Csak engem dühít amikor a szülők a beteg gyerekükről tesznek fel képet a facebookra?
Én értem mégis 0-ra lettem pontozva azzal amit írtam, azzal viszont tényleg nem értem mi a felháborító másoknak.. úgyhogy örülnék, ha elmagyarázná valaki..
És egyes válaszok alapján érzem azt, (illetve nem tegnap óta vagyok itt) hogy ha valakinek gyereke születik törölje magát közösségi oldalakról is, mert milyen már pl egy szép családi képet is feltenni, mert a gyereknek nincs beleszólása abba, hogy mehet-e fel vagy nem. Tudom ez egy kicsit off a kórházi elesett fotókhoz képest, viszont a válaszok miatt írtam..
Bár ilyen képeket nem szoktam nyilvánosan megosztani, de pont a múltkor volt egy csúnya balesete a 3 éves lányomnak. Én egyszerűen megkérdeztem tőle, hogy lefotózhatom-e, hogy másoknak is megmutassuk (az arcát csapta szét a betonon és elég durván feldagadt a szája). Bólintott és mozdulatlanul várta, hogy elkészüljön a fotó. Utána meg is mutattam neki a kész képet.
Facebookra én se tettem fel, de MMS-ben elküldtem a szüleimnek, apjának, közelebbi barátoknak. Mondjuk őt élőben látta sok ember, mert még a munkahelyemre is be kellett mennünk, mielőtt hazaindultunk. De nem láttam rajta, hogy zavarta volna, örömmel fogadta a sajnálkozó-bátorító megjegyzéseket a munkahelyemen.
Bár én talán évente egyszer-kétszer teszek fel képeket róla, akkor is kirándulás vagy szülinap alkalmából, de szerintem 3 éves kor alatt nem különösebben érdekli őket. Később meg egyszerűen a sok adat letolja a lista végére. Nem életszerű, hoyg egy 2 éves gyerek akármilyen fotója felkerül, aztán ő arra rábukkan 15 évesen...Addig annyi más dolog is felkerül, hogy már keresővel is nehéz megtalálni a régi fotókat. Ezt a netre feltöltött fotókra értem természetesen, nem arra, ha otthon külső vinyón gyűjti valaki a családi fotókat (én pl. ezt teszem, aztán évek szerint mappákba megy). Ott később keresgélhet, ha érdekli, meg már legalább olvasni tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!