Szerintetek van rá esély, hogy a barátnőmet kimenthesse a gyámügy otthonról? Hogy működik ez? Milyen kitételei vannak ennek?
A nevelőapja borzalmasan buta. Árvaházban nőtt fel, fogalma sincs hogy kéne nevelni egy gyereket. Szerinte a gyereknevelés kimerül abban, hogy pénzeli a gyereket. Mindent tilt barátnőmnek, az észérveket nem hallja meg. Szerinte annyi a világ amennyit ő lát. Egy igazi szörnyű proli. Én eddig 2x találkoztam a nevelőapjával, mindként esetben jó pofizott és kedveskedett, de ahogy hazamentem elhordott mindennek. Csoda, hogy a barátnőm szellemi fejlődésére nem hatott ki a borzasztó jelleme. Tudom, van ennél rosszabb szülő, tudom hogy egy hülye szülő nem a világ vége. De, ha nem muszáj és amíg van jobb lehetőség, nem akarom, hogy ilyenek között kelljen élnie a barátnőmnek.
a barátnőm nemsoká 16, én 19 vagyok
de most komolyan, ha épp ésszel belegondoltok...
egy 16 éves gyereket gyerekként hova akarsz eltartani? és miből?
korod alapján maximum egy érettségid lehet, vagy még annyi sem, minimálbérből pedig két embernek elég nehéz megélni..
vagy vinnéd anyádék nyakára, akiknek ezentúl eggyel több gyereket kéne ellátniuk?
ha netalálántán szakítanátok (mert előfordulhat, mindketten fiatalok vagytok még, egyikőtök sem élt még), akkor a lány mégis hova menne? kiraknád az utcára miután az összes híd fel lett égetve mögötte?
ha el akar menni osztálykirándulásra, vagy szórakozni a barátaival, vagy csak szimplán ruhát, tankönyvet akar venni, vagy esetleg el akar menni valamilyen tanfolyamra, ami több 10 ezerbe is kerülhet, ki fogja kifizetni?
lehet itt dobálózni olyan gyerekes dolgokkal, mint "magyar mentalitás', "itt mindenki hülye", "a csúnya gonosz felnőttek nem értenek meg minket"
dehogynem..., csakhogy nekünk már van vajmi tapasztalatunk az életben...
legalább tagold a szöveged, ha már nem használsz írásjeleket...
de egyébként erről beszéltem, mi beszélhetünk akármit, egy önfejű 16 éves gyerek ezt sosem fogja felfogni
azt hiszed olyan marha könnyű munka mellett tanulni? :)
további jó álmodozást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!