Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A szülők nevét adni a gyerekne...

A szülők nevét adni a gyereknek tényleg rossz? Miért néz mindenki bolondnak?

Figyelt kérdés

Ha lány az én nevem, ha fiú a ferjeme.

Mikor ezt elmondom bárkinek is hülyének néz..

2017. jún. 12. 13:38
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
85%
Mert egy külön ember lesz, nem te leszel, vagy a férjed. Legyen már saját neve. Én is utálom, hogy ugyanaz, mint az anyámnak, nagyanyámnak, sőt az unokatesómat is így hívkák, meg az ő anyját is. Marha jó, mikor családi ebédnél valaki hívja Évát, és odafordul a kis Évike, nagy Évike, Éva meg az Éva mama is. Ezért. Bár engem nem érdekel, más mit ad a gyerekének, de én biztos nem magunkról nevezem el.
2017. jún. 12. 13:43
 2/27 anonim ***** válasza:
87%
Mi direkt nem adtuk, hogy ne a gyerek legyen a kicsi xy, hanem legyen "saját" neve, sőt olyat kerestünk, ami még a távolabbi rokonságban sincs. De nem nézem hülyének, aki hagyománytiszteletből, szerelemből vagy bármi más miatt más szempontok szerint dönt.
2017. jún. 12. 13:44
 3/27 anonim ***** válasza:
74%
Hát én mondjuk ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mi van akkor, ha lesznek másik, ugyanolyan nemű gyerek,making már nem kapja a szülő nevét. Mit mondasz majd neki, ha megkerdezi, hogy ő miért nem érdemelte meg? Vagy ha az elso azt kérdezi, ő miért nem érdemelt saját nevet?
2017. jún. 12. 13:45
 4/27 A kérdező kommentje:

Vivien a nevem

Mindenki Vivinek hív

A kislány Vivike lenne nem Vivi.

2017. jún. 12. 13:52
 5/27 anonim ***** válasza:
92%

Ja. Férjem unokatesójáék ilyen viccesek: 4 generáció: Öreg Karesz, Karesz, Kiskaresz, Karcsika.

Igazán "aranyos", amikor együtt a család.

Meg a nagybátyjáék: Bélus és Béci (ötvenes és harmincas apa-fia páros).

Nem. Semmiképpen nem adtam volna férjem/apósom nevét. Amikor anyóssal beszélek, akkor "te Lacid, én Lacim" van. Mert náluk nincs külön becézés. Mindketten Lacik. Illetve anyós Lackónak hívja a férjem, de nekem ez nem jön a számra.

2017. jún. 12. 14:05
 6/27 anonim ***** válasza:
91%

Családban is van ilyen. Amikor beszélgetünk, ó igen, Peti így Peti úgy. Melyik Peti? Ja a kis Peti. Nem szeretem.... Nem lehet szóban normálisan megkülönböztetni őket, mindenképp kicsinyítő képzősen kell szólítani a kicsit. Rossz mindig erre figyelni..

Igen, ő egy külön élet, külön személy. Legyen már saját neve.

Nem túl kreatív..

2017. jún. 12. 14:16
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

A kislány Vivike lenne nem Vivi

Igen, ti, a szülők így fogjátok nevezni. És a rokonság? A Vivike kb 1 éves korig aranyos, de 16 évesen már csak nem fogod Vivikézni. Akkor mi lesz?

2017. jún. 12. 14:31
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Utolsóval értek egyet.

Meg pont rossz a példa. Írod, h Vivien vagy, és Viviznek. Mint a Vivienek 99%-át. Ha mindeki Cukorborsónak szólítana, ő meg Vivi lenne, azt úgy még érteném is, de így?

A Kareszos szuper. :)))

2017. jún. 12. 14:35
 9/27 anonim ***** válasza:
88%
Én úgy gondolom, hogy ő egy új ember, legyen saját neve. Nem az a dolga a világban, hogy engem továbbvigyen, hanem hogy önmaga legyen. Ehhez dukál egy saját név. De hogy más hogy látja jónak, az ő dolga.
2017. jún. 12. 14:47
 10/27 anonim ***** válasza:
70%
Én is szívesen adtam volna/adnám a férjem nevét, mert szép különleges név. Viszont ő kérte, hogy saját neve legyen a kisfiúnknak. Amúgy nagyon szereti a nevét, de nem szeretné továbbadni. Az ő apukájának más a neve, tehát nem családi hagyomány a név.
2017. jún. 12. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!