Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyámhivatalnak mennyibeldszo...

A gyámhivatalnak mennyibeldszolása ebbe?

Figyelt kérdés

2 éves ikker fiaim vannak. Egyedülálló apa ként nevelem vagyok számon tartva a gyámhivatalban viszont a párommal nevelem a két gyereket aki szintém férfi eddig nem igen volt belőle problémám mivel ezt nem igazán hirdetjük de fél éve komolyabb szintre emeltem a kapcsolatokat vele és megkőtötűk a bejegyzett élettársi kapcsolatot.

Egyik nap be hívták a gyámügyesek felhozták nekem ezt a kapcsolatot hogy tudomást szereztek róla viszont nem értem teljesen hogy nekik pontosan mi közük is van ehhez.Mivel nem örökbe fogadás történt hanem a saját gyerekeimet nevelem így az ö szempontjából sincs semmi jelentősége mivel biológiailag csak hozzám van közük a másik fél csak jelen van az életükben mint nem hivatalos nevelő apa.

Nem egészen Értem hogy a gyámhivatal ebbe miért szól bele ?Amióta ez a bejegyzett élettársi kapcsolat kiderült azóta ránk vannak szállva.Pedig ezt igyekeztem elkerülni.

Tudok esetleg ellene tenni valamit hogy ne foglalkozzanak ennyit velünk ?

Anyák ti mit tanácsoltok?

2017. máj. 6. 19:48
1 2
 11/20 jafnrétti ***** válasza:
Ha megint szívóznak veled, kérdezd meg, hogy pontosan mi is a probléma, mi az oka annak, hogy megint keresnek. Érdekelne a válasz. Ha nagyon nem hagynak titeket békén, kérj jogi segítséget, talán a Háttér társaságnál tudnak nektek ebben segíteni.
2017. máj. 6. 22:29
 12/20 anonim ***** válasza:
Én nem értem, miért hívtak be a gyámügyesek? Mindenkit behívnak, akinek új párja lesz?
2017. máj. 7. 08:27
 13/20 A kérdező kommentje:
Egy papírt kellet aláírni.Aztán a hölgy felhozta hogy erről tudniuk kellett volna meg ilyennek meg fontos a gyerekek szempontjából.
2017. máj. 7. 10:58
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
De aki fénnyel "eteti" a gyerekét meg üti veri, arra bezzeg nem szállnak rá!
2017. máj. 7. 11:30
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Az égegyadta világon semmi közük nincsen hozzá, mondom ezt neked gyerekjólétis esetmenedzserként. Legközelebb kérdezd meg, hogy miért is kellett volna nekik erről bejelentést tenned... Nem is értem, egyáltalán mit akarnak tőletek... Annyi lehet a háttérben, bár ez sem a gyámhivatal hatásköre, hogy ha hivatalosan egyedül neveled őket, akkor egyedülállóként kapod a családi pótlékot, s közben bejegyzett élettársi kapcsolatod lett, az nem kóser. Ezt javaslom, hogy jelentsd be a máknál, hogy már nem vagy egyedülálló. Így vmivel kevesebb lesz az összeg (1 gyerek esetében ez 1000ftot jelent, ikreknél nem tudom pontosan), de legalább tiszta leszel, nem köthetnek bele.
2017. máj. 7. 13:29
 16/20 A kérdező kommentje:

Lehetséges hogy erről lehet szó bár akkor is békén kénne hagyniúk ész nem kijönni feleslegesen szinte minden egyes héten úgy se fognak semmi olyat találni amivel be tudnák bizonyítani hogy mi rossz szülök vagyunk .

A pénz nem igazán izgat szóval tölem még el is vehetik ha azzal elértem hogy békén hagyjanak.

Igaz hogy nem jelentetem be hogy van bejegyzett élettársi kapcsolatom viszont már akkor is együtt voltunk mikor a gyerekek megszülettek nem hiszem hogy ennek túlzott jelentősége lenne nem változtat semmin de ha akarják bejelentem.Valamint ha ezt továbbra se fejezik be úgy ahogy pár előttem válaszoló is írta szólok feleteseiknek de előtte kérek indoklást hogy pontosan mit is akarnak vagy mi a bajuk.

2017. máj. 7. 18:44
 17/20 anonim ***** válasza:
ha kimennek hetente, akkor azok gyerekjólétisek, a gyámügyes max akkor megy ki, mikor a gyereket el kell hozni... felénk legalábbis. De egyáltalán miért mennek ki? Aláírtál papírokat, hogy alapellátásba vettek? Milyen okkal vettek fel? Te is kellett kapjál papírt, azokra mik vannak írva? Van olyan lapod, aminek ilyen sötét kockába rajzolt maci van a sarkán? Mert akkor alapellátásba vettek (bár, h miért, azt továbbra sem értem...
2017. máj. 7. 18:56
 18/20 A kérdező kommentje:

Nem vették alap ellátásban azt hiszem vagy nem tudom .

A gyámügyel úgy kerültem kapcsolatba hogy a gyerekek elhelyezését ott kelet intézni

Ott írtam alá a papírt hogy az édesanyjától átvészem a kizárólagos szülöi felügyeletét.

Azóta vagyok nyilván tartva a gyámhatóságon.

2017. máj. 7. 19:03
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha eleve közös megegyezés van a gyermek elhelyezésben abba még a bíróság sem fog beleszólni. Sőt ha gyermek elhelyezési per lenne ott sem lenne hátráltató tényező. A Gyámügyes elmehet a fenébe, nemi indentitás nem veszélyeztetés, még a prostitúció sem az önmagában, minden közhiedelemmel ellentétben. Legközelebb menj oda ügyvéddel. Tegyél panaszt is ellene. Az ügyintézőnek meg mondd meg, hogy a jogi ismereteit frissítse fel. Hát én nagyon békés vagyok, de elküldtem volna a fenébe. Legközelebb majd valakit vallási alapon ítél meg önkényesen, hogy pl. az a vallás nem jó a gyereknek. Na álljon meg a menet..............
2017. máj. 16. 15:45
 20/20 anonim ***** válasza:
Nyugi csak a gyerek elhelyezés miatt voltál ott semmi másért. Ja mondjuk ha más a bőrszíned akkor meg arra hivatkozna, hogy mondjuk Te tuti rossz szülő lennél???? Vicc.
2017. máj. 16. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!