Gyerek vs. Háztartás? Minap megszólt a szomszédom. Bővebben lennt
Most végül is leírtad, hogy mindenki extra jól érzi magát a helyzetben, és mindennek megvan a magasabb rendű oka és célja, tehát a rendszer kerek és tökéletesen tudatosan alakítod. Úgyhogy a fentebbi tanácsok mindegyike felesleges. Kábé filmet lehetne rólatok forgatni.
Oké. Elfogadom. Nem vonom kétségbe egy pillanatig se.
Akkor miért beszélgetünk a szomszédasszony véleményéről? Még ha a férj véleménye lenne mondjuk, rendben, de miért beszélgetünk a szomszédasszony véleményéről???
Továbbra sem értem, hogy egyáltalán mi a kérdés. A kérdésfeltevésedben van egy kérdőjellel végződő témamegjelölés, a kifejtős részben meg egy költői kérdés - mire kell itt válaszolni???
Pedig én a helyedben biztos ezt csinálnám, a kutyàt se kéne hogy érdekelje a szomszéd véleménye.
Nem szégyen az hogy négy kisgyerek nevelése mellett (plusz munka mellett) nem tudsz még füvet is nyírni. Én szégyen/nem szégyen, takarítót is hívnék ebben a helyzetben a kertész mellé. Mert most meg tudom csinálni simán, belefér az életembe, így nem szükséges, de ha olyan lenne az időbeosztásom mint a tiéd, biztos hogy nem tudnám még azt is megcsinàlni.
Neked annyi a "feladatod" hogy ne foglalkozz azzal az idegesítő szomszéddal. Írtam az elején valamikor hogy én már bizfos visszaszóltam volna. Erre te írtad hogy azt nem akarod. Oké, akkor ne szólj vissza, de ne is szólj semmit. Nem kell jóban lenni vele és beengedni a lakásba hogy aztán megint elkezdjen leszólni. Köszönés szintre kéne korlátozni a viszonyt, ha átvett neked egy csomagot, azt is kint elkérni tőle, minek jöjjön be hozzá a lakásba? Megköszönni, és továbbállni.
En a helyedben ugy allitanam le a szomszedot, hogy mikor elkezdi mondani a fuvet/mosogatast stb., akkor ahelyett hogy valaszolnek neki, elkezdenek kerdeseket feltenni meg beszelni az alkesz fiarol. Pl.: tervezi e az elvonot vagy hogy nem lesz e agressziv ha iszik. Tuti, hogy 3 ilyen alkalom utan abbahagyja.
Ja, es vegyel fel egy takaritonot meg egy napszamost!
Sok sikert!
hú, én nem mondok semmit, csak annyit, hogy fantasztikus anya vagy! Le a kalapom, a fanyalgók meg sz*rjanak sünt.
Nem is tudom, hol jut időd magadra egyáltalán, de ha esetleg jut, nehogy a fűnyírót szedd elő! :))) Neked való lenne a The Durrells sorozat, ha egyszer jutna rá időd, nézd meg, ott is 4 gyereket nevel anyuka egyedül, igaz, ebből három szinte nagykorú már. Kitartást és jó egészséget kívánok nektek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!