Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Eszetekbe jutott már, hogy mi...

Eszetekbe jutott már, hogy mi lett volna, ha nem ma (kétezres évek) / nem orvos mellett szültetek volna? Problémás szülések esetén.

Figyelt kérdés

Sokan rosszul élik meg a szülésüket, legyen komplikáció mentes vagy pont komplikációs. Nekem a lassú táguláson kívül más gond nem volt, de a múltkor beszélgettük a párommal, hogy ő látta, mennyi vért veszítettem, hogy hányszor cserélték az oxitocint, stb. Belegondoltam, hogy vajon túléltem volna ezt akkor, ha nem ebbe a modern orvostudomány világába születtem volna?

Nem tűnik vészesnek, de elgondolkodtató volt, hogy a vérzés, az extra hosszú vajúdás, a nem tágulás - vajon a baba életben maradt volna-e?

Valamiért így jobban értékelem az életünket. Még ha nem is voltunk életveszélyben, mert kórházban voltunk.

Épp ezért nagyon hálás vagyok az orvosoknak, hogy ma már szinte mindenre van megoldás. (Sajnos csak szinte...) Hogy igazán koraszülött babákat is életben tudnak tartani - azt nem tudom milyen arányban, de - egészségesen engedik őket haza.

És igen, sajnos úgy látom, ezt nem mindenki veszi észre, nem mindenki tiszteli az orvosokat úgy ahogy kellene. Az állam sem, hogy honorálja a munkájukat, hogy ne kelljen hála pénzért dolgozniuk.. De ez más téma.

Ne savazzatok, ez csak egy gondolatmenet, kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről.

2017. júl. 20. 10:18
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Wow... nemesi családban 14 szülés xD azt a jobbágyaknál volt szokás, hogy a pocsék körülmények között és megélje néhány a felnőttkort. A királynénak sem volt egy tucat gyereke. (több mint egy tucat)
2017. júl. 23. 06:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!