én is (ki mivel szokott jönni:)
2017. júl. 25. 20:37
18/36 anonim válasza:
Nálunk apamami volt meg anyamami 😀 pedig a nevük sem azonos, a gyerek kezdtecel.
19/36 anonim válasza:
A bátyáméknál van így, ott viszont a város más így onnan kapták a nevet.
Ln a vezezéknevükön szólítottam a mamámékat, pedig más volt a keresztnevük. Pl Kovács mama és Szabó mama
Vagy nagyi és mama is jó ötlet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!