36 éves anyuka vagyok két kisgyerekkel (3 éves,2 hónapos). Mi lehet az ami öreges bennem?
Sokszor az a benyomásom, hogy öregebbnek néznek és meglepődnek hogy ilyen kicsi gyerekeim vannak, elég rosszul tud esni. Például más kisgyerekes anyuka úgy köszön, hogy "jó napot kívánok", és láthatólag meglepődik, hogy a két kisfiamnak az anyukája vagyok (nem egyéb rokon vagy netán nagymama...:D...).. holott kb. egyidősek vagyunk. Vagy a boltban lemagáznak, a sorban mögöttem álló, a tőlem idősebb sógornőmet meg ugyan az a pénztáros letegezi.
Nem hagyom el magam külsőre, fiatalos tépett, rövid frizurám van amit rendszeresen ápolok, kicsit teltebb, de nem kövér testalkatom, ennek megfelelően előnyösen, de csinosan öltözöm (pl. nem veszek fel nagyon rövid sortot, mert nem áll jól, hanem mondjuk farmer halásznadrágot egy csinos nyári toppal, vagy egy hosszú tunikát leggingssel, ilyesmi...). Mitől lehetek öreges a többi kismama vagy mások szemében?
Amúgy én a mimikán gondolkodtam amióta ezen gondolkodom :)... sokszor veszem észre, hogy összehúzom a szemöldököm... lehet hogy ez a baj, nem tudom.
A hajam ilyesmi: [link]
A színe fekete alapból is, de festem ugyan olyanra mint az eredeti volt, mert már van pár ősz hajszálam...
Próbáld a homlokod szabadon hagyni! Tapasztalatból írom. Én jártam úgy hogy 30 évesen vittem a fiam uh-ra... és a vizelet minta leadásakor simán letegezett a nővér :-) aztán elnézést kért, h lánynak nézett nem anyukának.
A mimika is lehet olyan.... de erről meg már nem tehetsz!
Szerintem ez "alkati" kérdés. A férjemet mindig minimum egy tízessel idősebbnek nézik, pedig divatosan, fiazalosan öltözik, jó alakja van, nem pocskos stb.
Engem meg 27-28 évesen, mikor az iskolából bekísértem a 16 éves tanítványokat a sürgősségire, nem egyszer a barátnőjüknek néztek :D Nálam meg mindig azon döbbennek meg, pedig már elmúltam 30, hogy "Neked van gyereked?? KETTŐ?!??" ;)
Kérdező, a magázás nem kor, hanem kisugárzás kérdése. 25 évesen is magáztak, ha azt akartam ;)
A pénztáros miért tegezzen le?
Ez nem öregesség és nem életkor kérdése, hanem kiállásé, kisugárzásé. A férjem szokta mondani, hogy van, akivel szemben fel sem merül a tegeződés. Például azért, mert úrinő, és ez látszik rajta.
Miért vágysz idegenek tegezésére ennyire? Az mit jelentene neked?
Utolso, nem erted.
Nem az a baja hogy tul tekintelyes nacsasszony es nem tegezik, hanem hogy idosnek nezik. Irta is, hogy a nala idosebbet letegezik, azaz idosebbnek tunik valamiert es ezert magazzak. Mert pl. kisgyerekes anyukak is magazzak a jatszon, holott a jatszoteren az anyukak valoban mindig tegezodni szoktak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!