Ti mennyi havi jövedelemre vállaltatok 2. vagy 3. babát?
A fiunk születésekor az én nettó bérem 250 ezer volt, a férjemé 160 ezer, tehát összesen 410 ezer. Ez volt 2013 tavaszán.
2015 telén megszületett a kislányunk, a bérünk akkor még nem emelkedett jelentősen, meg ugye én nem mentem vissza a két gyeemek születése között, szval a gyed-gyes időszaka alatt nem éreztük, hogy hú, de jól keresünk.
Viszont tavaly augusztusban visszamentem dolgozni, időközben mindkettőnk fizuja jelentősen emelkedett, jelenleg már nem kapom a kislányom után a gyedet, a fiam után pedig nem kapom a gyest, és így keresünk 750 ezret ketten. Elégedettek vagyunk ezzel a fizuval, bár nekünk rengeteg kiadásunk van: a fizunk egyharmada (250 ezer) elmegy sajnos hitelekre (ezek sajnos a férjem és az ő családja hitelei, amelyekből jövőre 2 lejár☺).
És én is úgy gondolom, hogy leginkább az írja le ide a fizuját, aki büszkén teszi azt. Ezért lehet itt átlagon felüli jövedelmekről olvasni, de a nagy magyar valóság természetesen nem ez, bár például az a kör, amelyben én mozgok (egy fegyveres állami szervnél dolgozom szakfordító, tolmács munkakörben) szinte kivétel nélkül átlag feletti jövedelmet kap. De mindegyikük nagyon komoly nyelvtudással rendelkezik, sokszor több idegennyelvet bír nagyon magas szinten (nekem is 2 felsőfokú nyelvvizsgám van, az egyik nyelv ritka nyeév ráadásul), szval iszonyat keményen tanultak évekig ahhoz, hogy most komoly melóért komoly fizut vihessenek haza.
Nem hinném hogy Hajdú-Bihar annyival jobb lenne munkalehetőség szempontjából, de aki akar, tud és tanul, az kap. Bp-n ugyanakkor duplaanyit kapnánk mindketten. Így se panaszkodunk, megvan a nettó 450 úgy hogy már csak gyest kapok. Ha visszamegyek 700 körül lesz.
Jelenleg 1 gyerek van.
Párommal mindketten diplomások vagyunk. Én mérnök, de a gyerekek miatt, csak technikusként tudok dolgozni, mert az van részmunkaidőben. Én 120 ezret, ő 200 ezret keres nettóban. Budapesten.
2 gyerekünk van. Ha nagyobbak lesznek, talán vissza tudok menni mérnöknek, és jobb lesz!
Persze nem is azt mondtam hogy csak Pesten meg a Dunántúlon lehet jól keresni,de úgy látom itt a nagy átlag főiskolai (több diplomás) végzettségű. Viszont nem lehet mindenki diplomás,vannak akiknek nincs hozzá agyuk (vagy pénzük finanszírozni a fősulit) ezért csak robot munkát tudnak vállalni éhbérért még is van 2-3 gyermek és kevés/kevesebb pénzből is ki tudnak jönni havonta.Igaz,ott csak hónapról hónapra élés van.
A rendőrök ha jól tudom elég jól keresnek havi 200 ezer ft felett+cafetéria,egyenruhapénz,stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!