Gyerekbarat kis-kozeptestu kiskutya kisgyerekek melle? Milyen fajtakat javasoltok?
4 eves lanyom es 2 eves fiam melle gondoltunk egy kiskutyat. Hatalmas kertunk van, anyam most masfel evig velunk el a kisfiamra vigyaz ovis koraig, kislanyom oviba jar.
Gondoltuk idealis lenne az elso kiskutya (plane mert anyam most velunk el ezert szinte allando felugyeletet/nevelest tudna a kiskutyanak biztositani). Kis-kozeptesture gondoltunk hogy ne lokje fel a gyereket meg jatekbol sem. Az idegbeteg fajtakat kizarjuk (csivava meg hasonlok). Szuka kutyat szeretnenk mert az nyugisabb es nem jeloli a novenyeket.
Mi a velemenyetek, javaslatotok?
Menhelyek nem allnak szoba velem mert kulfoldon elunk es szamukra "nem vagyunk leellenorizhetoek" szoval maradunk a kiskutya vasarlasnal.
Én is most veszek majd kutyát, a kistestűek nem jöhetnek szóba, mert a gyerek pillanatok alatt komoly sérülèst okozhat nekik.
Egy nagyobbacska bolognese, egy uszkár, vagy esetleg pumi, de talán egy tibeti terrier is ideális lehetm
A bolognese ritka jó természetű, de vékonycsontozatú, könnyen törik. Az uszkár rengeteg törődést igényel, nem tudom, hogy bírná a napi 8 óra egyedüllétet. A pumi mozgásigénye nagyobb, mint szeretném. A tibetit pedig télen nem jó kint tartani(bár igazából egyik hosszúszőrűt sem, mert a hó beleragad a bundájába)
Kedveseméknek rottijuk van, rengeteget foglalkoztak vele, kutyasuli, kutyaovi, most már 15-6 éves, értelmes, okos, nyugodt kutya, soha nem jelentett veszélyt, mikor a barátom öccse kisfiú volt.
Egyszer nem morog, ugatni maximum ha játszunk, de akkor is hallgat a tiltásra.
Én mint ismeretlen mentem hozzájuk, de mivel érezte az illatomon, hogy a páromhoz tartozok, kicsit tartózkodva, de barátságosan fogadott...
Viszont a nagyobb testűekkel rengeteget kell foglalkozni.
Kistermető közül tacskót kizárnám, makacs, nem gyerekbarát.
De, ha kutyátok lesz, akkor normális nevelés, nem csak kirakod a kertbe és elvan, mert akkor rombol, vagy agresszív, beforduló lesz.
Érdemes ugyanezt a kérdést a kutyák rovatba feltenned, ott kutyások és szakik pontosabb és kimerítőbb választ tudnak adni a kérdésedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!