Ti hogy gondoljátok?
Sokat hallom mostanában ,hogy valaki csak egy gyereket vállal ,mert "minden meg akar adni/venni" annak az egynek.Én ezzel nem igazán tudok azonosulni ,én úgy gondolom nem kell minden megvenni meg kifizetni egy gyereknek ,nem hiszem hogy jó hatással lenne rá.Én úgy nőttem fel ,hogy "mindent megkaptam" szerintem.Ételt ,tiszta ruhát ,otthont ,a szüleimet akik mindig meghallgattak és segítettek.Nem kaptam mobiltelefont ,sem tvt ,számítógépet ,autót vagy lakást.
Manapság már lenézik az embert amiért bizományis vagy örökölt babakocsiban tolja a gyerekét,nem telik puccos magánorvosra a terhesgondozás idején,vagy nem viszik nyaralni már két hónaposan a csecsemőt.Mondván "minek szül az ilyen" meg a "semmire szült ez is".Szomorú ,hogy ennyire anyagias világot élünk ,bele sem gondolnak egyesek hogy mi az igazi érték.
Mi az igazi érték? Nem nevelem irigynek a gyerekem, sem arra, hogy az alapján hozzon ítéletet, hogy mit hord a másik gyerek. Nem tanítom arra, hogy haragudjon arra, akinek épp a legújabb készülék van a kezében, de arra sem, hogy essen hasra előtte és nyalizzon neki ezért.
Hagyjuk már ezt az általánosítást, hogy aki gazdag, az nem törődik a gyerekével, nem neveli és csak pénzen vesz boldogságot...
Süt belőletek az irigység. Aki azt írja, hogy "puccos magánorvos", meg "az összes ilyen neveletlen ördögfiókán ott virít a márkás póló" meg "puccos magánórák", biztos, hogy nem általánosít? Nem vesz egy kalap alá minden jómódút?
Akkor miért esik rosszul hogy mások is ítélkeznek ismeretlenül? Ti is ezt csináljátok, csak a másik oldalról.
Miért gondoljátok, hogy nekünk nem fontos a becsület, a tolerancia, az udvariasság?
Ja, és őszintén gondoljátok végig... Miért nézitek, hogy ki miben van? Egy játszón sosem figyelem, hogy miben öltözteti a másik szülő a gyerekét. Na, jó, a kisestélyi feltűnne, de olyat meg nem láttam. Sosem szoktam kérdezni, honnan van a gyereken a póló. Miből állapítanám meg, hogy az épp turkálós, vagy az unokatesó is azt hordta, vagy épp frissen vásárolta egy márkás üzletben? Hiszen simán lehet Zara, Next, Adidas cuccokat turkálni is...
10 mi abiban élünk. Terhes vok. Most akkor elmebeteg vagyok? Netán beteges? El fogom rontani a gyermekem eletet?
Szakma (vendéglátós) utan hajóztam 4,5 évig. Kifizettem édesanyám lakasanak a felet az öcsémnek plusz vettem egy (nagyon) kis tetőtéri lakást Békéscsabán.
Mivel nem akartam szakacskodni egész életemben, igy eljöttem Szegedre egyetemre. Végeztem 2014-ben. Itt kaptam állást. (szeretem, jol fizet) Itt ismertem meg a párom, meg egyetem alatt. Ő is itt dolgozik. Árulom a tetőterem, de mivel egy lyuk senkinek sem kell. A masikban edesenyam haszonélvező. És abban egyetértek veled hogy tobb felnőtt generacio egy tető alatt beteges.
Itt meg albiban lakunk mert nem vagyunk biztosak benne, hogy itt kepzeljuk el az egesz életünket.
Tán, hogy megfeleljek vennem kellene itt is egy lakást? Ide kellene kotnom magam? Nem fogom. Ez itt működik es trendi volt 30eve. Tolunk nyugatabbra sokkal többen elnek berlakasban mint sajatban. Nem szegyen, csak itt, ahol az az értékes aki nem albérletbe szül.
En amikor eloszor mentem a védőnőhöz kérdeztem h nagy szegyen ez? Azt mondta ne vicceljek mar.. 10-bol 6 kisbaba albiba jon.
Mellesleg az albérlet kifizetése mellett is jut normalis színvonalú életre (ugy, hogy veszélyeztetett terhesség miatt en táppénzen vagyok) Júniusban voltunk nyaralni es nemrég fejeztem be egy nyelvtanfolyamot is ami nem 2 Ft-ba került.
Egész biztos vagyok benne hogy a gyerekem egy lelki beteg sérült lesz mert ide hozom haza. Az le van szrva h szeretettel varom.
Hja es meg egy gyalázat, bar ezt mar leírtam az 5.kommentben:
Turiban vettem neki ruhákat.. Uis 3 mosás utan kinovi es mivel ősszel születik meg le se nagyon vihetem a hideg miatt bennuk "mutogatni". (pedig az de menő lenne nem? Pf..)
Esszerutlenseg a pazarlas nem az ha valaki nyaralni jar meg nem krumplin el.
Kedves 12-es!
Nyilván amit írtam az albérlettel kapcsolatban az van olyanra vonatkozik akinek van egzisztenciája (mint neked, hisz nem azért vagy albérletben mert nincs más).
Amit írtam, olyanokra írtam aki 3-at szül 2 szobás albérletbe, télen meg egy szobában nyomorognak. Szerinted az normális a gyerekre nézve?
És nem is az újszülöttes turkálós ruhákról van itt szó. Azt hihetetlen gyorsan növi kifelé, fölösleges pénzkidobás hetente venni az új garnitúrákat.
De én vágyok arra ha terhes leszek akkor igenis pl a gyerekszobát frissen, újonnan megtudjam csinálni a gyerekemnek és az pénz.
Ha albérletbe kellene szülnöm úgy hogy csak a fizetésem van és sehol máshol nincs (befektetett pénzem), akkor én igenis várnék vele. De mi ezzel a gond? Más az értékrendünk..
Nem gond. Kicsit megalazonak tunt elolvasni a sorsaidat. A jelenlegi ingatlanjaim egyike sem alkalmas gyermeknevelese viszont nagyon kedves a tulajdonosa a jelenlegi berelt lakasunknak. Ahogy írtam is, felujithattuk (természetesen saját koltsegre) a baba szobáját. Szép tiszta, ok nem gyerekmintas, de lányos elegáns. Elotte egyeztettem a tulajjal, kifogasa nem volt. A szerzodesunk szerint 3 honap felmondási idonk es kaucionk van. Nem hiszem, hogy gondot okozna ha lepni kellene, de általában 4 vagy 6 hónapra előre kifizetjük a lakást mert a tulaja is kint el külföldön a családjával igy meg tobb..
Közben persze szorgalmasan lakastakarekozunk is es egyszer biztosan mondunk egy "a"-t vagy "b"-t arra, hogy hol kepzeljuk el veglegesen, de addig nekem ez igy jo... Tudom en, hogy mire érted te ezt a ket szoba 3 gyerek alberlet dolgot.. es egyetértek veled h a segélyért az onkormanyzatiba nem korrekt szülni, de hidd el nem fog hozzájuk eljutni az üzeneted innen. És ha meg el is jut.. Magasivben le se.. Sajnos ez van es az a szint az tenyleg nagyon nehez lehet egy gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!