Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miből kaphatja az ember az...

Miből kaphatja az ember az adókedvezményt kisgyerekek után?

Figyelt kérdés
A SZJA-ból kaphatja meg az ember az adókedvezményt, ami 2020-ra gyerekenként 20 000 Ft lesz? Tehát minimum 60 000 Ft SZJA-nak kell lennie ahhoz, hogy teljesen igénybevehesse az ember a támogatást? Vagy miből?

2016. jan. 15. 13:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Most már járulékból is lehet, szóval ha az adód nincs annyi, akkor tb-t sem fizetsz, azt is kézhez kapod.

Nekem 120 ezer a bruttóm, ennyiből két gyerekre teljes mértékben igénybe tudom venni, pedig azért ez már eléggé minimálbér-közeli fizetés

2016. jan. 15. 13:17
 2/4 anonim ***** válasza:

kiszamolod mennyi szjat fizetnel a bruttodbol: pl 100 000 ft eseten 16.000 ft. ttelezzuk fel van ket gyerek, az identol 12 500*2. vagyis 25 000

tehat adot tuti nem fogsz fizetni, a maradek 9000 ftot atviszik a jarulekokra...te 7000 ft egeszsegbiztositasi jarulekot fiztnel (7%0 a 100 e eseteben es 10000 ft nyugdijat(10%)....tehat egeszsegbiztositasit egyaltalan nem fogsz fizetni es nyugdijat ia csak 8000et. igy kihasznaltad mind. z a szamitasi mod.

2016. jan. 15. 14:20
 3/4 anonim ***** válasza:
tehát egyrészt csökkenti az adóalapodat (és így végeredményben a fizetendő szjat), másrészt a járulékok összegét - ameddig kitelik belőle, előfordulhat hogy valaki még így sem tudja kihasználni. Akkor lehet megosztani.
2016. jan. 15. 14:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Más a járulékok terhére is igénybe lehet venni a kedvezményt.

Másrészről meg nem értem a logikád. Mi ez, hogy minimum 60ezer szja-nak kell lennie???? Ha egy gyerekre lesz 20ezer, (mondjuk ez csak a 2 gyerekes családokra lesz igaz), akkor az 2 gyerekre 40ezer, tehát 40ezer szja-nak kell meglennie.

A 3 vagy több gyerekeseknél pedig már évek óta 33ezer/gyerek kedvezmény vehető igénybe.

De mint írtam, meg már mások is előttem, ha az adó nem fedezi, akkor a többit a járulékokból is igénybe lehet venni.

2016. jan. 15. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!