Második gyerek?

Figyelt kérdés
Külföldön élek minden segítség nélkül a férjemmel. Elsö gyerekünket nehezen neveltük segítség nélkül. Mostmár könnyebb mert már 7 éves. En szeretnék egy másodikat, férjem sem zárkózik el töle. Kisfiam viszont kimondottan nem szeretne. De nem értem miért. Szereti a kicsiket és gondoskodóan viselkedik velük, mégse szeretne kistesót. A felállás ugyan az. Segítség nélkül egy második.... Félek ha nem teszem meg fogom bánni... Elvileg egyszer élünk, és ez a gyermek szülö közti szeretet ez olyan gyönyörü..33 vagyok. Ti bevállalnátok?
2017. jún. 11. 21:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert nalunk nem a 7 ( vagy akarhany eves ) gyerek szava a donto.
2017. jún. 11. 21:50
 2/11 anonim ***** válasza:
92%
Igen , ha te és a férjed is szeretné. Nem a gyerekem fogja eldönteni hogy lesz e még egy gyerekem. Nem neki szülöd hanem magatoknak.
2017. jún. 11. 22:09
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Hát nem is a gyerek a mérvadó, hanem inkább hogy nincs segitség + 8-9 év korkölömbség... Mi párommal egykék voltunk, nem is tudom hogy milyen lehet tesoval. Náha attól is félek, hogy esetleg megbánom ha vállalkozom rá. Mármint természetesen nem a gyereket hanem abbol adodó szituációkat, de gondolom ezt azért csak felülkerekedné a szeretet...
2017. jún. 11. 22:17
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Persze. Mi döntünk, nem 7 éves. És igen, bánni fogod, ha nem vágsz bele. Meglátod, jó lesz.
2017. jún. 11. 22:45
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
Be, simán. Ez a korkülönbség nem problémás, a gyereknek pedig - nálunk - nincs ebbe beleszólása. Igazad van, nagyon megbánnád. A fiad meg majd hozzászokik.
2017. jún. 12. 00:01
 6/11 anonim ***** válasza:

Nalunk a nagyok 7 es 9 evesek voltak mikor a pici szuletett.

Imadjak!

Kicsit nehez volt visszaszokni a babazasba de mas gond nem volt.siman megertik,hogy altatok,etetek.nem rohangalnak a pici felett mikor alszik.

Ebbol a szempontbol konnyebb most,mint anno a 2 ev kulonbseggel volt.

Biztosan megbannad ha nem lenne meg 1.

Vagjatok bele,van mar rutinotok.megoldjatok a 2.at is segitseg nelkul.esetenkent a 7 eves is nagy segitseg am.persze rabizni nem lehet hosszu idore,de ha te epp furdesz,siman visszaadja a cumit,vagy epp bohockodik neki mig iszol egy kavet gyors,hogy tuleld a napot.

2017. jún. 12. 05:54
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem a hét éves gyereket igenis meg kell kérdezni,hogy mit szól egy tesóhoz. Persze, nem ővé a döntő szó.

Nálunk ugyan ez a helyzet mint nálatok, kislányom hét éves, én 33.:) Messze lakunk a családtól, mondjuk nem küldöldön.

Szóval mi bele vágunk hamarosan a kistesó projektbe, tegyétek TI is ezt.

Beszélgess a kisfiaddal, hogy milyen előnyei vannak egy tesónak. Hogy milyen klassz segítség lesz majd neked ő.

Pl kislányom teljesen rákattant, hogy majd ő főz nekem kávét, mikor fáradt leszek ( nem nagy kávés vagyok amúgy), de ráhagytam.

Szóval hajrá, hajrá, hajrá!!!!!!!!!!!!

2017. jún. 12. 08:56
 8/11 anonim ***** válasza:
A megkérdezni és az eldönteni szavak között van némi különbség, bár látom, ezt nem mindenki érti.
2017. jún. 12. 16:53
 9/11 anonim ***** válasza:

Ajánlom szeretettel ezeket a könyveket:

[link]

A testvérem nagyobbik gyerekénél és még egy barátnőm gyerekénél a testvérféltékenység ellen sokat segített az Elefántkönyv. Kiselefánt születik című. Az első gyerek gyakran féltékenyen várja, ha várja a kistesót. A harmadikat viszont mindketten várták :)

2017. jún. 12. 18:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Bevállalnám. Ok, hogy nem a nagyobb dönt, de jó tanács: beszélgess vele sokt a tesóról. És ne csak a jó oldalát, hanem hogy az elején sírni fog, nem tudtok úgy programolni, stb. De emellett a kistesó felmfog nézni rá, nagyon fogja őt szeretni, ilyesmi. Nálunk 3 a nagy, 1 a kicsi. Igaz nem külföldön lakunk, de apa kint dolgozik, nagyszülői segítségem nincs. Meg lehet oldani mindent hidd el!
2017. jún. 14. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!