Első sorban kismamák véleménye érdekelne, de bárkit
meghallgatok?
Figyelt kérdés
Adott egy lakópark, kb 100 lakásos. Némelyik ház rendelkezik kertkapcsolattal. Van két belső udvar magának a lakóparknak+parkolók. Frissen szült kismamák tologatják a gyerekeket, amivel nincs is baj, de egyfolytában az én kertem előtt állnak meg cseverészni. Van egy kutyánk, természetesen ugat, mert őrzi a kertet a lakást. Na most folyton beszólnak, hogy vigyem be a kutyát, mert fel kelnek a gyerekek! Mondtam nekik miért nem mennek a másik oldalra, nem kötelező előttünk sétálni+megállni. De ők sétálnak és ne szabjam meg, hol állnak meg. Szerintetek kinek van igaza?
A területén belül ugat, jelez a kutya. Neked van igazad. Kutyám is van, gyerekeim is. Majd ha teszem azt éjszaka nem tudna aludni a gyereke, mert felébred az ugatásra, na, akkor jogosan szólna. Mindaddig viszont míg egészséges ösztöntől vezérelve a látó (és szagló-mezejébe) betévedt idegent jelzi a saját területén, ne ám már Te legyél a ludas. Élni és élni hagyni, de ez nem az a kategória. Mégis mit gondolt? Itt a jóidő, de te bezárod a kutyát a lakásba, hogy ő nyugodtan tudjon a kerted előtt cseverészni? Tolja arrébb a babakocsit és probléma megoldva. Gyerekes anyaként is ki tudok akadni, mikor egy kismama (vagy bárki más) azt hiszi, körülötte forog az univerzum.
2017. ápr. 27. 15:10
12/17 anonim válasza:
Neked adok igazat, senki nem kényszeríti őket, hogy ott altassák a kicsiket. Pofátlanság azt kérni, hogy vidd be miattuk a kutyát.
2017. ápr. 27. 15:13
13/17 anonim válasza:
Én is Neked adok igazat, de azért leírom a mi sztorinkat is, kiváncsi vagyok a véleményetekre (bocsi, h beletenyerelek a kérésbe): biciklizett a kisfiam kb. 5 éves lehetett, a járdán ment természtesen én mellette sétáltam. A kutya teljesen csendben volt a kerítés mögött, nem is tudtuk, h ott van. Megvárta, míg odaér a fiam, és elkezdett vesztettül ugatni. nem jelzésértékűen, hanem teli torokból. A kisfiam annyira megijedt, h elkarta a kormányt és nekihajtott egy fának, le is esett a bicikliről. nem volt kint senki a kutyával. Ilyenkor mi a helyzet? semmi, így jártunk gondolom... szerintetek?
2017. ápr. 27. 15:16
14/17 anonim válasza:
13, igen, így jártatok. Ez is a közlekedni tanulás része, hogy a hirtelen zajok hatására ne rántsa el a kormányt. Majd belejön. Ha nem érné semmi ilyen, soha nem tanulhatná meg.
2017. ápr. 27. 15:21
15/17 anonim válasza:
13-as, kertesházas környéken sok helyen van kutya, akik ugatnak ha idegen van a kerítés előtt. Szóval egyrészt erre lehet számítani, másrészt igen sajnos történhet ebből baleset, ebben a ti esetetekben. Ugyanakkor bármi mástól is megijedhet egy biciklizni még nem biztosan tudó kisgyerek pl: hirtelen elélép vki a sarkon, átfut előtte egy macska, felröppen egy galamb. Szóval igen, ebbe is bele kell jönnie. A tanulság annyi, ha legközelebb arra mentek már lehet számítani arra, hogy igen abban a kertben fog ugatni egy kutya.
(Mondom ezt úgy, hogy az én kutyám nem ugat a kertből idegeneket.)
2017. ápr. 27. 15:35
16/17 anonim válasza:
Gyerekem is van, kertes házam is kutyával. Nem álltam meg babakocsival csaholó kutya előtt. Ez evidens.
Mi az, hogy ne szabd meg, hol álljanak meg? :))) nem szabtad meg.
Hát nyugodtan álljanak ott, ahol akarnak, csak ott ugat a kutya, ennyi. Ha nincs annyi esze, hogy arrébb megy, így járt. Ő sem szabhatja meg, hogy vidd be a kutyát.
2017. ápr. 27. 17:28
17/17 anonim válasza:
Én meg úgy 5 évesen télen hóban a kerítés havas részén huztam magam mellett a kezem. A nagynénim elrántotta, én nézek rá bambán, a következő pilanatban csattant egy kutyaállkapocs. Ha megharap is az én hibám lett volna. Neked van igazad, de vigyázz, meg ne mérgezzék! Egy másik: hasonló sztori mint a 13asé, csak én tudtam hogy van ott kutya, csak a kalapom is le akart szállni és szerettem nagyon azt a göncöt így oersze elestem. De már 4 évesen tudtam hogy az az én hibám volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!