Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez tényleg arról szólna, hogy...

Ez tényleg arról szólna, hogy lepasszoljuk a gyerekeket?

Figyelt kérdés

Férjemmel hétvégére megyünk külföldre esküvőre. Majd kb 1 hónap múlva itthol lesz egy másik esküvő 150 km el odébb. Most az anyósoméknál lesznek. Csütörtökön visszük le őket mi péntek reggel indulunk. És hétfőn hozzák csak vissza, mi is akkor érünk haza.

Egyik ismerősöm kérdezte miért nem visszük magunkal őket is. Mondtam neki, hogy az út végett sem (minimum 5 órás út) meg az nekünk nem lenne esküvő. Állandóan a kisebbik után futkozni, este 8 kor már aludni szoktak. Amikor a másik esküvő lesz akkor anyum fog rájuk vigyázni. Akkor szombaton visszük hozzá vasárnap megyünk értünk.

Imádnak mindkét mamánál lenni, voltak ott már több napot semmi gond nem volt.

Azt mondta az ismerősöm, hogy milyenek vagyunk csak le akarjuk passzolni őket, hogy ő ezt nem csinálná.

Ti elvinnétek őket vagy igy ti sem mennétek?

3,5 éves és 2 éves.

2017. ápr. 17. 16:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem a gyerekek a szülők példáján tanulnak. Én nem akarom, hogy a gyerekeim úgy nőjenek fel, hogy azt látják, hogy a szülők csak otthon ülnek, nem barátkoznak, nincs szociális életük. Ugyanígy ha majd tinédzserek lesznek, én sem fogom tőlük elvárni, hogy állandóan otthon a nyakamon lógjanak. Az emberek szerintem éljenek jókedvűen, boldogan, a családnak is legyen meg a helye meg a barátoknak is. És az erre nevelést szerintem bármilyen életkorban el lehet kezdeni.
2017. ápr. 17. 17:03
 12/23 anonim ***** válasza:
73%
Nem bűn, ha néha a nagyszülők vigyáznak a gyerekekre. Az ismerősöknek semmi közük hozzá. Egyedül nektek és a nagyszülőknek van köze hozzá.
2017. ápr. 17. 17:08
 13/23 anonim ***** válasza:
76%
Nem, ez nem lepasszolás, ki fogják bírni. Más kérdés, hogy én meg vittem őket ennyi idősen is magammal, egy 5 órás út meg se kottyant nekik, csak át kellett gondolni mikor utazunk.
2017. ápr. 17. 17:11
 14/23 anonim ***** válasza:
62%

Én viszem magammal mind a hármat majd unokatesom esküvőjére jövőre,decsak mert ő kifejezetten szeretné,hogy a két nagyobb legyen a pici koszorús lány (mikorra tervezik,akkor lesznek ők 2 és 6évesek kb,a harmadik meg 1 ). Amúgy simán marad már most is a pici 6hónaposan egy-két éjjelt mamával (tápszeres),aki imádja és ha tehetné mindkettőt eltulajdonitaná tőlünk örökre.

Nekünk is jól esik a kikapcsolódás,mama meg alig várja,hogy ölelgesse őket naphosszat.

Nem érdekel,ki mit gondol róla a családban,baráti körben,hogy őszinte legyek.

Mindenkinek mások a nevelési elvei. Én se teszem szóvá,ha valaki bulizni és inni megx a gyerekei mellől. Nekünk a lepasszolás általában egy kirándulás,vagy ebéd után hazamenet,este mozi,másnap reggel értük megyünk,esetleg két nap pihi,ami egy éjjel és a férjemnek nem is pihenés,mert másoddiplomás képzésen ül 9-16-ig két napot úgy,hogy hajnalban indulunk és másnap suli után meg haza megyünk a gyerekekhez.

2017. ápr. 17. 17:51
 15/23 anonim ***** válasza:
57%
Tévedsz, 10, volt joparhoz szerencsém, amikor vendeglatoztam és lagziban is dolgoztam. Hát inkább nem meselnek róla. A saját gyerekemet se vittem se esküvőre, amíg olyan korban volt
2017. ápr. 17. 18:28
 16/23 anonim ***** válasza:
80%
Úgy látom itt valaki lepontoz mindenkit, aki nem bólogat nagy lelkesen és képmutatóan, hogy "de, ez biza lepasszolás, csúnya, érzéketlen szülők, nem való ilyennek a gyerek" ....
2017. ápr. 17. 18:30
 17/23 piroska és a farkas ***** válasza:
65%
Szerintem ekkora gyerekek 1-1 hétvégét nyugodtan lehetnek a nagyszülőknél, kaphat a szülőpár is férj - feleség időt. Ami nekem sok volt, az nemrég egy kérdés, ahol a 7 hónapos mellől mennek el 10 napra házasságiévfordulózni...
2017. ápr. 17. 19:53
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor ő vele van baj ha így gondolja. Igen jól fog esni a kikapcsolódás, szórakozás. Mióta megszületett a fiunk azóta nem voltunk kettesben nagyon. Utoljára karácsony után voltak a mamáéknál egy hétvégét de akkor a férjem dolgozott. Persze azóta ők voltak nálunk.
2017. ápr. 17. 21:48
 19/23 anonim ***** válasza:
Örülj neki, hogy van ilyen lehetőséged, hogy nyugodt szívvel le tudod őket passzolni. Ha lenne, akkor én is így tennék, dehogy vinnék esküvőre ilyen kis gyerekeket. Sajnos nálunk pár órára se tudjuk a lepasszolást megoldani.. lehet a kritizáló sem és ezért irígykedik. Ha tudod, hogy jó helyen vannak és jól ellesznek, akkor csak nyugodtan és ne mások véleményével foglalkozz.
2017. ápr. 18. 07:53
 20/23 anonim ***** válasza:
94%

Ugyan már ... vannak nők, akik azzal próbálnak felsőbbrendűséget kicsikarni, hogy másik nőt anyaságában próbálnak meg köpködni. Ezek az ostoba nők, akiknek csak így jut vélt felsőbbrendűség.

Miért ne tölthetne a két gyerek egy hosszú hétvégét a saját nagyszüleivel?

Ne foglalkozz másokkal! Károgók mindig lesznek, s aki károg, az hülyeségeket beszél. Beledumálni más életébe a legegyszerűbb ...

Arra, hogy ez lepasszolás és ő nem csinálná, az adekvát válasz a következő: mi pedig csináljuk, mert így döntöttünk, hogy ez így van jól. Tudjuk, nem mindenki olyan szerencsés, mint mi, hogy a gyerekeket boldogan elvállaló, felelős nagyszülei vannak.

Pont.

A kérdésre a válasz: igen, elmennék.

2017. ápr. 18. 07:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!