Gyereket egyedül nevelő anyukák, hogyan bírjátok? Főleg lelkileg?
A valaszom egy szoval : sz@rul !
6 honapos koratol nevelem egyedul, masfel eve. Nekem sajnos semmi csaladi segitseg nincs.
Viszont sok baratot talaltam a kulonbozo gyerekfoglalkozasokon, ok rengeteget segitenek, ez lelkileg is jo.
De az estek es a hetvegek nagyon maganyosak. :(
Én nem szülőként vagyok érintett, hanem félig-meddig a másik oldalról. Anyu 1-9 éves korom között egyedül nevelt. Utána úgy alakult, hogy újra egymásra találtak a szüleim (azóta is együtt vannak - most 34 vagyok), de tulajdonképpen utána is anyu nevelt.
Arra emlékszem, hogy mindig tartalmasan töltöttük az időt, esténként szuper volt a meséit hallgatni, nekem csak jó emlékeim vannak arról az időről, amikor ketten éltünk. Apuval természetesen találkoztam, azt is szerettem (csak a barátnőjét nem - pedig nem miatta mentek szét anyuval). Ami más volt mint utána hugomnál az talan az, hogy nekem sokkal hamarabb kellett önállósodnom...értem ezalatt az apróbb besegítéseket a lakásban...pl. elsős koromban a szobám teljes takarítása az én feladatom volt (kivéve ablakpucolás), az életünk elég szervezett volt, hogy minden beleférjen. Ennek viszont most az előnyét látom: nem gond, hogy rendet tartsak magunk körül és a családom életét is próbálom rendesen szervezni.
Szóval én teljesen kiegyensúlyozott maradtam, bár az tény, hogy madarat lehetett volna velem fogatni, amikor a szüleim újra összejöttek, ráadásul tesóm is született. :-)
Ez kedves tortenet elozo :)
Remelem az en gyerekem is igy velekedik majd 20-30 ev mulva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!