Miből kaphatja az ember az adókedvezményt kisgyerekek után?
Most már járulékból is lehet, szóval ha az adód nincs annyi, akkor tb-t sem fizetsz, azt is kézhez kapod.
Nekem 120 ezer a bruttóm, ennyiből két gyerekre teljes mértékben igénybe tudom venni, pedig azért ez már eléggé minimálbér-közeli fizetés
kiszamolod mennyi szjat fizetnel a bruttodbol: pl 100 000 ft eseten 16.000 ft. ttelezzuk fel van ket gyerek, az identol 12 500*2. vagyis 25 000
tehat adot tuti nem fogsz fizetni, a maradek 9000 ftot atviszik a jarulekokra...te 7000 ft egeszsegbiztositasi jarulekot fiztnel (7%0 a 100 e eseteben es 10000 ft nyugdijat(10%)....tehat egeszsegbiztositasit egyaltalan nem fogsz fizetni es nyugdijat ia csak 8000et. igy kihasznaltad mind. z a szamitasi mod.
Más a járulékok terhére is igénybe lehet venni a kedvezményt.
Másrészről meg nem értem a logikád. Mi ez, hogy minimum 60ezer szja-nak kell lennie???? Ha egy gyerekre lesz 20ezer, (mondjuk ez csak a 2 gyerekes családokra lesz igaz), akkor az 2 gyerekre 40ezer, tehát 40ezer szja-nak kell meglennie.
A 3 vagy több gyerekeseknél pedig már évek óta 33ezer/gyerek kedvezmény vehető igénybe.
De mint írtam, meg már mások is előttem, ha az adó nem fedezi, akkor a többit a járulékokból is igénybe lehet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!