Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tenyleg nem elvarhato hogy...

Tenyleg nem elvarhato hogy segitsen tobbet a ferjem?

Figyelt kérdés

Mostanaba eleg sokat vitatkozunk azon h tobbet kellene segiteni a ferjemnek. Munkabeosztasa pl nappalos reggel 6tol 7ig vagy 8tol 9ig.Aztan ejszakas,aztan 2 nap piheno. Vagy ket nappalos egy ejszakas es 2-3 nap piheno. En azt kertem tole h ha pl este 7 re er haza olykor altathatna o is a 3 honapos babankat. Vagy ha ejszakas akkor egy etetest egy altatast o is atvehet.

Nem nehez fizikai munkat vegez. Dolgozik de nem minden nap vannak pihenonapjai tobb is egymas utan, es nem egyedul vallaltam a babat. Akkor is tudta h dolgozni fog. Az a kifogasa h faradt..de az ejszakat o vegigalussza mert nem ebred fel mikor sir a baba.Nem jogos h vegye ki a reszet o is a gyerekgobdozasbol?Megha nem fele fele aranyba mert van h nappalos de mikor pihenos napjai vannak akkor segitsen.?

2017. júl. 13. 14:33
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
49%
De, jogos. Igenis többet kéne segítenie, legalább akkor amikor nem dolgozik napokig. Mert a te "munkád" meg 24 óráig tart minden nap, ezt neki is tudnia kéne...
2017. júl. 13. 14:38
 2/33 anonim ***** válasza:
45%

Igazad van kiscicám, de attól, hogy itt mi bőszen bólogatunk, neked mèg nem lesz jobb a helyzeted!

Kicsi fèrjednek kène az agyáig eljuttatni, hogy innentől nem csak a te èleted változik, hanem kötelezően az övè is. Ès nem elvârni kell, hogy "segítsen" (nem is èrtem, mit segít a saját gyereke körül, neki is ugyanúgy a gyereke...), hanem saját belső igènye kellene legyen az utódja gondozására. Igen, mèg mielőtt valaki hápogna, mèg munka mellett is, hisz gyeteket nem szabadidős tevèkenysègkènt vállalunk!

2017. júl. 13. 14:47
 3/33 anonim ***** válasza:
61%
Mondjuk ha ez nem alapjáraton jön neki akkor nem tudod erőltetni sajnos. Az én férjem akár meddig dolgozik mindig fordít időt a picire és nem azért hogy nekem könnyebb legyen hanem azért mert szeret a saját gyerekével lenni.
2017. júl. 13. 14:56
 4/33 anonim ***** válasza:
47%

Én azt vettem észre, hogy mivel otthon vagyok és leginkább csak baba és lakás feladataim vannak sajnos - így jobban észreveszem az apróságokat amiket felfújok..

A párom is sokat dolgozik és nehéz volt elfogadnom, hogy elfárad, nem úgy vesz részt az életünkben ahogy azt elképzeltem.

Viszont. Amikor itthon van akkor foglalkozik a gyerekkel és hétvégén vagy amikor szabadnapja van akkor ő is pelenkázik, etet, fürdet, játszik, stb.

Itt inkább tényleg az a gond, hogy a férjed nem akar időt szánni rátok - rá. Mert azért na, a 24 órát sok mindenre be lehet osztani. A párom is hiába ér haza fél 9-kor, le sem vetkőzik, nem is eszik, le sem ül, egyből fürdet.

2017. júl. 13. 15:13
 5/33 anonim ***** válasza:
60%

Ez nem segítség, mert a gyerek nemcsak a tiéd, ez egy közös feladat.

A gond ott van, hogy neki erre magától nincs igénye. Szóval eleve a megkérés se meg a segítség se helyénvaló kifejezés.

2017. júl. 13. 15:40
 6/33 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem is segíthetne többet. De! Vegyük azt is figyelembe, hogy nem olyan könnyű az éjszakázás. Mikor én éjszakai műszakban voltam, 2 nappali alvás kellett,hogy be tudjam pótólni az éjszakait, mert a nappali alvás nem annyira pihentető. No meg az is fontos, hogy hogyan várod haza a férjed. Puffogva mert fáradt vagy, ő meg stresszes, ki van fáradva az altatáshoz, na és itt kezdődik a veszekedés, ki mit, mennyit dolgozik egy nap, meg egyebek. Vagy vidáman, örülsz annak, hogy épségben hazaért a családjához, egy fárasztó nap után, amit a családjáért dolgozott végig. Lehet az utóbbi esetben ő is feltöltődne és ha nem is azonnal, de megpróbálná átvenni a kicsit ha megkéred. Nagyon fontos a te hozzáállásod is. Mit szólna a férjed ahhoz, ha mikor hazajön átöleled és megköszönöd, hogy értetek dolgozott? Ne várd el, hogy a másik nyisson, nyiss te, örülj neki te, és ő is fog. Vagy ahhoz mit szól, mikor hazajön, bent vagy a picivel vagy éppen főzöl és nem mész elé köszönteni, csak odakiabálsz egy sziát, majd mondod, hogy jó lenne ha a gyereket elaltatná? Neked melyik esne jobban? Jó jó, nehéz a nők dolga, ezt nem vitatom. Én is 3 gyereket nevelek, egy hisztérikázik, másik dacol, harmadik sír mert ringatni kell. De azért a férfiaknak sem fenékig tejföl, mikor lehúznak egy műszakot, a főnök bacogatja, hogy nem jól csinálod, otthon meg a feleség bacogatja, hogy miért nem csinálod. Sokat számit a kedvesség, légy türelmes, megértő és ha fontosak vagytok neki, meglásd ő is másképp áll hozzá.
2017. júl. 13. 16:02
 7/33 anonim ***** válasza:
75%

Egyrészt nekem a 61 éves apukám dolgozik ilyen munkabeosztásban, ezen kívül van a szabadnapjaira elég sok privát munkája is. Igaz emellett a házimunkából már nem veszi ki a "részét", csak a kertben csinál néhány dolgot. Hugom náluk lakik a kislányával, de ha nagypapa hazaér fürdésidőben, a kislány csak vele fürdik, játszanak még, mesél neki.

Másrészt a férjem normál munkarendben dolgozik, de nagyon ritka, hogy fiunkat ne ő fürdesse, illetve a nagyobb lányunknak ő mesél este (a kicsi még szopik alvás előtt). Ezen kívül minden este játszik még mind a kettővel.

Harmadrészt pedig tegyél rendet a fejedben: nem segítséget vársz el, hanem, hogy végezze el a ráeső részt az egészből...hiszen ő is a család része, az ő gyerekei is.

Negyedrészt: mi hiába vagyunk okosak, ha a férjed olyan buta, hogy nem fogja fel és nem érzi, akkor sajnos tótágast is állhatsz... :-(

2017. júl. 13. 17:02
 8/33 anonim ***** válasza:
63%
Az en ferjem 12 orazik, egy nap nappal, egy nap ejszaka, 2 nap piheno. Plusz a maszekjai. En soha nem kerem meg, hogy kelljen fel ejszakas utan megetetni pedig o sokszor mondja, hogy szivesen de latom rajta, hogy hulla faradt. Abba gondolj bele kerdezo, hogy lehet, hogy nem fizikai munkat vegez, de dolgozik mig te nem! Te aludhatsz, mikor a babad alszik! Hasznald ki ezt es ne panaszkodj! A ferjed akkor segitsen, ha kialudta magat, o keresi a penzt!
2017. júl. 13. 20:48
 9/33 anonim ***** válasza:
Az én férjem sokat segít, vagyis sokat foglalkozik a gyerekekkel. A kicsivel is. DE! Van barátnőm, akinek a férje anno megdajkálta, beszélgetett vele, de soha nem pelenkázta, nem etette, stb. És ettől függetlenül a lánya a mindene, imádja. Ő nem ez a típusú férfi/apa, aki tud és akar kezdeni valamit a kicsivel. Ezt a felesége tudta, ismerte és elfogadta. Minden két emberen múlik. Én azokat sem ítélem el, akik az elején nem veszik ki a részüket. Nekem ilyen szempontból szerencsém van, de a férjem külföldön dolgozik, ergo nem sokat van itthon, én 2 gyerekkel vagyok, nulla segítséggel. Semmi bajom nincs, tök jól érzem magam a srácokkal, kiélvezem minden pillanatát a kisbabás itthonlétnek. De ettől még persze megértem a te gondodat is. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy te ismered a párod, lehet tőle is ennyi "telik" egy ilyen pici babával.
2017. júl. 14. 07:44
 10/33 anonim ***** válasza:
37%
8-as,te nem kapsz semmilyen ellátást vagy hogyhogy csak a fèrjed keresi a pènzt???
2017. júl. 14. 07:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!