Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerek vs. Háztartás? Minap...

Gyerek vs. Háztartás? Minap megszólt a szomszédom. Bővebben lennt

Figyelt kérdés
Szóval egyedül vagyok 4 gyerekkel. Dolgozok is. Bölcsistől kisfelsős sulisig vannak a gyermekeim. Mondhatni nem egyszerű mindig mindenben teljesíteni, de úgy tűnik működik. Edzések, különórák stb, minden megvan. De az azzal jár, hogy egyszerűen nem tudom a házimunkát úgy elvégezni, ahogy "kellene". A fű sokszor akkora, hogy tényleg ciki. Rend a házban? Hát a fiúk nem annyira rendmániások, idejük sincs, a kicsik meg lányok, ők arik , pakolásznak a maguk módján. A nagyok is a saját cuccait, de valljuk be eluralkodik a káosz az egész napos rohangálásban. Reggelente ugye őrültek háza, délután dettó, hisz én vagyok a logisztikus és a fuvaros egyben. Kertem is van, friss zöldségekkel, örülök, ha meglocsolni van időm, de gazos. Erre a minap átjött a szomszéd. Hogy ez azért elég gáz, micsoda rendetlenség (tényleg az volt, hisz nem volt időm a főzés után elpakolni (most szabin vagyok), vinnem kellett edzésekre a gyerekeket, este értünk haza. Ő azért jött akkor, mert a futár hozott csomagot, amit átvett nekem. Úgyhogy jól megkaptam milyen trehány vagyok. Ő biztos nem vinné a gyerekeket addig, amíg nincs rendben a háztartás. Volt olyan is, hogy matekversenyre vittem messzi városba az egyikemet, délután a többit ugye felszedtüök bölcsi, ovi, suliból, hazaestünk éhesen.Rendeltem kaját. Erre megszólt akkor is, hogy ő aztán mindig főzött a gyerekeknek, az az első. Már komolyan kezdem magam sz@@r anyának érezni, mert nem győzök mindent. Szerinte a gyerekeknek is meg kellene érteni, hogy nem a különóra, edzések az elsők, hanem háztartás, főzés. Mert neki mindig így volt. :( Ma reggel elmentünk mindannyian biciklizni. Úgy örültek, hogy végre együtt vagyunk. Mentünk egy nagyot. Erre átszól, hogy füvet kellene nyírnom már. Igaza van, bokámnál van a fű :( De jövőhéttől dolgozom újra, iszonyú hajtás lesz , logisztikát megoldani kegyetlen. Meglesz, de kevés a nap 24 órája. És tény és való, hogy inkább velük vagyok, őket viszem ahova szeretnek menni, amiben tehetségesek, támogatom őket, és nem a háztartás az első. De már annyit piszkál, hogy tényleg kezdem magam rosszul érezni. Bocsánat az összevisszaságért.
2017. júl. 5. 11:01
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
32%

Most végül is leírtad, hogy mindenki extra jól érzi magát a helyzetben, és mindennek megvan a magasabb rendű oka és célja, tehát a rendszer kerek és tökéletesen tudatosan alakítod. Úgyhogy a fentebbi tanácsok mindegyike felesleges. Kábé filmet lehetne rólatok forgatni.

Oké. Elfogadom. Nem vonom kétségbe egy pillanatig se.

Akkor miért beszélgetünk a szomszédasszony véleményéről? Még ha a férj véleménye lenne mondjuk, rendben, de miért beszélgetünk a szomszédasszony véleményéről???

Továbbra sem értem, hogy egyáltalán mi a kérdés. A kérdésfeltevésedben van egy kérdőjellel végződő témamegjelölés, a kifejtős részben meg egy költői kérdés - mire kell itt válaszolni???

2017. júl. 6. 10:38
 32/36 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam, magam megerőszakolása a kupi "elfogadása", minden házi teendő elmaradása, tolása. Nem volt egyszerű, nagy nehezen eljutottam arra a pontra, hogy oké, most ez van, majd ha nyugdíjas leszek lesz rend. erre kezdett a szomszéd piszkálgatni, elbizonytalanítani. És ez az én gyenge pontom. Sokkal jobban megérint, mintha azzal jönne nekem, hogy kell gyereket nevelni, hogy csendesítsem a kicsiket stb. az valahol lepereg. De ez a gyenge pontom amibe belenyúlt, és nyúl nap mint nap mostanában. Nem tudom miért. Mert azért koszosak sem és büdösek sem vagyunk. De káosz az van. sokszor. Valahol itt a kérdőjel,kíváncsi vagyok mások véleményére, ki hogy csinálja, talán egy kis megerősítés, vagy épp az, hogy gáz ez a helyzet, nemtudom. De más a fizessek a fűnyírásért ötletért megérte. Zsigerből elvetettem az ötletet, mert tuti ezért lusta anya leszek, mert ő bizony lenyírta ha 5 centis volt.
2017. júl. 6. 10:54
 33/36 anonim ***** válasza:
46%

Pedig én a helyedben biztos ezt csinálnám, a kutyàt se kéne hogy érdekelje a szomszéd véleménye.

Nem szégyen az hogy négy kisgyerek nevelése mellett (plusz munka mellett) nem tudsz még füvet is nyírni. Én szégyen/nem szégyen, takarítót is hívnék ebben a helyzetben a kertész mellé. Mert most meg tudom csinálni simán, belefér az életembe, így nem szükséges, de ha olyan lenne az időbeosztásom mint a tiéd, biztos hogy nem tudnám még azt is megcsinàlni.

Neked annyi a "feladatod" hogy ne foglalkozz azzal az idegesítő szomszéddal. Írtam az elején valamikor hogy én már bizfos visszaszóltam volna. Erre te írtad hogy azt nem akarod. Oké, akkor ne szólj vissza, de ne is szólj semmit. Nem kell jóban lenni vele és beengedni a lakásba hogy aztán megint elkezdjen leszólni. Köszönés szintre kéne korlátozni a viszonyt, ha átvett neked egy csomagot, azt is kint elkérni tőle, minek jöjjön be hozzá a lakásba? Megköszönni, és továbbállni.

2017. júl. 6. 11:13
 34/36 anonim ***** válasza:
54%

En a helyedben ugy allitanam le a szomszedot, hogy mikor elkezdi mondani a fuvet/mosogatast stb., akkor ahelyett hogy valaszolnek neki, elkezdenek kerdeseket feltenni meg beszelni az alkesz fiarol. Pl.: tervezi e az elvonot vagy hogy nem lesz e agressziv ha iszik. Tuti, hogy 3 ilyen alkalom utan abbahagyja.

Ja, es vegyel fel egy takaritonot meg egy napszamost!

Sok sikert!

2017. júl. 6. 14:18
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

hú, én nem mondok semmit, csak annyit, hogy fantasztikus anya vagy! Le a kalapom, a fanyalgók meg sz*rjanak sünt.

Nem is tudom, hol jut időd magadra egyáltalán, de ha esetleg jut, nehogy a fűnyírót szedd elő! :))) Neked való lenne a The Durrells sorozat, ha egyszer jutna rá időd, nézd meg, ott is 4 gyereket nevel anyuka egyedül, igaz, ebből három szinte nagykorú már. Kitartást és jó egészséget kívánok nektek!!

2017. júl. 7. 11:50
 36/36 anonim ***** válasza:
57%
Le lett pontozva az egyik válaszoló, de valóban semmi értelme a kérdésnek. Az egész arról szól, hogy szidjuk a szomszédot, meg írjuk le, hogy a kérdező milyen király, mert a kérdező ezt így gondolja és csak ez az elfogadható válasz, úgy is így lesz alakítva a magyarázat mindenre. Ezért kár volt kérdést kiírni.
2017. júl. 7. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!