Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kismamák. Ti el szoktatok...

Kismamák. Ti el szoktatok járni valahova kikapcsolódni?

Figyelt kérdés

Nekem a párom szokta mondani, hogy mindig dolgozik, sose megy sehová, de kétszer annyit találkozik a barátaival, mint én, mert az enyémek Pestre költöztek. Nekem abszolút semmi kimozdulási lehetőségem sincs és, ha megemlítem, akkor csak legyint egyet. Pl ő tegnap is ment a barátaival szórakozni, de én meg múltkor egy hónapig könyörögtem, hogy menjünk már le a tóra sétálni - oda csak kocsival tudunk lejutni és egy hónap könyörgés után sétálhattam egy órát. Sajnos sokat dolgozik, én sokat vagyok egyedül. Nincs kihez szólnom sem, mert nincsen szomszédunk. Néha emiatt hisztis vagyok, mert van, hogy 3 napot dolgozik egyhuzamban és csak akkor beszélgethetek, mikor este hazaér egyébként 12 órán keresztül csendben vagyok. Ha megemlítem, hogy magányos vagyok, szeretnék valahova menni, akkor az hiszti és a hormonok, de ő pl tegnap is volt a haverjaival bulizni - merthogy úgy esett, hogy húsvétkor pont két nap szabadnapja van és maszekja sincs hétvégén meg ünnepekkor - én meg totál egyedül voltam... meg sem tudom számolni, hány könyvet kiolvastam vagy, hogy hány filmet megnéztem már amellet, hogy a házimunkár és a főzést megcsinálom. Más is van így vagy csak én vagyok nagyon sokat egyedül?

37hkm

2017. ápr. 17. 10:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Terhesen meg nem jartam / jarok anyatejes meg hordozos meg ilyesmikbe, de baratnokkel hetente talalkoztam / talalkozom. Baratok nincsenek?
2017. ápr. 17. 21:19
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

Komolyan gondoltátok, 37 hetesen felülni egy buszra, és elmenni Pestre a barátnőkhöz?!

Láttatok már 37 hetes terhes nőt közelről? Mert szerintem kizárt.

2017. ápr. 18. 00:41
 23/25 jafnrétti ***** válasza:

Egyébként én is azt gondolom, hogy itt az ideje, hogy te magad gondoskodj a saját szórakozásodról, társaságodról. Első gyerek, úgyhogy te még bőven a magad ura vagy ilyen téren, eljárhatsz mindenféle kismamás, majd később babás programra, nem kell azzal is kalkulálnod, hogy a nagyobb testvért hogy vidd magaddal, mikorra menj érte, ha már ovis, stb.

Tényleg menj el kismamatornára, kismamajógára, szülésfelkészítőre, és majd később a babával is akár már egy hónaposan is mehettek mindenféle programra, ahol ismerkedhetsz. Nem tudom, hol laktok, de szinte minden nagyobb településen van baba-mama torna, mindenféle klubok (baba-mama klub, hordozós klub, szoptatástámogató klub, stb.), babamasszázs, ringató, dúdolda, miegymás. Ezeknek nézz utána, és rögtön lesz hol ismerkednekd, biztos, hogy fogsz olyan anyukákkal is találkozni, akik szimpatikusak lesznek neked.

Meg nézz szét a facebook-on, keress helyi (vagy akár nem csak helyi) babás-mamás csoportokat, már az is tök jó, ha a neten van kivel beszélgetned, aki hasonló élethelyzetben van, mint te, de találhatsz sétapartnereket, vagy akikkel majd együtt el tudtok menni ide-oda. Nálunk a városban/megyében például van egy nagyon jó csoport, nagyon jófej csajokkal, sokan találkoztunk már élőben is, főleg akik közel lakunk egymáshoz, sokszor segítünk is egymásnak kisebb-nagyobb dolgokban.

Szóval szerintem keress magadnak társaságot, ne függj ennyire a férjedtől, mert ebben be fogsz dilizni rövid úton.

2017. ápr. 18. 10:51
 24/25 anonim ***** válasza:

Kedves 22-es valaszolo!

Kepzeld, lattam, sőt alteltem 2x is, h milyen 37 hetes terhesnek lenni. Mi akadalyozna meg abban, ha megol az unalom, h elinduljak valamerre???

En Pest megyeben lakom, szuleim, barataim,munkahelyem, szoval minden Bp-en van. Meg ugy is nekiindultam, amikor a masodikat vartam. Az fiam akkor volt ket eves. Felultunk a buszra, 3/4 ora utan pedig leszalltunk Bp-en.

Sot! A masodiknal a fajasok epp akkor jottek ram, mikor anyukanal voltam a fiammal (ferjem dolgozott) 25 km-re az otthonomtol, kocsi nelkul. Egy baratom vitt be a korhazba, mivel a parom messze volt, videken. Megoldottuk!

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen (ahogy a mondas is tartja)!

2017. ápr. 18. 12:21
 25/25 anonim ***** válasza:

Nemcsak kismamaként, hanem mindig jár a nőnek is a kikapcsolódás. Legyen az egy hobbi, egy kávé, egy mozi, bármi.

Három gyermekünk van, a legkisebb fél éves. Két terhességnél a 36. hétig, az utolsónál a 34. hétig dolgoztam, de még amellett is volt időm és lehetőségem a saját utamat járni, nemhogy akkor, amikor már magam osztom be az egész napomat. Pedig a férjem is dolgozik/dolgozott, és heti 1-2-3x 2 óra focira is eljutott. Minden megbeszélés és szervezés kérdése.

Az meg, hogy mindent megvesz neked... nem magatoknak veszitek? Ha ruha tetszik meg, akkor azt, ha kell egy szőnyeg, akkor azt. Ha kell egy új kenyérsütő, akkor hiába én használom, nem "én kapom".

Még 3 gyerek mellett is megoldható a kettesben eltöltött vacsora, séta is. Akarat kérdése az egész, ja, persze mindkettőtöknek akarni kell, az hogy csak neki jár, az nonszensz.

Egy kisvárosban élek Békés megyében (tehát bőven a világ végén), de itt is van kismamajóga, baba-mama klub. Ha nincs, kérd a védőnőd segítségét, ajánl majd neked hasonlót, de akár magatok is szervezhettek.

Ha most unod magad, mi lesz, ha ténylegesen a 4 fal közé zár egy rosszabb idő a kisbabával?

2017. ápr. 18. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!