Szerintetek van rá esély, hogy a barátnőmet kimenthesse a gyámügy otthonról? Hogy működik ez? Milyen kitételei vannak ennek?
A nevelőapja borzalmasan buta. Árvaházban nőtt fel, fogalma sincs hogy kéne nevelni egy gyereket. Szerinte a gyereknevelés kimerül abban, hogy pénzeli a gyereket. Mindent tilt barátnőmnek, az észérveket nem hallja meg. Szerinte annyi a világ amennyit ő lát. Egy igazi szörnyű proli. Én eddig 2x találkoztam a nevelőapjával, mindként esetben jó pofizott és kedveskedett, de ahogy hazamentem elhordott mindennek. Csoda, hogy a barátnőm szellemi fejlődésére nem hatott ki a borzasztó jelleme. Tudom, van ennél rosszabb szülő, tudom hogy egy hülye szülő nem a világ vége. De, ha nem muszáj és amíg van jobb lehetőség, nem akarom, hogy ilyenek között kelljen élnie a barátnőmnek.
a barátnőm nemsoká 16, én 19 vagyok
#12: Respect!
Nem mertem ilyen durva lenni, de igazad van!
én a 12.-es válaszolóval értek egyet
akivel itt egyedül baj van, az te vagy kérdező
miért van az, hogy a hozzád hasonló, "majd én magamhoz veszem a proli apjától" típusú fiúk (bocs, de téged nem lehet férfinek nevezni) később lesznek azok, akik terrorban tartják a párjukat?
biztosan nem vagytok együtt olyan régóta, de már meg akarod szabni, hogy éljen szegény lány...
Magadhoz veszed ezen nagyot kacagtam.
Megmented sajat magad reszere aha
Szerintem menj dolgozni
nyilván neked is nagy tapasztalatod van akkor gyereknevelésben, ha ilyen nagy a szád :)
eddig hányat is neveltél fel?
Pont ahogy egy olyanból, akinek alkoholista és agresszív családja volt, az is hasonlóan fogja nevelni a gyerekét. Mivel ezt a példát látta, az egy tévhit, hogy ő majd különb lesz, mint a szülei, PERSZE VANNAK KIVÉTELEK, de ez a szám nem fog világot váltani. Mivel az én szüleimnek sikerült normálisan felnevelni, nem jött haza senki sem részegen, nem ordibált senki elkeseredésében a szar élete miatt, nem ütött meg senki senkit, nevelést kaptam, hogy mi a jó és mi a rossz. Ezek alapján szerintem én már mondhatom, hogy amit barátnőm apja csinál, az nem nevelés. Ennyi erővel barátnőm későbbi munkáltatója lesz majd az új apa?:D Mert majd akkor munkáltató fogja pénzelni, úgy ahogy most az apja, de mivel az apja semmi nevelést nem adott neki, ezért semmivel sem különb a dolog.
De az is érdekes, hogy kérdezni állítólag nem szégyen, mégis idejön mindenki belém rúgni egyet. Semmit sem tudok a gyámügyről (szerencsére) és hogy működnek a dolgok ilyen esetben, ezért kérdeztem meg, hátha találok egy jobb opciót. Tudom, naiv egy kérdés volt, de már nem igazán van jobb ötletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!