Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha az anya 30 naponta új lakcímet jelet be, akkor egy láthatás elmaradása ügyet lényegében soha senkinek sem kell megoldania, elég ha továbbküldik egy másik gyámhivatalnak?
Úgy látszik nem vagyok egyedül a problémámmal és más nő is rájött erre a kiskapura.
De úgy néz ki, hogy igen. Bár nem kell 30 naponta, elég félévente is, mert a határidőket sose tartja be senki és nem is koppantanak a fejükre.
Azt akartam írni én is, amit a 2-es válaszoló írt:
a bíróságtól kérni kellene, hogy jelöljön ki egy találkozó helyet, ahol átveheted a gyermekeidet láthatásra, s mikor vége, akkor oda kell időre visszavinned.
Ha a végzésben nincs kikötve, hogy a gyerekekért a mindenkori bejelentet lakcímükre kell elmenned és oda visszavinned őket, akkor a lenti kormányrendelet segít.
2. §
f)3 szokásos tartózkodási hely: ahol az érintett személy életvitelszerűen tartózkodik,
27. §99 (1) A kapcsolattartás célja, hogy
a) a gyermek és a 28. § (1) bekezdése szerinti kapcsolattartásra jogosult személyek (a továbbiakban: kapcsolattartásra jogosult) közötti családi kapcsolatot fenntartsa, továbbá
b) a kapcsolattartásra jogosult szülő a gyermek nevelését, fejlődését folyamatosan figyelemmel kísérje, tőle telhetően segítse.
(2) A kapcsolattartás formái a folyamatos és az időszakos kapcsolattartás.
(3) A folyamatos kapcsolattartás magában foglalja
a) a gyermekkel a gyermek szokásos tartózkodási helyén való személyes találkozást (meglátogatás),
b) a gyermeknek a szokásos tartózkodási helyéről rendszeresen, meghatározott időtartamra - a visszaadás kötelezettségével történő - elvitelét,
c) a gyermekkel személyes érintkezés nélkül történő rendszeres kapcsolattartást, így különösen a levelezést, a telefonkapcsolatot, az ajándékozást, a csomagküldést.
És most futás ügyvédhez!
Mi is ezzel a kormányrendelettel tettük helyre anyukát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!