Miért érzi sok nő úgy, hogy gyermek nélkül nem teljes sem ő, sem az élete?
Nagycsaládosként, boldog családban élve sem hiszem azt, hogy a gyerekek feladata a szülők életének beteljesítése lenne.
A szülők feladata az, hogy teljessé, boldoggá formálják a gyerekeiket, hogy magabiztos, felkészült felnőttként induljanak el a világban.
Kedves utolsó! Ez azért biztos rosszul esett neked. Becsúszott, nemvárt, megbánt gyereknek nem jó lenni, érzi azt a gyerek, és hogy aztán a saját szülőm még felnőttkoromban is hozzámvágja, hogy megbánta, hogy vagyok...lehet, hogy nem látogatnám többet. Félig-meddig én se tervezett voltam, ezért éreztem fontosnak, hogy az én gyerekem igenis tervezett baba legyen.
Az pedig, hogy azt mondja valaki, hogy nagy átlagban a nők társadalmi nyomásra szülnek, elég kiábrándító, hogy valaki ezt gondolja a nőkről. Ilyet valószínű olyan jegyez meg, akinek még nincs gyereke, vagy ő maga valamilyen nyomásra szült-tényleg társadalmi nyomásra, vagy párja nyomására, vagy azért, hogy megtartsa a párját. Aki azt kérdezi hogy miért kell a nőnek a gyerek, miért nem érzi teljesnek az életét nélküle....annak bármit is írhatnánk itt azok, akikről a kérdés szól. Nem értenék. A gyermek iránti vágy olyan, mint az éhség, alapjáraton bennünk van ez a vágy. Nem is kellene ezt magyarázni. Nem értem, hogy miért kell ez kérdésnek lennie. Úgy hangzik, mintha bajod lenne ezzel...de igazán nem értem, hogy mi a probléma ezzel. A faj fentartása érdekében szerencsére több ember akar gyereket, mint amennyien nem akarnak gyereket...máskülönben kihalnánk. Sajnos a kérdező valószínűleg a kérdés jelentését se helyesen értelmezi. De ezt mint említettem, nem lehet elmagyarázni. Kell a gyerek és kész...nem számít, hogy nyűg sokszor, mert az érzést, amit kivált belőlünk, nem váltja ki semmi, csak ők: a gyerekeink.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. :)
Részben választ kaptam a kérdésre, de másfelől további kérdéseket vetett fel bennem. Ezeket inkább "magammal" tárgyalom meg, mert félek, hogy a végén még valaki megvádol, hogy gyűlölöm a kisbabákat. :D
#17 Félreértetted. Mivel mindenki nyaggatta őket, így mindenképpen terveztek gyereket, eredetileg a "szokásos" elvárt mennyiséget: kettőt. Annak ellenére, hogy ők maguk vágyni nem vágytak rá, de hát mentek az okosságok a "ha nem lesz gyereked megbánod" stb. Na most ők azt bánták meg, hogy ezt elhitték :(
Így a korabeli lehetőségek szerint védekeztek ugyan, de ennek ellenére mégis terhes lett ismét anyám, s döntöttek az ab. mellett.
(eredetileg azt hittem, egyedi a történetem, de aztán talán pont itt a gyakorin olvastam hasonló eseteket...tehát nem kuriózum)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!