Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért érzi sok nő úgy, hogy...

Miért érzi sok nő úgy, hogy gyermek nélkül nem teljes sem ő, sem az élete?

Figyelt kérdés

2017. jún. 15. 00:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%
Nézd! 25 évesen szültem az elsőt, saját ház 2 autó, 8 éve tartó kapcsolat (2 év házasság), stabil munkahely. Nem éreztem kevesebbnek magam gyerek nélkül! Az már más kérdés, hogy rájöttem, miután megszülettek, hogy velük "kerek" az élet! Azért nem kell szüli, mert a csapból is ez folyik! Ez a pár döntése kell legyen! 2 gyerek van, engem mindenki azzal traktál, mikor jön a harmadik (a kicsi csak 8 hónapos!!!!), amikor válaszolok, hogy nem lesz, akkor kikerekednek a szemek....
2017. jún. 15. 08:57
 12/19 anonim ***** válasza:
33%
Mert nem az, ennyi.
2017. jún. 15. 09:26
 13/19 anonim ***** válasza:
66%
Azért,amiért párkapcsolatra vágyik,meg azért,amiért mások meg a hátuk közepére se kívánnak gyereket. Mert ilyen ember,neki ez fontos. Micaoda problémák vannak itt a gyk-n...
2017. jún. 15. 10:16
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagycsaládosként, boldog családban élve sem hiszem azt, hogy a gyerekek feladata a szülők életének beteljesítése lenne.

A szülők feladata az, hogy teljessé, boldoggá formálják a gyerekeiket, hogy magabiztos, felkészült felnőttként induljanak el a világban.

2017. jún. 15. 17:33
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nem tudom, én már kislány koromban is úgy éreztem, hogy szeretnék majd anyuka lenni. Most, hogy anyuka vagyok, most is azt gondolom, hogy nem lenne teljes az életem enélkül. Pedig néha kivagyok :) Amúgy sikeres voltam a munkámban és jól is kerestem, imádok utazni, jókat enni-inni, de már egy ideje ez nem elégített ki. De! Ez az én életem, abba nem akarok beleszólni, hogy másnak mitől kerek a világ. Szóval ha valaki nem akar gyereket, vagy nem "mindenáron", azt nem ítélem el.
2017. jún. 15. 20:58
 16/19 anonim ***** válasza:
60%
A szüleim az utánam véletlenül besikeredett gyereket gondolkodás nélkül elvetették, mert azt mondták, hogy ha ilyen a gyerek, akkor nem kell több. 70 éves, de azt mondja, hogy ha most lenne fiatal, dehogy szülne, orrba vágná azt, aki győzködné (amúgy boldog házasságban éltek 40 évet)
2017. jún. 15. 22:47
 17/19 anonim ***** válasza:
59%

Kedves utolsó! Ez azért biztos rosszul esett neked. Becsúszott, nemvárt, megbánt gyereknek nem jó lenni, érzi azt a gyerek, és hogy aztán a saját szülőm még felnőttkoromban is hozzámvágja, hogy megbánta, hogy vagyok...lehet, hogy nem látogatnám többet. Félig-meddig én se tervezett voltam, ezért éreztem fontosnak, hogy az én gyerekem igenis tervezett baba legyen.

Az pedig, hogy azt mondja valaki, hogy nagy átlagban a nők társadalmi nyomásra szülnek, elég kiábrándító, hogy valaki ezt gondolja a nőkről. Ilyet valószínű olyan jegyez meg, akinek még nincs gyereke, vagy ő maga valamilyen nyomásra szült-tényleg társadalmi nyomásra, vagy párja nyomására, vagy azért, hogy megtartsa a párját. Aki azt kérdezi hogy miért kell a nőnek a gyerek, miért nem érzi teljesnek az életét nélküle....annak bármit is írhatnánk itt azok, akikről a kérdés szól. Nem értenék. A gyermek iránti vágy olyan, mint az éhség, alapjáraton bennünk van ez a vágy. Nem is kellene ezt magyarázni. Nem értem, hogy miért kell ez kérdésnek lennie. Úgy hangzik, mintha bajod lenne ezzel...de igazán nem értem, hogy mi a probléma ezzel. A faj fentartása érdekében szerencsére több ember akar gyereket, mint amennyien nem akarnak gyereket...máskülönben kihalnánk. Sajnos a kérdező valószínűleg a kérdés jelentését se helyesen értelmezi. De ezt mint említettem, nem lehet elmagyarázni. Kell a gyerek és kész...nem számít, hogy nyűg sokszor, mert az érzést, amit kivált belőlünk, nem váltja ki semmi, csak ők: a gyerekeink.

2017. jún. 16. 19:29
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. :)

Részben választ kaptam a kérdésre, de másfelől további kérdéseket vetett fel bennem. Ezeket inkább "magammal" tárgyalom meg, mert félek, hogy a végén még valaki megvádol, hogy gyűlölöm a kisbabákat. :D

2017. jún. 16. 20:02
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

#17 Félreértetted. Mivel mindenki nyaggatta őket, így mindenképpen terveztek gyereket, eredetileg a "szokásos" elvárt mennyiséget: kettőt. Annak ellenére, hogy ők maguk vágyni nem vágytak rá, de hát mentek az okosságok a "ha nem lesz gyereked megbánod" stb. Na most ők azt bánták meg, hogy ezt elhitték :(

Így a korabeli lehetőségek szerint védekeztek ugyan, de ennek ellenére mégis terhes lett ismét anyám, s döntöttek az ab. mellett.

(eredetileg azt hittem, egyedi a történetem, de aztán talán pont itt a gyakorin olvastam hasonló eseteket...tehát nem kuriózum)

2017. jún. 16. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!