Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem dühít amikor a...

Csak engem dühít amikor a szülők a beteg gyerekükről tesznek fel képet a facebookra?

Figyelt kérdés
Nem gondolnak arra, hogy szegény ha beleszólhatna nem biztos hogy akarná, hogy láztól leizzadva, vagy tele kiütéssel, stb.lássa őt anyu-apu összes ismerőse? Aki ilyet csinák örülne ha valaki lefotózná miközben épp dögrováson van és megosztaná több száz emberrel? Csak ma este vagy 5 ilyen képet láttam, olyan mérges vagyok,elmagyarázná valaki ez mire és kinek jó?
2017. jún. 10. 23:26
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
53%
8-as vagyok, tök jó, már ott tartunk egy kisgyermekes anyuka ne rakjon fel egyetlen képet sem. De amikor a 20-25 évesek 12 éves szinten csücsörítenek a tükör előtt és napi több ilyen képet tesznek fel meg pasik seggrészeg képeket tesznek fel az ok igaz? Szánalmas.
2017. jún. 11. 08:09
 12/23 anonim ***** válasza:
39%
11, nem érted a különbséget aközött, hogy valaki magát égeti vagy te égeted.
2017. jún. 11. 08:13
 13/23 anonim ***** válasza:
48%
Mert mi az égő az én 8-as válaszomban? A kanül? Na basszus...
2017. jún. 11. 08:16
 14/23 A kérdező kommentje:
8-as! Én nem is feltétlenül az olyan képekre gondoltam mint amit te írsz, hanem arra, hogy sokan kiírják "kis betegünk" és puff egy kép a sápadt/ izzadt/ elgyötört kisgyerek arcába. Ne mondd, hogy ez rendben van, mert szerintem olyan mértékben sérti g gyerek intim szféráját,és vadidegenek elé tárja az elesettségét, hogy tényleg elszomorító. Érted már mire gondolok?
2017. jún. 11. 08:24
 15/23 anonim ***** válasza:
48%

Én értem mégis 0-ra lettem pontozva azzal amit írtam, azzal viszont tényleg nem értem mi a felháborító másoknak.. úgyhogy örülnék, ha elmagyarázná valaki..

És egyes válaszok alapján érzem azt, (illetve nem tegnap óta vagyok itt) hogy ha valakinek gyereke születik törölje magát közösségi oldalakról is, mert milyen már pl egy szép családi képet is feltenni, mert a gyereknek nincs beleszólása abba, hogy mehet-e fel vagy nem. Tudom ez egy kicsit off a kórházi elesett fotókhoz képest, viszont a válaszok miatt írtam..

2017. jún. 11. 08:31
 16/23 anonim ***** válasza:
87%
A legdurvább amit láttam ebben a műfajban: 3 év körüli gyerek elgyötörten ül a bilin, (ok nem látszik semmije, de basszus!) ágyra borulva. Okos szülö valami olyan kommentel feltölti, hogy szegény kincsem már ő is, az egész családot elkapta a vírus. Kérdem én akkor miért nem magát rakta fel f*sás közben??? Egyetértek veled kérdező.
2017. jún. 11. 08:33
 17/23 A kérdező kommentje:
15-ös! Akkor olvasd el kérlek az 5-ös kommentemet. Írtam, szerintem is teljesen más pl.egy beállított ovis fotó, ahol a gyerek tudja hogy fotózták, még talán büszke is az eredményre, mint amikor valakit betegen alvás közben lefotóznak, a bilin ülős esetet ne is említsem. De más egy vidám játszótéri vagy családi fotóhoz képest is. És elmagyarázom miért dühítő: mert a szülő nem veszi figyelembe hogy a bilin szenvedő, vagy az ágyban fekvő lázas gyereke nem tartozik másra! Nekem fáj, hogy így elém tárják annak az elesett kis embernek ezt a pillanatát. Érted?
2017. jún. 11. 08:43
 18/23 anonim ***** válasza:
28%

Bár ilyen képeket nem szoktam nyilvánosan megosztani, de pont a múltkor volt egy csúnya balesete a 3 éves lányomnak. Én egyszerűen megkérdeztem tőle, hogy lefotózhatom-e, hogy másoknak is megmutassuk (az arcát csapta szét a betonon és elég durván feldagadt a szája). Bólintott és mozdulatlanul várta, hogy elkészüljön a fotó. Utána meg is mutattam neki a kész képet.

Facebookra én se tettem fel, de MMS-ben elküldtem a szüleimnek, apjának, közelebbi barátoknak. Mondjuk őt élőben látta sok ember, mert még a munkahelyemre is be kellett mennünk, mielőtt hazaindultunk. De nem láttam rajta, hogy zavarta volna, örömmel fogadta a sajnálkozó-bátorító megjegyzéseket a munkahelyemen.

Bár én talán évente egyszer-kétszer teszek fel képeket róla, akkor is kirándulás vagy szülinap alkalmából, de szerintem 3 éves kor alatt nem különösebben érdekli őket. Később meg egyszerűen a sok adat letolja a lista végére. Nem életszerű, hoyg egy 2 éves gyerek akármilyen fotója felkerül, aztán ő arra rábukkan 15 évesen...Addig annyi más dolog is felkerül, hogy már keresővel is nehéz megtalálni a régi fotókat. Ezt a netre feltöltött fotókra értem természetesen, nem arra, ha otthon külső vinyón gyűjti valaki a családi fotókat (én pl. ezt teszem, aztán évek szerint mappákba megy). Ott később keresgélhet, ha érdekli, meg már legalább olvasni tud.

2017. jún. 11. 09:02
 19/23 anonim ***** válasza:
80%
Utolsó, nem azért baj, mert érdekli, hisz meg se tudja ítélni vagy mert rábukkan, hanem azért mert nem a nagyközönség elé való.
2017. jún. 11. 09:12
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj ezekkel a fotókkal,hogy a készítő szülők később is feltesznek ilyen képeket. Nem ismerik,nem is értik azt a fogalmat hogy intim szféra. Lást a 12 éves kukigondos fotót. Az is ok? 3 éves vagy 12 nem mindegy? Ha rólatok(akik szerint nincs gond az ilyen képekkel) tennének fel a tudtotok nélkül egy hányós/f..sós/ágyban betegen alvós képet hasonló kommenttel(pl.:szegény párom összehányta a lakást),az is rendben lenne?
2017. jún. 11. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!