Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szájra puszi a gyereknek?

Szájra puszi a gyereknek?

Figyelt kérdés

Facebook-on láttam egy cikket,aminek az írója ellenzi a gyereknek adott szájra puszit.

Azon lepődtem meg,hogy a cikk alatti kommentek alapján több anyuka helyesli a gyereknek adott szájra puszit,mint amelyik nem.

Én nem így nevelkedtem,nálunk ez nem volt soha szokás. Oviban sem láttam,vagy hallottam róla,hogy bárkit is szájon puszilt volna az anyukája/apukája.

Idegenkedem tőle,én soha nem fogom szájon puszilni a gyerekemet. Majd a szerelme megpuszilja a száját,ha oda kerül a sor,de én biztos nem.

Ti mit gondoltok erről?

2017. jún. 10. 09:43
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
69%
Teljesen egyetértek veled kérdező.Én is idegenkedek tőle.
2017. jún. 10. 09:47
 2/30 anonim ***** válasza:
35%
Azt gondolom, hogy nincs ezen semmi fura. Családtagok megpuszilják egymást. Nyilván ha valaki beteg, akkor nem puszilkodik.
2017. jún. 10. 09:48
 3/30 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudnám szájra puszilni a gyerekeim, ez tőlem idegen és csak szexuális vonatkozásban tudok rá gondolni. Gyerekkoromból van egy rossz emlékem: volt egy rokonunk (egy idősebb néni), aki szeretett szájrapuszit osztogatni üdvözléskor, hát mai napig is rosszul vagyok, ha rá gondolok, szerencsére csak nagyon ritkán mentünk hozzá... Ettől függetlenül elfogadom, ha más családoknál ez megszokott dolog, de engem hagyjanak ki belőle:)
2017. jún. 10. 09:59
 4/30 anonim ***** válasza:
79%

Nem kell szajon puszilni a gyereket. Vsgy esetleg "szajba". Multkor lattam egy fiatal anyukat,rendesen csokolozott mar a gyerekkel kb.

Elkepeszto,de komolyan!

2017. jún. 10. 10:08
 5/30 anonim ***** válasza:
77%

Én sem adnám a gyereknek szájára a puszit. Nálam is a párkapcsolat meg a szexualitás része.

Egyszer kétszer gyerekkoromban előfordult hogy valamelyik rokonnak félrecsúszott és utána rosszul éreztem magam, kísértett a dolog. Mintha "erőszakot" tettek volna rajtam (értsd én nem akartam, de mostmár megtörtént).

2017. jún. 10. 10:10
 6/30 anonim ***** válasza:
49%

Ez inkább külföldön elfogadott dolog. Gondolom itt sokan azért ellenzik és furcsálják mert itt nem szokás így idegenül hat.

Nálunk pl. látta, hogy az apukájával így köszönünk egymásnak stb. így ő is adott szájra puszit. Szóltunk neki, hogy arcra adjon, de az neki nem felelt meg így ráhagytuk. Most már inkább arcra ad, de szerintem felesleges problémázni ezen. Ha a gyereket zavarja akkor nem kell erőltetni, amúgy szerintem mindegy.

2017. jún. 10. 10:20
 7/30 anonim ***** válasza:
35%

Utolso,nem tudom hogy honnan vetted hogy ez kulfoldon szokas,de en.kulfoldon elek,es speciel ezek itt nem adnak puszit a gyerek szamara,es nem csokoloznak a gyerekkel!

Mondjuk ezek a nemetek! De eltem Abgliaban is 3evet,es ott sem volt divat!

Ez tipikus Hungarian szokas szerintem,mint sok mas hulyeseg is!

2017. jún. 10. 10:31
 8/30 anonim ***** válasza:
42%

*szajara

Angliaban

2017. jún. 10. 10:32
 9/30 anonim ***** válasza:
67%

Nem is a "ridegebb" országora gondoltam. :)

De pl. Amerikában sok helyen, spanyoloknál és olaszoknál szokás.

2017. jún. 10. 10:43
 10/30 anonim ***** válasza:

De amúgy vicces, mert pont Anglia és Németország van példaképp felhozva ebben a témában. :)

[link]

[link]

2017. jún. 10. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!