Tengerparti nyaralás kisgyermekekkel. Mennyi költőpénzt vinnétek?
Két szállásopciónk van: egy reggelit adó szállás, valamint egy teljesen önellátó.
Mennyi költőpénzzel készülnétek a két verzióra? Az úticél Szlovénia, Piran. Mi (szülők) és a gyermekeink utazunk, egy 4 éves kisfiú és egy 2 éves kislány. Autós utazás lesz.
Nyilván az étkezésre fog elmenni a legtöbb pénz. A szobában van hűtővel felszerelt konyha, tehát van főzési lehetőség, azaz az önellátós verzióban egy könnyű reggelit-vacsorát össze tudunk dobni, ebédet is tudunk főzni. De nem a spórolás a cél, van keret éttermi étkezésre, de egy héten keresztül étteremben enni napi 3x az akkor is horror.
Ti hogyan oldanátok meg? Egy hétre utazunk.
Èn eleve ilyen szállást nem foglalok mióta gyerekeim vannak. Nálunk minimum félpanzió ami szoba jöhet. Az ön állátó vagy a reggelizös szállások ugyan az mintha itthon lennénk, én vagy a férjem fözöget egész nap... Vagy vihetsz zacskos kaját és a nyaralás alatt zacskossat eszel(na de annak mi´ értelme).
Ha csak ez a két opció van akkor mindenképpen reggelivel.
Egy éttermi étkezés kb 30€/ alkalom . Ez persze lehet kicsit kevesebb vagy kicsit több, de ennyivel számolnék mert egyik nap csak egy szelet pizza másnap meg egy rendes kaja...
Én kifejezetten szeretem az önellátó szállásokat. Imádok kiülni a teraszra/erkélyre enni, esténként grillezni stb.
Viszont két kisgyerekkel lehet kényelmesebb lenne ha adnának reggelit.
A szlovén árakat nem ismerem, de írom a szempontokat, hogy mit gondolnék végig. A reggelit adó helyeket választanám. Ebédre nekünk a nagy melegben elég általában egy kis gyümölcs, sajt néha egy fagyi. Ezekre végiggondolnám, hogy itthon mennyit költünk és másfélszeres árat számolnék.
Vacsikra megnéznék egy-két helyi éttermet előre és az alapján kalkulálnék egy körülbelüli árat egy 4 fős vacsoramenűre.
Egy hétre én max. 3 alkalommal ennék étterembe, ebből mondjuk egyszer inkább valami pizza/hamburger/gyros szerűben. Kétszer pedig helyi specialitásokat kínálóban. Esetleg egyszer egy extrábban egyszer pedig egy egyszerűbben. Ennek az árára fel tudsz készülni.
HA van lehetőség kétszer grilleznek, egyszer valami halat, amit a piacon vennék meg, egyszer pedig saslikot amihez sok minden takár otthonról is el lehet vinni egy hűtőtáskában.
Én helyben inkább melegítenék és egy-két ételt elvinnék magunkkal. Amit szoktam: milánói szósz fagyasztva, ezt csak ki kell olvasztani és kifőzni egy tésztát. Egy pörköltöt, amit lehet akár kenyérrel enni, vagy főzni egy tarhonyát kész a tarhonyás hús. Első napra jó lehet a lesütött hús/hideg sült csirkecomb/ rántott húsi/ fasírt stb is.
Bepakolnék egy két zacskós levest és zacskós tésztát is, nálunk ezek szigorúan nyaralós kaják, van amikor visszahozzuk úgy, ahogy elvittük.
Mi egy 2 évessel megyünk önellátósba. Reggelinek valót viszünk, illetve veszünk ott ( akár esténként) ebéd a parton, étterem amit kívánunk.
Vacsit pedig megfőzzük a délutáni albásko, vagy van bogrács, grill lehetőség is.
Így napra 150 eft költőpénzt tervezünk vinni.
De mi a bankkártyákkal is tudunk fizetni illetve pénzt levenni
A reggelit tartom a mi esetünkben a legkevésbé fontosnak, ugyanis nem vagyunk egy reggelizős család. A gyerekek reggelente elnyammognak valami pékárut, de még azt sem mindig, esetleg egy lekváros kalácsot vagy vmi barnakenyeret, isznak bőségesen tejet, és ennyi. Én általában nem reggelizem, iszom egy teát, a férjem eszik egy szendvicset. Szval az potom pénzből megoldható. Ráadásul minden apartmanhoz tartozik egy csodás nagy terasz, isteni lesz kiülni eszegetni, a lábunk alatt a tenger.
A vacsorát hasonlóan képzelem. A gyerekek az egész napos pancsizásban úgyis úgy ki fognak merülni, hogy a szálláson bedobunk valami könnyed vacsit (szintén a teraszon), és mennek aludni.
A 2-es válaszoló írta, hogy az egy hét alatt párszor éttermezne. Én is így gondolom. A többi napon a szálláson egy bolognai, lecsó és társai seperc alatt összedobható.
A 3-assal egyetértek, én is olyan 150-200 ezer ft-nek megfelelő eurót vennék.
Milyen egyéb költségre lehet számítani? Most megyünk először külföldre így gyerekesen. Napi szinten fagyi vagy valami adhoc jelentkező igény?
Az a tervünk, hogy egyik nap átkompolunk a szemközti Olaszországba és egy kicsit autózunk az olasz parton, fürdünk egyet az olasz tengerben (ami vicces, mert pár 10 km a távolság).
2-es vagyok, így nincs értelme a reggelinek szerintem. Első reggelre max. vigyetek valamit, a boltban pedig majd bevásároltok reggelire.
A kompozásnak néz utána, a tapasztalataim szerint gyalogosan megéri/megérheti, de az autó a legtöbbször irreálisan sokba kerül :)
Jó, hogy írod, kedves 2-es! Köszi😊
Jöhetnek még ötletek, tapasztalatok! És látom, hogy megindult itt is a lepontozási ámokfutás...hát egészségére az illetőnek! Én zöldet nyomtam.
Szia!
Ebben az esetben én napi 1 étteremmel számolnék, úgyis úton lesztek napközben, délelőtt te sem főzöcskézni akarsz, hanem úszni, fürdeni, várost nézni, jól hangzik, hogy főzöl, de szerintem elég lesz a reggelit, vacsit összedobni.
És emellett még mire mehet el? Ó, hát a lehetőségek korlátlanok :D Én ilyenkor mindig megkívánok egy kürtös kalácsot, fagyit, minifánkot, csináltatok egy hennát,veszek valami szuvenírt, kölcsönzünk vizibiciklit, ha találunk gokartpályát, kirpóbáljuk...Igazából ti tudjátok, mennyi a keretetek,de szerintem messze nem a kaja a legdrágább. Én pl szívesen iszom ilyenkor egy hideg koktélt : kapásból 2000 forint. A 150-200 bőven reális, ha futja ennyi rá. Ki lehet olcsóbban is hozni, persze, de ha nem kell, akkor ennyit nyugodtan vigyetek magatokkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!