Melyik anyukát tartod "igénytelennek" az alábbiak közül?

Mekkora a jókora felesleg, és miket hordasz? Mert az sem mindegy.
Az a baj hogy sokan azt hiszik magukról, hogy ha eljárnak fodrászhoz meg körmöshöz havonta, akkor igényesek, hiàba a súlyfelesleg. Pedig nem így van. Nem akarlak megbántani, félre ne érts. A csont és bőr se szép.. na meg ugye az is kérdés, hogy mit teszel meg a fogyás érdekében? Tanácsként: Keress fel egy dietetikust és járj el mozogni, vagy tornázz otthon. Ha orvosi segítség kell, mert mondjuk p.mirigy vagy más miatt nem megy, akkor azért is meg kell tenni a lépést..

Egyiket sem.
Mivel próbálkoztál? Nekem bevált a maminbaba kezdetnek, azzal visszarázódtam. Aztán heti 4x torna, miközben a gyerekek a férjemmel vannak.
Ha ez olyan fontos a férjednek, akkor ne csak baszogasson, hanem támogasson is.

Az a baj, hogy egyáltalán nem ez a két véglet van és önmagában egyik sem elegendő információ ahhoz, hogy így rámondhassuk: igénytelen. Például az, hogy valaki 3 gyerek után is vékony, nem feltétlen igény kérdése. Lehet amúgy nehezen hízékony alkat, kevés pénzze van és ezért keveset eszik, vagy éppen válófélben van és mély depressziós. De ettől még nem lett igényes, mert nem tudatosan néz ki úgy, ahogy.
A kövérség meg nem igénytelenség, hanem emberi butaság. Nem egy kettes típusú cukorbeteget láttam már lefolyni az ágyról a 150 kilójával, és az sem érdekelte, hogy melyik lábát kezdik el szeletelni szalámi technikával (ennek ez a megnevezése, mielőtt bárki álszent felháborodásba kezdene). Mindenkinek bemutatnék egy-egy ilyen esetet, aki elhízott. Az nem igaz, hogy valaki genetikailag zsírdisznó és a kettes cukorbetegség sem örökölhető, ahhoz is vágósúlyba kell kerülni, hogy kialakuljon. Viszont itt ki hangsúlyoznám, hogy én most kifejezetten az elhízottságra gondolok, nem arra, hogy valaki 5 kilóval többen nyom, mint szülés előtt, meg kötény hasa van.
Számomra az igénytelen anyuka az, akinek lenőtt, ügyetlenül otthon festett és vágott haja van (hangsúlyozom: ugyetlenul, van aki meg tudja magának csinálni, de ez a kisebbség), az is egy vastag színes hercegnős hajgumival van összefogva (miért nem lehet felnőtteknek való hajgumit használni?), halász nadrág, reklám póló (melltartó nélkül), kitaposott kínai sportcipő... turkálóból is fel lehet igényesen öltözködni, a rendes hajgumi és a melltartó szintén nem pénz kérdése. Bár aki egy hajgumit nem tud magának venni, annál jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor mire szülte azt a csapat gyereket...
Summa summarum: leírásod alapján egyik példa sem igényesebb vagy igénytelenebb a másiknál.

Számomra a melegítő nem az igénytelen, slampos kategória, kivéve, ha az Operabálba húzza magára valaki.
Egyébként meg praktikus, célszerű ruhadarab a gyerekkel való földön fetrengős játékhoz.
Sarazni se kiskosztümben megyek le, hanem vízálló bakancs, esőkabát, sportos megjelenés (száraz időben sportcipő, mellény, farmer - de csak mert sötét melegítőm nincs, farmerben pedig bátran leülhetek a homokba).
Kezdj valamit az önbizalmaddal, na meg a férjeddel, a "barátnődet" pedig felejtsd el barátnőnek nevezni, mert nem vagy az, ha csak fröcsögsz, irigykedsz, megszólod sértettségedben a háta mögött!
Üdv,
egy még 15 kiló pluszt cipelő, "mackós, szakadt" anyuka, aki tökéletesen boldog, s még a férje is kívánja.

"Ezt üzenem annak aki azt irta felzabálni magara... Szebb szót nem talaltal te is? "
Én minimum 20-30 kilóról beszéltem. Erre nincs szebb szó, mert aki ennyit hízik, az nem eszik, hanem zabál. Kivéve, ha valami olyan betegsége van, de most nem erről van szó. Teljesen érthető, ha a férj nem kíván egy hízót. A nő pedig ne elváljon, ha ezt a férfi szóvá teszi, hanem nézzen magába és fogadja el az őszinte kritikát, mert nem alaptalan. Meg lehetne szebb szóval is mondani, hogy a disznó is megirigyelné, de abból nem mindneki ért.

Számomra a súlyfelesleg nem igénytelenség, hanem egy állapot. Egy duci nő is öltözhet igényesen, lehet ápolt, csinos, sőt, szexi is.
Hogy slampos öltözködés alatt mit értünk, az meg mindenkinek más. Nálam az a slampos, aki kinyúlt, foltos, szakadt melegítőben, túlméretezett pasipólóban jár az utcán (rendszeresen!), aki nem mos hajat olyan gyakran, mint amennyire az ő hajával szükséges lenne, nem ápolja a fogait, stb. De másnak slampos az is, ha valaki egy tiszta, jó állapotú melegítőszettben megy ki az utcára, mert van, akinek ez nem utcai viselet, és másokon sem tartja elfogadhatónak. Én mondjuk nem hordanék melegítőt utcán (max a boltig és vissza, meg játszótérre), de van, akin tök jól áll.

7es vagyok. akkor miért nem ezt irod ki kerdesként?
Te is itelkezel a masik felett hogy bemelegitőbe jár pedig sovány...
Én is duci vagyok a 3. terhessegem és az elsőnél 25 kg hiztam és egy merő voltam kb mint vizihulla úgy néztem ki és úgyis éreztem magam mire nagy nehezen leküzdöttem a 15 kgot akkora még mindig vizihullakent láttam magam de a férjem 1x mert volna beszólni biztos hogy olyat szoltam be rá ahol a leggyengébb. Ez az egyik.
A 2. gyerekkel eppen hiztam 12 kg ami egyből le is ment igy a maradék háj maradt vissza amit azelőtt szedtem fel.
a 3. terhesség végéhez közeledve eddig 8 kgt hiztam de igy is ugy erzem magam mint egy vizihulla és csakis saját magadat van jogod fikázni ha kövér vagy mar hogy emlitsem azt aki a 20-30 kgot irta.
Mert nem tudhatha mi allhat a háttérbe ezért ne itelkezzen es te se kérdező mert a buta férjed beszólt es nem tudod helyre billenteni a kis fejét.... ennyi

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!