Anyukák! Mit szólnátok, ha a gyakorlatozó tanítónő
felrakná a gyereketekkel készült osztályképeket
facebookra?
Figyelt kérdés
Egyik barátnőm most tanul tanítónőnek, és már jár osztályokba gyakorlatozni. Az ott készült képeket felrakja facebookra. De ő alapból olyan, aki mindent megoszt fb-n.
Ti ehhez mit szólnátok? Nem tudják a szülők, hogy felrakja a képeket. Első osztályosokról beszélünk.
Én bébiszitter vagyok, imádom a rám bízott gyereket, vannak is közös képeink de eszembe se jutna a szülők engedélye nélkül feltenni őket, hiszen tudom, hogy maguk a szülők is óvják a magánéletüket, ők sem osztanak meg sok képet a kicsikről. És az engedély nélküli képfelrakás büntethető is hiszen a személyiségi jogok megsértése.
2017. máj. 13. 20:02
12/24 anonim válasza:
Ez abszolút nem normális és teljességgel jogellenes. Senkinek nincs joga más képét annak a hozzájárulása nélkül publikálni, senki nem rendelkezik szabadon egy másik ember fényképével. Ha megtudja egy szülő, jelentheti a fb-nak, és leszedik, és örüljön a barátnőd, ha őt nem tiltják le pár napra. Szólj neki, hogy vegye le a képeket.
2017. máj. 13. 20:02
13/24 anonim válasza:
Szerintem szólj neki, hogy ne csinálja. Személyiségi jogokat sért vele. Ok, lelkes, jóhiszemű, de ez nem kifogás. Baja lehet belőle, ha egy szülő ezt nehezményezi majd. Egy osztálynyi gyerek között tuti akad olyan szülő, aki ennek nem örül.
2017. máj. 13. 21:02
14/24 anonim válasza:
Nem örülnék neki, mert én sem pakolok fel a gyerekemről képeket, akkor egy vadidegen pláne ne tegye.
Nekünk is alá kellett írni év elején egy papírt, hogy az iskola facebook oldalára és honlapjára felkerülhetnek e a gyerekről képek.
2017. máj. 13. 21:04
15/24 anonim válasza:
Egyáltalán minek ott fotózgatni?!
2017. máj. 13. 21:08
16/24 anonim válasza:
Én ugyan gimis vagyok (tizedikes) de nálunk anyának alá kellett írnia egy engedélyt, hogy hozzajárul hogy a közösségi oldalakra kitegyék a képeket amik rólam készültek.
2017. máj. 13. 21:18
17/24 anonim válasza:
Nagyon nem örülnék neki, sőt. Majd szülőként én eldöntöm milyen kép kerüljön fel a gyerekemről bármelyik közösségi oldalra. Biztosan nem engedném és leszedetném a képet és kérdőre is vonnám hogy milyen jogon fényképezi a gyerekemet.
2017. máj. 13. 21:41
18/24 anonim válasza:
Bár valójában nem csinálnék botrányt, de nagyon megjegyezném a tanítónő nevét és nem bíznék benne. Egyszerűen rossz döntést hozott, ugyanis ez hivatalosan is tilos és a legtöbb iskola saját szabályzatában is van valami olyasmi, hogy csak a suli honlapon jelenhet meg a fotó. Ha kiderül, jogosan számítson fejmosásra.
Ha egy ilyen egyszerű szabályt se tud betartani, mi lesz a nehezebbekkel. Nem fogja érezni, hogy meddig mehet el a tanár-diák viszonyban, mit várnak a szülők és mit az iskola. Nagyon gáz, azonnal pucolja le.
2017. máj. 13. 22:11
19/24 anonim válasza:
Fiaim sulijában mindig alá kellet nekem irni hogy engedéjezem hogy képek készülhesenek roluk és azt feltehesék ,illetve nálunk zárt csoportba szoktak ilyet felrakni a facebookra ahol csak az osztálytársak látják és szüleik.
Vegye le képeket facebookrol ha nem kért engedélyt szülöktöl.
2017. máj. 14. 10:10
20/24 anonim válasza:
Egyáltalán miért fényképezget órán?
Mellesleg gondolom telefonnal teszi, akkor ne várja el hogy a gyerek ne nyomkodja az órán a telefonját?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!