Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szülők nevét adni a gyerekne...

A szülők nevét adni a gyereknek tényleg rossz? Miért néz mindenki bolondnak?

Figyelt kérdés

Ha lány az én nevem, ha fiú a ferjeme.

Mikor ezt elmondom bárkinek is hülyének néz..

2017. jún. 12. 13:38
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
16%

A fiam két keresztnevet kapott, az elsőt a férjem keresztneve után, amely az én egyik kedvenc férfinevem, átlag magyar férfinév, de szép, méltóságteljes. Én kértem, hogy kapja meg ezt a nevet. A második neve viszont különleges, ritka férfinév, nincs is még egy sem az oviban, sem a környezetünkben. És a második nevén szólítjuk.

Ha kimondom a teljes nevét (mondjuk a dokinál időpontkéréskor), büszkeséget érzek, szép, méltóságteljes neve van.

2017. jún. 12. 22:34
 22/27 anonim ***** válasza:
90%
Mindenképp legyen egy másik keresztneve is.
2017. jún. 13. 09:51
 23/27 anonim ***** válasza:
80%

Én nem tartom rossznak abban az esetben, ha mindkét szülőnek amúgy tetszik a név, esetleg a rokontól/szülőtől függetlenül is esélyes lenne.

Viszont volt itt egyszer egy kérdés, nem emlékszem rá pontosan meg régen is volt, de olyasmi volt a lényege, hogy apuka ragaszkodott az anyja nevéhez, mert ez szokás náluk, csak nem lett lánytestvére, ezért kapná az unoka a nevet. Az anya tette fel amúgy a kérdést, mert ő ebbe nem akart belemenni, egyrészről mert nem is tetszik neki a név (vmi Bözsi vagy Gizi szintű volt amúgy), másrészről ennyi erővel az ő családtagjáról is el lehetne nevezni. Asszem nagyon nagy balhé volt belőle, mert apuka kb megesküdött az anyjának, hogy akkor is Gizike lesz, ha a felesége elvál. Nem tudom mi lett végül, de azért ez nem kicsit gáz. Mintha attól lenne vki különleges, mert az öreganyja után nevezték el. Na az ilyen hozzáállású emberektől a gyomrom felfordul.

2017. jún. 13. 10:38
 24/27 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk a férjem szetette volna, ha az ő nevét kapja a kisfiunk, de én nem akartam annak ellenére sem, hogy nagyon szép neve van (Szabolcs), a babánknak is magyar nevet adtunk, nekem azok tetszenek (Botond). Egyébként Nimród, Zétény, Hunor és Levente szerepelt még a listán.
2017. jún. 14. 21:51
 25/27 Seamonk ***** válasza:
57%

Ha lany lesz nem baj ha fiu kesz az viszont mar nekem mar nem tetszene az otlet barmilyen gyönyörű neve van az apukanak, mert szemely szerint en furanak gondolom ezeket az Ifjabb...X,Y neveket.

Ha sikeresek lesznek a tanulmanyai és neadjisten ledoktorál vibol akkor már jés élmény lesz kimondani: Doktor Ifjabb ...stb? Háát, nekem nem jonne be.

A Vivivel nincs semmi baj, nagyon szep nev, az mi lanyunk is az, nem a vilagvege ha ketto van belole.

2017. jún. 18. 19:20
 26/27 anonim ***** válasza:
Nem bolond, csak fantáziátlan, s zavaró, hogy mindenkit ugyanúgy hívnak, aztán nem győznek variációkat kitalálni, hogy valahogy megkülönböztessék a családtagokat, lásd fent, Éva, Évike, kiséva, nagyéva, stb.
2017. aug. 16. 19:20
 27/27 anonim ***** válasza:
Kérdező, mit zavar ez téged? A te gyereked, úgy nevezed el, ahogy akarod.
2018. febr. 18. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!