Leginkább "viselhető" nevek?
Írnátok szerintetek "viselhető" 2-2 fiú és lány nevet?
Nagyon kíváncsi lettem, hogy melyik nevek lesznek azok amiket a legtöbben írjátok.
Annyi neves kérdés van itt és annyi féle válasz.
Főleg az olyan válaszokon akad meg a szemem, hogy giccses, külföldi hangzású, hivalkodó, viselhető, kisebbségi stb.
Arra kérlek még titeket, hogy senki ne pontozzon le senkit mert ízlések és pofonok... Igazából a vélemények se nagyon érdekelnek, csak a nevek! Persze, ha valaki szeretné indokolni nem tilos, de mindenki a sajátját véleményezze.
Hát már pedig itt lesz lepontozás ezerrel:.-)
nehéz kettőt kiválasztani, mert sok név tetszik. Írhatok kettő-kettő modernebbet és régebbit?
modernebb: Alina, Karina, Márk, Iván
régiesebb: Róza, Gerda, András, Róbert
Elena, Natália
Fiút nem tudok. Amik tetszenének, ma már "unalmas"nevek. Pl Róbert, Martin
Nekem nagyon sok név tetszik, és régen divatos nevek is vannak közte (pl. Erzsébet).
Amik nem tetszenek, azok a
- becenevek, melyeket rendes névként anyakönyveznek, p. Lili. Ettől a szőr feláll a hátamon.
- Az örök kislányos nevek, pl. Panna, Fanni.
- A tucatnevek, amik lehetnek szépek is, viszont nem örülnék, ha a gyerekem lenne a 5. Hanna a 10-es létszámú csoportban.
Kedvenceim: Patrícia, Gabriella, Ildikó; Gábor, Attila, Barnabás, Szilárd.
Alina, Villő
Levente, Ábel
Elég vegyesek, van régi, bibliai, modernebb. Ami nekem leginkább számít, hogy szép hangzású, a vezetéknévhez illő név legyen, ami nem a legnépszerűbb a kisebbségiek körében, nem különösen cikizhető, és nem túl gyakori. Bár a Villő újabban nagyon népszerű, amikor megtetszett, még nem volt az.
Szerintem azok a viselhető nevek, amikhez kötődést találunk.
Miklós (Wesselényihez, aki nélkül nem lett volna Széchenyink),
Ferenc (Rákóczihoz pl.)
Zsófia (a rovásírással kapcsolatban)
Teréz (Brunszvik Terézhez).
Mi januar ota probalkozunk a babaval es kb mostanra kialakult 1-1 lany/ fiu nev ami mindkettonknek tetszik. (Anglian elunk, parom nem magyar igy olyan nevet szeretnek ami mind 2 orszagban jo)
Fiu Noel ( tudom, sokan nem szeretik, de nekem tetszik es errefele nem nagyon van 1 sem)
Lany Emma (tetszik mindkettonknek, konnyu kiejteni es mindket orszagban megfelel.
Off: Ha valaki tud meg jo angol/magyar nevet azt megkoszonnem 👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!