Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt más anyuka, akinek a...

Van itt más anyuka, akinek a férje nem bírta egyszerűen az éjszakai ébredéseket?

Figyelt kérdés

A férjem teljesen ki van attól hogy a gyerek felsír éjjel, pedig nem ő megy be hozzá. Külön szobában alszik, két ajtó csukva, de a gyerek ha felsír, mindketten felébredünk nyilván, én berongyolok és a lehető leggyorsabban visszaltatom, de a férjem így is megébred, és elmondása szerint teljesen kikészül, depressziós ettől az éjjeli 3-4 ébredéstől. (Két gyerekünk van, a kicsi nem akarja átaludni az éjszakát tehát ez megy 6 hónapja, próbáltam már azt is hogy velealszom hogy őt ne zavarjuk de most egyenlőre háromszor felsír kb, ebből kétszer visszaalszik magától, cumival, egyszer meg megszoptatom)

A férjem egyébként nagyon jó apa, de ezt a részét egyszerűen nem bírja, hiába alussza meg a 8 órát, közben felkel 5 percekre háromszor négyszer és ettől olyan és úgy viselkedik, mint aki 3 órát se aludt egész éjjel. Nem könnyű ez így nekem, nem elég a két gyerek, még őt is "ápolnom" kell, mert tényleg látom hogy fizikailag nincs jól, fejfájós lett, rossz a közérzete, állandóan kimerült...Voltatok ti is így? mit kezdjek ezzel?

2017. ápr. 27. 17:13
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Bántó szándék nélkül kérdezem: a férjed nem tudta, hogy a babák ilyenek? Könyörgöm, felnőtt ember, fogja fel, hogy egy baba ezzel jár, bizony kel éjszaka. Viselkedjen felnőttként, és ne hisztizzen már.

Olvastam az előző kérdéseidet is, a személyes véleményem az, hogy szimplán hisztizik. Fizikailag rosszul van, na persze... vagy csak úgy viselkedik, mint sok más szánalmas pasi, verseng a saját gyerekeivel anyuci figyelméért, mert agyilag egy hülyegyerek szintjén van. Olyan nincs, hogy egy érett, felnőtt férfi, normális apa ne érje fel ésszel, hogy a gyerek áldozatokkal jár, többek között azzal, hogy néha fel fogja kelteni éjszaka. Még azt is megtetted, hogy átköltöztél a gyerek mellé, de őnagyságának az se jó... mégis mit akar, dobd ki a gyereket az ablakon?

2017. ápr. 27. 21:57
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Vicces.. a miènk 3 èves mùlt ès mèg mindig èbred èjjel. Most ùgy nèz ki h ki kell venni az orrpolipjàt ès mandulàit. Nagy valòszìnűsèggel ezèrt èbred, mert nem kap rendesen levegőt. A fèrjed kicsit fura..
2017. ápr. 27. 22:58
 23/29 A kérdező kommentje:

azt tudta hogy a babák ilyenek, hiszen egyet már felnevelt. szerintem inkább azt nem gondolta, higy ennyire ki lesz az ejjeli felriadastol.

mindig is olyan volt hogy ugrott ha felebresztik...mindegy volt neki reggel hogy 3 ora alvas utan kel fel vagy 10 ora alvás után, de MAGÁTÓL ébredjen..vannak ilyen tipusu emberek, csak ez eddig nem nagyon erdekelt mert gyerek elott ugye alhatott ameddig akart (10re jar dolgozni) most viszont ez ugye se reggel se éjjel nincs meg, marmint hogy magatol kel, és emiatt ki van...ezen felul ugye a nagy hisztizik olykor - nyugodt gyerek alapvetoen - de attol még dackorszakos es vannak hisztik, na ezeket abszolut nem tudja a ferjem hogyan kellene kezelni, hiszen nem olvas a temaban, es ezektol is ki van, azt mondja a gyerek uvolteset nem birja faj tole a feje, konkretan attol a hangtol ahogy a nagy uvolt, a pici meg sir (a pici eleg siros) most ezt hivjuk hisztinek a ferjem reszerol, de hát látom hogy emellett tényleg szarul van, fejfajasra soha eleteben nem akart gyogyszert bevenni most meg heti tobbszor...a nyugtatorol nem is tudtam csak multkor elszolta magat...visszaszokott a dohanyzasra, folyton stresszes, mindig nagy mosollyal jon haza este, jatszik a lanyokkal hetkoznap es hetvegen, o olvassa a meset, este filmezunk osszebujink beszelgetunk, ezekkel így nincs gond, de akkor is elvesztette az onkontrollt es segiteni szeretnék neki:(

2017. ápr. 28. 03:11
 24/29 A kérdező kommentje:
szakembert javasoltam, kozolte hogy nem arra van szuksege csak arra hogy tudjon aludni 8 orat egybe...javasoltam hogy bereljen egy szobat/lakast alkalmankent, aludjon nyugodtan a haverjanal neha napjan (tehat ha lenne valakie nyilvan ezen kapva kapott volna) erre is azt mondta hogy neki itt az otthona, a csaladja es nem akar mashol aludni, de reggel meg kezdodik elorol a mufurckodas, faradt, ok nelkul baromsag miatt raszol a lanyra, aki meg nem is erti mi baja, es ugye ha ok nelkul minden reggel leteremtik az embert egy ido utan feszkos lesz, es nem akarom hogy a lanyom feszengos vagy gatlasos legyen emiatt..
2017. ápr. 28. 03:16
 25/29 A kérdező kommentje:

amugy meg koszi a valaszokat, tok rendesek vagytok hogy vegig olvassatok.

a nyomorom, foleg aki masodszorra olvassa :)

2017. ápr. 28. 03:16
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Nézd kérdező, a legnagyobb jóindulattal is csak azt tudom mondani, hogy teljesen feleslegesen teszed fel ugyanezt a kérdést újra meg újra. Mégpedig azért, mert senki nem fog jönni, a bölcsek kövével felszerelkezelve, lévén a megoldás a férjed kezében van. Értem én, hogy reménykedsz, hátha valaki megmondja a tutit, de nem lesz ilyen. Hogy miért? Mert az összes létező és számításba vehető opciót már felsoroltuk neked, egyik se jó, vagy nem vált be, vagy nem akarjátok, alibi mindig van. A babák többsége felkel éjszaka, ki többször, ki kevesebbszer, a szoptatott kicsik meg nopláne. Jelenleg az van, hogy te tipródsz egy olyan problémán, aminek orvoslásáért már mindent elkövettél. Egyedül a férjed tudna változtatni a hozzáállásán, ha akrna. Igen, vannak profi füldugók és ha annyira sajnálod szegényt, akkor keljél te a nagyhoz is, elvégre szemlátomást te vagy a problémamegoldó a családban, az urad meg rakjon fel egy ipari fülvédőt, aztán majd legfeljebb arra riad, ha földrengés jön. Ja, az nem jó? Nektek semmi se jó? Akkor szenvedjetek. Akár tetszik, akár nem, a férjed belesüppedt ebbe az állapotba, már-már öngerjesztő módon pszichésen betegití le saját magát a fene nagy önsajnálattal. Senki (felnőtt, egészséges ember) nem lesz fizikálisan beteg napi 8 óra alvás mellett, mégha megriad is néha közben. Fel nem foghatom miért jó az neki, hogy felnőtt férfi, kisgyermekes apuka létére minden álló nap eljátssza a hattyú halálát élő adásban, premier plánban, miközben a problémákat alapvetően te oldod meg és kezeled. Nem fogsz tudni segíteni rajta, mert szemlátomást nem akar magán segíteni. Aki minden javaslatot elutasít (szakember, ecetera), azon segítsen akinek hat anyja van, te meg hagyhatnád ezt a mártír szerepet a fenébe, mert nem vezet sehova. Felteheted ugyanezt majd 3 hét múlva is, akkor sem fogja tudni senki a megoldást. Bármit javaslunk, nem jó, nem kivitelezhető, kifogás, kifogás hátán. Akkor így jártatok. Meg kell értenetek azt, hogy maga a dalai láma sem fog idejönni a tuti tanáccsal, amitől majd holnaptól alszik a gyereketek és pihen a férjecske. Kicsit túltoltátok már ezt a drámát. Akkor válaszd el a fenébe, mit annak a fél éves gyerknek az anyatej, hagyd a csudába, adj neki tápszert,hátha avval átalussza az éjszakát, mit képzel a büdös kölke, hogy enni kér éjjel és a teremtésnek az ő koronája miatta ébred meg öt (azaz ÖT) percekre éjjel. Vagy beletörődtök ebbe, vagy várhatod a csodát, hogy tapsra elmúljon a problémátok, esetleg felfogjátok aggyal, hogy szülők milliói ezidáig nem haltak bele mindebbe, tán túléli a férjed is. Eseteleg jön a jóidő, verjen sátrat a kertben, én tutira magam költöztetném ki ennyi picsogás után. Mondjuk zsák a foltját. Nálatok tuti igaz.
2017. ápr. 28. 09:42
 27/29 A kérdező kommentje:
ez is egy vélemény. koszi :)
2017. ápr. 28. 10:14
 28/29 anonim ***** válasza:

26-os teljesen jól mondja, én is olvastam a múltkoridat is, ott mondtad, hogy régen depressziós volt a férjed, még gyógyszert is szedett. Namármost ez ugyanolyan, mint a fülgyulladás - ha hajlamos rá, akkor kiújulhat.

Mindenki ezt mondta, hogy nem normális a férjed részéről a dolog. Az enyém is felébred, persze, de alszik tovább, akárcsak én, pedig én még rossz alvó vagyok. A 2 éves kor sem lesz vízválasztó, hidd el, a nagyobbikom 4 éves, de ő is képes felkelni, igaz már nem minden éjjel.

A férjednek kell lépnie, beszélj vele, hogy igenis menjen megint terápiára, szakemberhez, mert ez így már nem állapot, ha a fejed tetejére állsz, akkor sem. Sajnálom, de be kellene látnod már végre

2017. ápr. 28. 11:55
 29/29 A kérdező kommentje:
hát tulajdonképpen tényleg nem tudom mit erőlködöm, a testvérem 20 éve küzd ezzel a betegséggel, tudom hogy vannak hullámvölgyek és vannak jobb időszakok, talán el kell fogadnom hogy pár évig most ez lesz. beszéltem vele reggel megint, abban maradtunk hogy össze tesszük a két testvért lesz ami lesz, nincs vesztenivaló alapon. nekem persze szívás lesz, de az is lehet hogy ez volna a csoda, hogy egymásra pozitívan hatnak. ki tudja.
2017. ápr. 28. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!