Melyik neveket választanátok ezek közül? (Hagyományosabb lány nevek)
Johanna: kedvenc nevem, páromnak is oké, de nem ez tetszik neki legjobban
Heléna: párom kedvence, nekem is nagyn tetszik, de frászt kapok a Heli becézéstől
Adél: tetszik, csak kicsit rövid a vezetéknévhez
Abigél: ez hangzik legjobban a vezetéknévvel, de volt egy fúria osztálytársam ezzel a névvel és nehéz elvonatkoztatni
Lívia: páromnak nem annyira tetszik, nekem igen
Lídia: nekem nem annyira tetszik, páromnak igen
Mindegyik név okés lenne mindkettőnknek, mindegyik is megy nagyjából a vezetéknévhez. Szóval gondoltam, megkérdezlek titeket is. :) Előre is köszönöm a válaszokat!
ami nem tetszik mindegyikőtöknek azt én ki is zárnám a helyedben,mert akkor azt úgysem fogjátok adni..
ha a Helénával csak az a bajotok hogy a Heli becézés nem tetszik,akkor ne úgy becézzétek..
Nekem Johannám van! Mi Hanninak becézzük,és a Johi becézéstől vert ki a víz..-ezért igy soha nem hívtuk és a rokonok sem mert megkértük hogy ne hívják így.
NEM HISZEM EL, hogy végre van egy kérdés amiben normális neveket sorolnak fel. :D
Én a Helénára szavazok, Lénának is lehet becézni.
Jó nevek.
Heléna barátnőmet általában Helcsinek becézik. Ez is egy opció, ha csak a becézés a gond.
Ezekből az Abigélt választanám. nem rossz még a Johanna és a Lívia. Az Adél és a Lídia nekem nagyon csúnya.
A Hedvig név nem tetszik véletlenül? Szerintem illik a sorba, és a Hédi becézése tündéri.
Én az alábbiak közül kb. az Abigélen kívül bármelyiket adnám a saját gyerekemnek... az Abigélt sem azért, mert ronda, de nagyon a regény jut eszembe róla, és nekem fura, ha ennyire erős asszociáció van egy névhez.
Max. annyi, hogy magánhangzóra végződő névhez mássalhangzóval kezdődő nevet választanék, és fordítva.
Amúgy nekem alapvetően a Heléna becézéseként inkább a Léna ugrik be előbb, mint a Heli (az tényleg elég bugyután hangzik...)
Mind nagyon nagyon tetszik, gyerekként és felnőttként is vállalható nevek.
az én sorrendem:
-Johanna: csak azért az utolsó, mert nagyon gyakori, de szép név
-Adél: Szintén kezd divatnévvé válni
-Lídia: ez is teljesen okés
-Heléna: nagyon tetszik, karakteres, ritka név, a becézése (léni)mégis cuki
-Abigél: klasszikus szép név, nálam csak azért nem első mert nem lehet becézni
-Lívia: Egyik kedvenc nevem. Méltóságteljes, komoly, a becézése aranyos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!