Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek van rá esély,...

Szerintetek van rá esély, hogy a barátnőmet kimenthesse a gyámügy otthonról? Hogy működik ez? Milyen kitételei vannak ennek?

Figyelt kérdés

A nevelőapja borzalmasan buta. Árvaházban nőtt fel, fogalma sincs hogy kéne nevelni egy gyereket. Szerinte a gyereknevelés kimerül abban, hogy pénzeli a gyereket. Mindent tilt barátnőmnek, az észérveket nem hallja meg. Szerinte annyi a világ amennyit ő lát. Egy igazi szörnyű proli. Én eddig 2x találkoztam a nevelőapjával, mindként esetben jó pofizott és kedveskedett, de ahogy hazamentem elhordott mindennek. Csoda, hogy a barátnőm szellemi fejlődésére nem hatott ki a borzasztó jelleme. Tudom, van ennél rosszabb szülő, tudom hogy egy hülye szülő nem a világ vége. De, ha nem muszáj és amíg van jobb lehetőség, nem akarom, hogy ilyenek között kelljen élnie a barátnőmnek.

a barátnőm nemsoká 16, én 19 vagyok

#Gyámügy #nevelőapa #gyerek elvevés #mindfuk
2017. máj. 30. 01:24
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Szó nincs olyanról, hogy nem mehet bulizni és innibasznidrogozni, egyáltalán nem ezen van a hangsúly. Barátnőm utálja, hogy egy olyan irányítja az életét aki számára egy idegen. Neki ez olyan, mintha egy idegen besétált volna hozzá, és elvette volna az autonómiáját és mától az van amit ő mond. Az anyja értelmesebb, de ő teljesen el van nyomva. A lényeg azon van, hogy egy idegen szabja meg minden lépését, aki egy tipik borzasztóan buta magyar.
2017. máj. 30. 16:05
 22/29 A kérdező kommentje:
Én voltam a hülye, hogy nem fejtettem ki jobban a problémát és lehetőséget hagytam, hogy belelássatok minden közhelyet. Örüljetek, kiélhettétek a néptulajdonságotokat, hőzönghettetek és felháborodhattatok.
2017. máj. 30. 16:16
 23/29 anonim válasza:
5%
a 12-es válaszoló ak üzenném, hogy a barátommal egyáltalán nincs semmi gond, teljesen normális életrevaló embert neveltek belőle, aki ezt az egészet nem hiszi el és úgy gondolja, hogy nincs ilyen az ne pofázzon bele, mellesleg utálok bulizni járni, nem nagyon járok el itthonról, nem drogozok, cigizek és iszok, nem vagyok részese az elbaszott generációnknak, a srác csak segíteni szeretne nekem, és nem ő az első, ugyanis keresztanyám is látja ezeket a dolgokat és egy véleményen vannak, keresztanyám az, aki miatt lett belőlem ember, szóval szerintem itt nem a barátom kéne basztatni, ő csak segítséget kért:D
2017. máj. 30. 16:38
 24/29 anonim ***** válasza:
96%
Na jóó itt van a kicsi lány is. A megnyilvánulásaitok alapján egymásnak teremtettek titeket. Attól még hogy itt pattogtok az a tény nem fog megváltozni hogy ilyen okok miatt nem költöztetheted magadhoz hogy felnőtteset játszhassatok.
2017. máj. 30. 16:52
 25/29 anonim válasza:
15%
emberek, senki nem akar felnőtteset játszani, ez egy szimpla segítségkérés volt, hátha akad egy olyan NORMÁLIS, épeszű ember, aki nem támad, hanem nyújt egy minimális segítséget, a sokmindent megélt és szellemileg erős keresztanyám se látja jónak a helyzetem, pedig neki van egy gyereke és itt most egy már majdnem 30 éves független, erős nőről beszélünk, nem pedig az olyan ész nélküli emberekről, mint itt néhányan, nem gondoltok bele abba, hogy talán szeretetet is kéne nyújtania egy nevelőapának, ha már "nevel", nem csak folyamatos szigort és azt, hogy féljek tőle, de komolyan, ha ennyire nem értetek ehhez a témához akkor köszöntük szépen a "válaszokat":D
2017. máj. 30. 17:00
 26/29 A kérdező kommentje:
nevetséges:DDDDDD
2017. máj. 31. 13:53
 27/29 anonim ***** válasza:
96%

de most komolyan, ha épp ésszel belegondoltok...

egy 16 éves gyereket gyerekként hova akarsz eltartani? és miből?

korod alapján maximum egy érettségid lehet, vagy még annyi sem, minimálbérből pedig két embernek elég nehéz megélni..

vagy vinnéd anyádék nyakára, akiknek ezentúl eggyel több gyereket kéne ellátniuk?

ha netalálántán szakítanátok (mert előfordulhat, mindketten fiatalok vagytok még, egyikőtök sem élt még), akkor a lány mégis hova menne? kiraknád az utcára miután az összes híd fel lett égetve mögötte?

ha el akar menni osztálykirándulásra, vagy szórakozni a barátaival, vagy csak szimplán ruhát, tankönyvet akar venni, vagy esetleg el akar menni valamilyen tanfolyamra, ami több 10 ezerbe is kerülhet, ki fogja kifizetni?

lehet itt dobálózni olyan gyerekes dolgokkal, mint "magyar mentalitás', "itt mindenki hülye", "a csúnya gonosz felnőttek nem értenek meg minket"

dehogynem..., csakhogy nekünk már van vajmi tapasztalatunk az életben...

2017. máj. 31. 16:15
 28/29 anonim válasza:
6%
"tapasztalat", akkor most gondolkodjunk tapasztalt felnőtt emberként; annyira nagy tapasztalattal én segítenék az ilyen helyzetben lévőknek, mégha minimálisan is, de megpróbálnék, elég érdekesnek tetszik az, hogy csak is kizárólag erre az egy rèszre térnek ki, hogy a barátomhoz költözés, mikor direkt felhoztam a keresztanyám (aki valljuk be, ténylegesen tapasztalt és sokmindent élt át) mellesleg elég tájékozott vagyok az ilyen dolgokban, ha netalántán megtörténne ez, hogy odakerülök, az iskola az ilyen esetekben kifizeti a tankönyveket, ez már spórolás, ebből vehetnék ruhákat ugyebár, szórakozásra nem kell pénz, mivel utálok bulizni. 16 éves kortól el lehet járni dolgozni, természetesen, ha odamennék nem mennék úgy, hogy csak ingyenélősködök, van annyi eszem, hogy elmenjek munkát keresni, a legtöbb helyen a diákok sokkal többet kapnak órabérben, mint a rendes bejelentett dolgozók, nem hagynám, hogy mindent ők fizessenek rám, beleadnék én is, nagy "tapasztalt felnőttek":D
2017. máj. 31. 19:04
 29/29 anonim ***** válasza:
92%

legalább tagold a szöveged, ha már nem használsz írásjeleket...

de egyébként erről beszéltem, mi beszélhetünk akármit, egy önfejű 16 éves gyerek ezt sosem fogja felfogni

azt hiszed olyan marha könnyű munka mellett tanulni? :)

további jó álmodozást

2017. jún. 4. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!