Kinek a hibája ha alábbiak miatt elveszik anyátol a gyereket? (elméleti)
Tegyük fel egyedül marad az anya babával.munkát nem talál, vagy csak.olyat ami alig fizet, mellékjövedelme sem elég, önkormányzati lakásban élnek kikapcsolt szolgáltatásokkal.
Minden segítséget megragadna, a gyerek apját(aki anyagilag stabilan áll) is nem egyszer kérlelte segítsègre de ő gyt-t sem fizet.
Kiemelés után ujjal mutogatnak egymásra.
Kinek van igaza?

"nem egyszer kérlelte segítsègre"
Kérlelte? Mi? Ez komoly? Ha ott tartanék, hogy elveszik a gyerekemet tőlem, nem kérlelem az apát, hanem beperlem, mint a sicc.
A másik, hogy bár nem írtad, milyen idős a gyerek, de a felelős gyerekvállalás is főként az anyát terheli, hisz végül is ő a döntés meghozója, neki kell végiggondolni, mi lesz a jövőjük. Tudom, hogy bármikor jöhet rossz élethelyzet, de a CSED, GYED, a család/barátok segítsége az alap, amikor egy gyermek életét tervezem. (nekünk sem teljes a család, a gyerekeink nem is ismerik az anyai nagymamájukat, de tudom, kire számíthatok, ha baj van.)
Szóval: mindkettő hibás, de mégiscsak főként az anya, bár nem ismerünk minden részletet, nem tudjuk, hogy mi az a "Minden segítséget megragadna", milyen volt a kapcsolata a védőnőkkel, Vöröskereszttel, a gyámüggyel, elég sok kell a mai Magyarországon ahhoz, hogy egy gyereket elvegyenek az anyától.
Szóval a bürokráciára, meg gyedre csedre alapozva van az anya hibásnak kihozva a többség szerint.
(Pedig írtam hogy az anya megtett mindent...)
Akkor ebből "levonható", hogy minden nő hibás, ha nem bírná egyedül.

Valóban írtad, hogy az anya megtett mindent.
De semmit nem részleteztél. Pontosíts, és változik/változhat a véleményem.
Kiknél intézkedett, hová fordult segítségért, milyen a családi helyzete, hol vannak a nagyszülők, rokonok, barátok, mi történt a férjjel/apával, miért késett a bíróság a gyt. megítélésében, stb.
Mutogathatnak egymásra, ez is csak azt mutatja nekem, hogy éretlenek voltak a gyerekvállalásra. A felnőtt nem a másikban keresi a hibát, nem a megtörtént dolog után gondolkozik, hanem előre, és ha már így hozta a sors, akkor kőkemény lépéseket tesz, hogy visszafordítsa a helyzetet.

Fiktív kérdés, így gondoltam részletek nem kellenek, de hozzáalakìthatom.
Apuka anyuka dolgozott jol keresett tudatosan terveztek.
Apuka gondolt egyet es otthagyta őket eltűnik külföldre ahol a bíróság sem keresi adatok híjján.
A gyerek családi jogállása majdnem egy éves korában lett elintézve nagy nehezen nagykövetséggel miután apa felszívódik teljesen.
Csak ezután volt perelhető.
Anya élt addig a csedből gyedből megtakarításbol.
Bíróságra kereset beadva de tehetetlenkednek rajta mert apa nincs meg.
A nő a gyerek miatt nem tud műszakolni, minden egyéb melo nem egyezik a bölcsöde(gyermekvédelmivel) nyitvatartással, de talál nagy nehezen egy alig fizetőset.
Rokonok messze és senki nem segít, max csurran cseppen egy kis anyagi segítség, a nő már gyes mellett dolgozik éhbérért, félre tett pénzét felélte.
Tartozások elérik a negyed v félmilliot. Fenyegetik bérleti szerződés felmondással.
Anyuka a kinőtt babacipőt ha eladja akkor lesz kenyérre.
Apuka mivel nyeregben van, jelentkezik. Csak ügyesen, hogy adatait ne lehessen megtudni.folyamatosan utasítja el a segítségnyújtást.

Az anyáè.
Pert indított a gyerektartásèrt?
Családsegítőben kèrt segítsèget?
Önkormányzattól kért segítsèget?
Rokonok, ismerősök?
Szolgáltatónál kèrt rèszletfizetést?
Elment takarítani, segèdmunkára?
Stb stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!