Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Adnátok ezeket a neveket /...

Adnátok ezeket a neveket / ismertek olyat, akit így hívnak? Nevek lent!

Figyelt kérdés

Dorkás

Ené

Főbe

Hadassa

Hófehérke

Ividő

Jokébed

Kozett

Levízia

Manszvéta

Psziché

Pintyőke

Pólika

Sáfély

Szépe

Szüvellő

Zomilla

Ezek lánynevek.

2017. jún. 20. 22:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nem ismerek ilyen nevű gyereket, nem is adnám. A Pólikát hirtelen kólikának is néztem.
2017. jún. 21. 05:51
 12/20 anonim ***** válasza:
Csinálhatnának már egy névadás kategóriát. Asszem ezen a héten te viszed amúgy a prímet. Bár még csak szerda van.
2017. jún. 21. 10:12
 13/20 anonim ***** válasza:
Drága isten gyere le.. egyiket se adnám, de a Kólikás és a Levizelt viszi eddig a prímet. Szúrjunk ki a gyerekkel napot tart itt most az emberek többsége?
2017. jún. 21. 13:34
 14/20 anonim ***** válasza:

Bár az utolsó Godzilla se rossz:-D

Szerintem legyen Sárpely Orália vagy Leokádia Kandida, bár a Skolasztika Immakuláta se lenne rossz.

2017. jún. 21. 13:36
 15/20 anonim ***** válasza:

Szerintem a Hófehérke, Kozett, Manszvéta, Zomilla vállalhatók közülük. De vannak szebb nevek, úgyhogy ezek közül egyiket sem adnám. Egyébként mesehős nevet nem nagyon adnék, de vállalható, nem ütköznék meg rajta, ha valakit ismernék ilyen névvel, itt most a Hófehérkére gondolok, de a Kozett meg ugye a Nyomorultakban van, azt láttam régen mesében, egy szegény kislányt képzelek mindig magam elé ezzel a névvel. A Sáfély nagyon érdekes hangzású, így ízlelgettem ennek a névnek a hangzását, nálam ez sem veri ki a biztosítékot, szóval még ez se rossz, ez sem durva. Na jó, most így mégjobban belegondolok, kiejtésre nem is hangzik rosszul, de leírva viszont nagyon furán néz ki:)

Szóval a felsoroltjaid közül egyiket sem adnám, de van, ami okés közöttük. A Manszvéta meg a Zomilla szerintem valamilyen szinten beillik a hagyományos nevek közé is; Manszvéta névvel például egy idős nénit képzelek el; meg a Zomilla is olyan kedves, kecses lágy hangzású, és nem valami kirívó dolog, hanem lehet komolyan is venni azokat a szülőket, akik ezt a nevet adják a gyermeküknek, a Zomilla az még jó név, egy régi kori embernek is el tudnám képzelni, azért mondom, hogy nem lóg ki a sorból, meg a hangzása is jó szerintem , meg leírva is tetszik. De nekem mások a kedvenc neveim.

2017. jún. 21. 22:30
 16/20 anonim ***** válasza:
*Ja és nem ismerek egyet se:)
2017. jún. 21. 22:30
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Enéh nevű lányt ismerek. Szép név. A Sáfély és Szépe Árpád-kori magyar nevek. Nekem ezek is tetszenek. Ezeket kár volt ebbe a listába írni. Nem egy kategóriák a többivel. Csak a műveletlen emberek nem tudják, hogy ezek lány nevek.
2017. jún. 22. 05:16
 18/20 A kérdező kommentje:

Hát azért ha álmomból felébresztenének, nem okvetlenül tudnám, hogy pl. a Jokébed milyen név.

És aki szerint emiatt műveletlen vagyok, az pont tehet egy szívességet a hátsó felemnél :D

2017. jún. 25. 18:49
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

atyaúristen..

némelyiket hallottam, és tudom, hogy régi magyar nevek, pl. Ividő (jó idő régisesen), meg Szüvellő, Enéh.

(adalék: Hadassa a bibliai Eszter eredeti neve, Psziché is irodalmi, Főbe az gondolom Phoebe magyarosítva- de így nagyon gáz - Agyba főbe...

Jokébed? atyaúristen.

2017. jún. 27. 20:56
 20/20 anonim ***** válasza:

Egyiket sem adnám.

Ismerek viszont Psziché és Hadassa nevűeket.

A Kozett és a Manszvéta szerintem vállalható.

2017. júl. 30. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!