Nem. Én is 13 voltam amikor először voltam temetesen de azt viszonylag jól viseltem. 14 voltam amikor másodszorra voltam viszint ott a nagypapám halt meg és hozzá nagyon közel álltam tehát borzasztóan viseltem.
Ha nem közeli ismerős/rokon/barát halt meg akkor lehet elvinném a 11 évest se csak akkor ha nem lesz nyitva a koporsó.
De leginkább se a 7 se a 11 évest nem vinném. "Ráérnek" még temetésekre járni.
2017. ápr. 20. 18:28
3/34 anonim válasza:
Mivel a gyerekek is mennek, így feltételezem, hogy családi alkalom.
Így igen, együtt menne a teljes család. És sokat beszélgetnénk, mindenkivel a maga szintjén.
2017. ápr. 20. 18:28
4/34 anonim válasza:
Én 7 évesen voltam először temetésen. A nagymamámat temették. Túl éltem, és valójában megértem a szüleimet, hogy elvittek. Szerintem hülyeség ezt úgy kezelni, mintha nem az élet része lenne. Nem egyszerű végignézni egy temetését, de kinek az? Ettől nem lesz/lenne lelki sérült, de persze a ti döntésetek.
Részvétem!
2017. ápr. 20. 18:31
5/34 anonim válasza:
10 éves voltam, mikor meghaltak a nagyszüleim. Természetesen ott voltam a temetéseiken.
2017. ápr. 20. 18:46
6/34 anonim válasza:
6 evesemet ket hete vittuk. Ok meg mashogy elik meg. Nem zokognak meg ilyesmik, hanem -ha erett, ertelmes gyerekek- erzekelik a helyzet komolysagat. Fiam vegig viselkedett, csendesen fogta a kezemet es jott mellettunk. 11 eves mar abszolut erett kell hogy legyen erre, de egy jolnevelt 7 eves is. Mar nem picik.
2017. ápr. 20. 18:48
7/34 anonim válasza:
Én négy éves koromban voltam elősször. De nálunk mindenki viszi a gyerekét ha közeli a rokon. Szerintem iskolás kórtól illik elvinni, márcsak azért is, hogy hozzászokjon. Sokkal nagyobb sokk tiniként vagy felnőtt fejjel menni először.
2017. ápr. 20. 18:56
8/34 anonim válasza:
Vinném. Nálunk szokás a gyerekeket is vinni. Én is voltam karon ülő csecsemő koromban is és később is. Ez (sajnos) az élet része.
2017. ápr. 20. 19:13
9/34 anonim válasza:
Nem vinném. Egy temetés nem olyan látvány, amit egy gyereknek látnia kell. Már a 13 éves, talán-talán benne van az érett kategóriában, hogy felfogja a dolgokat, de neki is egy nagy trauma lehet akár.
2017. ápr. 20. 19:18
10/34 anonim válasza:
Megkerdeznem őket, hogy akarnak e menni. Elmondanam, hogy mindig történni pontosan és adnék időt, hogy vegiggondoljak, akarnak e jönni, vagy sem. Én anno már felnott voltam, amikor először temetésre kellett mennem és engem bizony nagyon megviselt, olyannyira, hogy nem is voltam azóta se és nem is fogok menni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!