Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez depresszió...

Szerintetek ez depresszió lehet vagy valami más?

Figyelt kérdés
Már pár éve szeretnék kisbabát, de tulajdonképpen most jutottunk el odáig, hogy belekezdtünk, mert mostanra lettek adottak az anyagi feltételek. Nehezen viseltem ezt a pár évet, most a végére iszonyatosan türelmetlen lettem és totál rágörcsöltem. :-( Nem szeretnék így érezni és tudom nem kéne görcsölni, csak közben a munkám is már iszonyatosan monoton, nagyon nehezen viselem, úgy érzem, hogy ingerszegény környezetben vagyok. Most hogy belevágtunk a baba projektbe így meg már nem látom értelmét váltani... Már fáj a fejem egy ideje, szerintem attól, hogy folyton agyalok, mert a munkám olyan, hogy nem köt le. Nagyon fáradékony vagyok, semmi energiám, folyamatos rosszkedv van rajtam, úgy igazán semminek sem tudok örülni. Nagyon ingerlékeny is vagyok. Mit tudok tenni, hogy ez változzon? Esetleg orvossal kéne beszélnem erről?
2017. júl. 8. 17:46
 1/5 A kérdező kommentje:

Mindenképpen elmegyek szemészetre is meg kaptam beutalót a neurológiára is, de félek, hogy lehet depressziós vagyok. Ha az vagyok minél hamarabb változtatni szeretnék rajta. Sajnos a szüleim is küzdöttek ilyesmivel. Az is a baj, hogy csak bejárok dolgozni ès semmi kihívás nincsen a munkámban, sehova nem tudok fejlődni és emellett meg nagyon hosszú a munkaidőm (12 óra).

Volt esetleg valaki hasonló helyzetben? Mit tanácsoltok?

2017. júl. 8. 17:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj minél többet kikapcsolódni, ellazulni, főleg, amikor kettesben vagy a pároddal. Sajnos úgy nem lesz baba, ha görcsölsz. Tudom, hogy csak akkor lehet belevágni, amikor már biztosan tudjátok, hogy képesek vagytok felnevelni egy gyereket (nemcsak anyagi szempontból), de lehet, hogy pont ezért nem jön össze, mert tudod, tisztában vagy vele, hogy "nekem teherbe kéne esni, mert tervezzük". Ez meggátol mindent.

Csak töltsetek minél több időt együtt, próbálj akkor is pihenni, ha nem vagytok együtt, munka után, menj el sétálni, beszélgess a barátnőiddel és amikor kettesben vagytok a pároddal, engedd el magad, és csak élvezzétek egymás társaságát. Meglátod, ha így teszel, pár hónap múlva pozitív lesz a teszt. Sok sikert!

2017. júl. 8. 18:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi, a kedves választ, megpróbálok mindent megtenni amit tudok,hogy ez változzon. :-))

2017. júl. 8. 19:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem tudtok elmenni nyaralni? Kornyezetvaltozas neha megoldja a ragorcsolos reszt. :)
2017. júl. 9. 14:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem is elsőre a környezetváltozás ugrott be, vagy a másik, hogy válassz egy hobbit, ami felvillanyoz, pl én varrni, kötni szeretek, és most nagyon rákattantam az olvasásra, de van, aki jógázik vagy nagyon sok ember kertészkedik vagy bringázik vagy túrázik vagy kreatívkodik pl scrapbook sztem hatalmas divat most. Ez nem gyerekpótlék, csak egy örömforrás, ami egy időre ásra tereli a gondolatokat. Ez kell ahhoz, hogy ne válj görcssé. A beszélgetés nagyon jó tud lenni, ilyenkor jobban kellenek a barátnők. Vehetsz egy háziállatot is! Vagy nézz utána, hol lehet önkéntes munkát vállalni, biztos szuper jót tenne!!!
2017. júl. 10. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.