Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 17-18 evesen semmi segitseg...

17-18 evesen semmi segitseg nelkul megtartanátok egy babat?

Figyelt kérdés

Ugs ertem hogy a parotokon kivul semmi segitsegetek nem lenne.

Ha ilyen helyzetbe kerulnetek vagy anno ketultetek volna, megtartottátok volna?

2017. ápr. 20. 15:04
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
16%

17-18 évesen megtudtátok csinálni....akkor felnevelni is menni fog!

Ha van bevételetek...még ha nem is túl sok akkor egyértelműen igen..nem kell arany body a babának hogy feltudjon nőni egészségben..2 szerető emberre van szüksége aki odafigyel rá és szereti, a szüleire.

Tartsd meg. :)

2017. ápr. 20. 23:32
 22/24 Theressita ***** válasza:
23%

Kedves 13-as és 20-as válaszoló!

Ha velem szeretnétek beszélgetni, legközelebb nyugodtan írjatok privátot, itt ezen az oldalon inkább a kérdezővel "társalognék", mint azt a korábbi hozzászólásaimban tettem e kérdés alatt.

13-as: nem vagyok Jehova tanúja, megnyugodhatsz. Kérlek, ne sértegess, én sem teszem. Köszönöm.

20-as: Bocsi, személyes információkat csak úgy nem osztogatnék magamról, de ha barátkozni szeretnél, ismét azt tudom ajánlani, privátban. Szép napot! :-)

2017. ápr. 21. 14:05
 23/24 anonim ***** válasza:
57%

Biztosan nem. Az akkori barátomra egy kutyát se bíztam volna rá jó szívvel + iskolába jártam, tanultam, nem volt saját bevételem, szüleim tartottak el, az ő nyakukra meg nem fogok szülni. 17-18 évesen az ember még maga is bizonyos szinten gyerek, hiába hogy 18 éves kortól hivatalosan felnőtt.

Arra meg nem lehet alapozni, hogy lehet hogy jobb lesz majd, lehet lesz majd saját bevételed, ha már van, akkor lehet több lesz stb stb.. Ezek mindig képlékeny és bizonytalan dolgok, így szülni, hogy "majd lesz valahogy" meg iszonyat felelősség. Úgy hogy tudja az ember, h nincs meg a megfelelő anyagi körülmény pl egy gyerekhez, mégis lesz, ami lesz alapon megszüli, az egyszerűen felelőtlen, nem is kicsit. Egy gyerek rengeteg pénzbe kerül, nem lehet a semmire szülni.

2017. ápr. 23. 04:42
 24/24 anonim ***** válasza:
89%

Nagyon szép dolog a szeretet és hogy ne öljük meg a magzatot.

De az a helyzet, hogy szeretetből nem fog jóllakni a gyerek és igenis nem jó a semmibe gyereket szülni. Nektek se jó és neki sem lesz az, ha felfogja , hogy mi a helyzet..

17-18 évesen az ember magát sem tudja eltartani, nemhogy egy gyereket.

Felnőtt, dolgozó emberek kasszáját is megviselheti egy baba érkezése..Nem kell ehhez aranyba öltöztetni, de el kell fogadni, hogy minden pénzbe kerül..Akár csak a pelenkázás is elvihet legalább havi 15-20 ezret. De még ezer millió dolog van, amire szüksége van és nem olcsó..Nem lehet más emberek jóindulatára alapozni. Biztos lesz, aki ad kölcsön ruhákat, vagy esetleg felszereléseket.De akkor sem lesz ingyen minden, rengeteg pénz el fog vinni úgy is.

Nem véletlenül vállalnak egyre kevesebben gyereket, vagy éppen max 1-2 gyereket, többet nem. Piszok sokba van minden..És ez legalább két évtizedig eltart.. De sokszor még utána is, ha segíteni akarod.

Ezzel most nem akarok senkit lebeszélni,nagyon szép dolog a gyerekvállalás és rengeteg örömet tud okozni. De szándékosan a nyomorba vállalni nem kéne szerintem.

Mégha azt írtad volna, hogy a családod melletted áll, akkor azt mondom oké.De még ők sem támogatnak.Mi lesz így veled és a gyerekkel?

Én a kedves párodban nem igazán bíznék..Rengeteg férfi lép le a felelősség elől még a gyerek születése előtt, vagy éppen 1-2 éves korában. Felnőtt férfiak, akik akarták is a gyereket.

Szerinted a te kamasz párod, aki nem is akarta a gyereket, meddig fog kitartani?

Sajnos a férfiak simán megtehetik, hogy lelépnek, otthagynak mindennel egyedül, aztán oldd meg.Ők küldenek mondjuk havi 20 ezret és kész, oldd meg a többit..

Családi segítség nélkül nem fog menni ennyi idősen.

Én elvetetném, bármennyire is fájó.

Majd 25-26 évesen, biztos párkapcsolatban, munkahelyről elmész szülni. Van különbség a kettő között.

2017. ápr. 23. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!