Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szájra puszi a gyereknek?

Szájra puszi a gyereknek?

Figyelt kérdés

Facebook-on láttam egy cikket,aminek az írója ellenzi a gyereknek adott szájra puszit.

Azon lepődtem meg,hogy a cikk alatti kommentek alapján több anyuka helyesli a gyereknek adott szájra puszit,mint amelyik nem.

Én nem így nevelkedtem,nálunk ez nem volt soha szokás. Oviban sem láttam,vagy hallottam róla,hogy bárkit is szájon puszilt volna az anyukája/apukája.

Idegenkedem tőle,én soha nem fogom szájon puszilni a gyerekemet. Majd a szerelme megpuszilja a száját,ha oda kerül a sor,de én biztos nem.

Ti mit gondoltok erről?

2017. jún. 10. 09:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
66%
Mi nem adunk, a fiunk viszont mindig oda akar adni puszit. Elmondtuk neki, hogy nem adunk oda, majd ha lesz szerelme stb de csak azert is szájra akar adni.
2017. jún. 10. 11:25
 12/30 anonim ***** válasza:
51%
Semmi kulonos nincs benne.
 13/30 A kérdező kommentje:

Az egyik kommentelő írta: "Annyira imádom a gyerekeimet,hogy nem bírom nem szájon puszilni. Ők az enyémek,és én úgy szeretem őket,ahogy csak akarom,óóhh" 😨 Jött is a kommentjére 60 valahány lájk és szívecske.

A másik kommentelő: " Én mindig is szájon pusziltam őket. De a nagyobbik már nem kéri(11 éves)."

14/30 anonim ***** válasza:
44%

Nalunk a gyerekek adtak mindig igy puszit ...

Szal igy alakult

15/30 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem kifejezetten undorito mas szulok szokasain rugozni. Nekem tokmindegy melyik anya ad szajrapuszit a gyerekenek vagy melyik mit ad neki uzsonnara es mennyit engedi tv-t nezni. Sok hibat elkovetunk anyakent, a legnagyobb hiba azonban egymas biralata, kritizalasa es kibeszelese kalakaban. En egyszer mentem bele ilyenbe es utana rendesen mocskosnak es rossznak ereztem magam amiert lesoltam mas anyukakat akik szimplan azt "hibaztak" hogy valamiben mas nevelesi elvet kovetnek mint en.

Elsokent ezen kene elgondolkozni, kerdezo.

2017. jún. 10. 11:35
 16/30 anonim ***** válasza:
Nemetorszagot en is megerositem, vannak nemet rokonaink, naluk ez heykoznapi szokas egyebkent.
2017. jún. 10. 11:36
 17/30 anonim ***** válasza:
78%

Pici korban szülőtől/szülőnek szerintem teljesen belefér. Óvodás kortól a gyerek magától szokta leépíteni az ilyesmit.

A nagyobb lányom 2,5 éves, simán ad szájra és arcra is puszit, nyilvános helyen is, de csak nekem vagy az apjának. A többi családtagnak csak arcra.

A 7 hetes lányomat ott szoktam puszilgatni, ahol érem és egyáltalán nem érdekel, hogy ki mit szól hozzá vagy milyen beteges teóriát gyárt mellé.

2017. jún. 10. 11:37
 18/30 anonim ***** válasza:
26%
Hű 7-es válaszoló, ez igen. Két országban éltél a hazádon kívül és mindent tudsz a külföldi szokásokról. Bravó!:)))
2017. jún. 10. 11:40
 19/30 anonim ***** válasza:
62%

Én sem csókolgatom szájon a saját szüleimet, nem akarom hogy a gyerekem engem szájon csókolgasson, mert

1. Teljesen felesleges

2. Később sem fogja (remélhetőleg) csinálni

3. Nem akarom kihasználni hogy kicsi, és fogalma sincs mit csinál

2017. jún. 10. 12:32
 20/30 anonim ***** válasza:
Nálunk nem volt szokás gyerekkoromban, és én sem szoktam szájra puszit adni a gyerekemnek, így,szocializálódtunk. De semmi baj nincsen a szájra puszival szerintem. Mindenhol más a szokás, az eszkimók (de lehet, hogy nem pont ők) összedörzsölik az orrukat köszönésként, ennyi erővel ezen is fennakadhatunk. Én nem dörzsölöm az orrom senkivel, de tőlem más azt csinál, amit akar.
2017. jún. 10. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!