Ti hogy gondoljátok?
Sokat hallom mostanában ,hogy valaki csak egy gyereket vállal ,mert "minden meg akar adni/venni" annak az egynek.Én ezzel nem igazán tudok azonosulni ,én úgy gondolom nem kell minden megvenni meg kifizetni egy gyereknek ,nem hiszem hogy jó hatással lenne rá.Én úgy nőttem fel ,hogy "mindent megkaptam" szerintem.Ételt ,tiszta ruhát ,otthont ,a szüleimet akik mindig meghallgattak és segítettek.Nem kaptam mobiltelefont ,sem tvt ,számítógépet ,autót vagy lakást.
Manapság már lenézik az embert amiért bizományis vagy örökölt babakocsiban tolja a gyerekét,nem telik puccos magánorvosra a terhesgondozás idején,vagy nem viszik nyaralni már két hónaposan a csecsemőt.Mondván "minek szül az ilyen" meg a "semmire szült ez is".Szomorú ,hogy ennyire anyagias világot élünk ,bele sem gondolnak egyesek hogy mi az igazi érték.
Sajnos ilyen irányba változik a világ. Saját gyerekeim még nincsenek, de heti 2-3 alkalommal játszótérre járok 3 és 6 éves gyerekekkel, két éve dadáskodom náluk, most született a harmadik tesó. Az ő szüleik is ezt az arany kivételt képviselik, miszerint szellemileg tanítják a gyereket, nevelik őket tiszteletre, szeretetre, megosztásra. Játszón többször előfordult már, hogy én szóltam rá az idegen gyerekre, mert püfölte a másikat v direkt piszkálta, gúnyolta. Az anyja nézte, nem szólt semmit. De az összes ilyen neveletlen ördögfiókán ott virít a márkás póló, csipszet esznek, s nem osztják meg senkivel. Nagy az egójuk, ők uralkodnak még a saját szüleik felett is. Apuka a múltkor fél órán keresztül könyörgött "Noelkának", aki megvolt vagy 3 éves, hogy ideje hazaindulni. A gyerek azt mondja nem. A szülő meg csak tovább pampog a semmibe.
Engem elszomorít ez a helyzet. Mi is hárman vagyunk testvérek. Nem hiszem, hogy annyi mindent nélkülöznünk kellett. De pl nem volt minden nap csoki/süti/üdítő, csak hétvégenként. Akkor is osztottuk 5 felé. Én is azt mondom, hogy szeretetben nőttem fel, habár kamaszkorom elején bennem is volt felháborodás, amiért pl nem vehettem meg azt a drága ruhát/cipőt amit kinéztem. De emellett olyan értékeket tanultam, és szeretetet tapasztaltam amiknek nem a pénz az alapja.
Legyél te is arany kivétel, aki szeretetben és következetes szabályokkal nevelei a gyermekét, a többiekkel pedig ne foglalkozz.
1# olvastam azt a kis majmot. Verlazito. Bízom benne, hogy az en gyerekem nem lesz ilyen.
En nagyon szerettem vna ket gyereket de egy is nehezen jott össze. Nem anyagi vonzata van sajnos hanem eü.-i. De nem adtuk fel.. Amúgy nekem is megadtak mindent. Nem anyagi ertelemben. Hanem adtak tartast, onbecsulest, szorgalmat, megtanitottak tisztelni a masik embert, tisztelni a munkat es hosszasan sorolhatnám.
Nem akarok itt nekiallni a "mai fiatalok" dumanak mert a saját korosztalyomban is ismerek olyat aki képtelen emberszamba venni bkit, magan kívül mindenki hulye, képtelen megállni a helyet az életben es h o erre a szarra nem szül gyereket. De kicsit igaz hogy a rendes igazi ertekek lassan lassan elvesznek.
Nálunk mindnen ami van saját erőből van. Nem toltak a seggem ala.
Vmelyik nap leírtam h turkálok a lányomnak es lepontoztak. Nem is tudom mit vártam. A babakocsink igaz új, de nem egy kisebb szemelyauto araval vetekszik. A babaszobat apuka ujitotta nem belsoepitesz team. :)
Mellesleg.. A felet nem hiszem el annak amit neha egyesek kiirnak. :) komolyan nem hiszem el h 10 parbol 8nak 350e ftos babakocsiba van a 8000ftos zara kisruhaba oltoztetett kisbabaja.
Attól, mert valaki nem tagad meg a gyerekétől ezt-azt,még élhetnek szerető családban, sőt: értéktévesztés nélkül is.
Mi járunk nyaralni, futja, amire szeretnénk, miért ne élveznénk?
Akiknek nincs, sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a pénznek nálunk a tapasztalatom szerint. Mi egyszerűen a lehetőségeink szerint élünk. Ennyi.
Nem gondolom, hogy aki magának nem turkálja a cipőket, annak a gyerekének mégis turkálnia kellene, és ezt egy homályos nevelési elméletnek hívni. A pénz eszköz, a kényelmes élethez. Ennyi és nem több.
Azért nézik le mert anyóshoz szülni nem egészséges dolog, albérletbe meg főleg nem. Kell egy biztos pont a szülők életébe amikor jöhet a gyerek és ez az utóbbi kettő nem az!
Nincs azzal semmi baj, ha valakinek van pénze és megveszi mindenből az újat, ha megtehetem akkor majd én is megfogom venni a gyerekemnek.
Én ellenkezőleg azt látom, hogy aki 2 szobás albérletben lakik a 3 gyerekével meg a férjével, na épp az van magától elszállva hogy ő mekkora istenanyakirály, mert van 3 gyereke, csak épp télen a kisszobába vannak mind az 5-en tömörülve hogy kevesebb legyen a gázszámla. Szerintem ez nem normális a gyereknek sem.
Gyerekhez igenis kell egy egzisztencia, egy saját lakóhely, ez a minimum. Akinek ezek nincsenek meg az nincs kész rá hogy egy egészséges harmónikus életet biztosítson a gyerekének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!