Gyerekeim gyakran engedélyt kérnek dolgokra. Ez normális, vagy túl szigorú vagyok velük és nem mernek semmit csinálni?
2 és 6 évesek, amúgy mindennek érzem magam, csak szigorúnak nem. Mindent megbeszélünk, aránylag türelmes vagyok. Ilyesminkre gondolok:
Belenyúlhatok a pocsolyába?
Mehetünk ezen az úton? (Állatkert)
Kivehetem az ollót?
Hozhatom a plüsst?
En fiam is ezt csinalja. O ilyen, soha egy hisztije nem volt, kimaradt a "dackorszak" meg a rugdosodas-uvoltozes-csapkodas. Nem lep meg hogy most (6.5 eves) is ilyen jo gyerek. Pedig en tipikusan az engedekeny fajta vagyok, sosem voltam szigoru anyuka, sot, ferjem es szuleim szerint kicsit kovetkezetesebbnek kene lennem, hat en mindig mondom, minek amikor a gyerkoc igy is ezerszer jobb gyerek, mint a korabeliek? :) Erre meg mindig igazat adnak.
Orulj neki, kamasz-es tinikorban is normalis gyereked lesz :)
Oh annyira gondoltam, hogy 1-2. valaszok le lesznek pontozva :))) Mindenkit gaznak tartanak itt es lepontoznak, akinek a gyermeke szofogado es jo gyerek. Ugyanos sajnos manapsag a kisgyerekes anyukaknak a hisztis, rugkapalo, ordibalos, anyukaba belerugos kisgyerek a normalis mert hat ugye "dackorszak" 0-20 eves korig.
Pedig irigykedes helyett csak egy kis neveles kell es maris nem lesz szukseg a piros kezecskere :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!