Mit gondoltok a dádázásról? Van értelme?
Anyósom és apósom mondják mindig, hogy amikor a 14 hónapos kislányom elesik és beveri a fejét az asztalba, akkor dádázzam el az asztalt.
De én úgy gondolom, hogy ezzel a gyerek csak azt tanulja meg, hoy csapjon oda akárminek/akárkinek, ha haragszik vagy nem tetszik neki valami.
Van egy 15 évvel fiatalabb kistesóm, és nála láttam ezt. Sajnos a nagymamánk is állandóan dádázott, és ő nagyon verekedős volt 2-3 éves korában.
Ti mit gondoltok erről?
nem tűnik túl értelmes dolognak egy bútort ütögetni...
már magát az indítékot sem értem...az asztal a hibás ha beveri a gyerek a fejét?
A.) nem. akkor meg miért büntetjük "dádával"
B.) igen. akkor meg nem árt ha a gyerek tudja, hogy a rossz cselekedet/más agressziója nem ütéssel kezelendő.
egyébként én elég hirtelen emberke vagyok, néha nagyon felhúz a lányom, és ha olyan dolgot tesz, ami veszélyes és már ezerszer rá szóltam miatta és semmit sem ér, akkor a kezére csapok. tudom hogy nem szabadna, de sajnos mégis elgurul a gyógyszerem. Eredménye hogy a lányom is egyre verekedősebb :(
Sose találkoztam ezzel a szokással, de hülyeségnek tartom. Főleg azért mert rossz gondolkodásra nevel. Nem az asztal tehet róla ha beüti valamijét, de amúgy sem megoldás az agresszió semmire. Elterelni, felvidítani mással is lehet.
Persze ha anyós csinálja rendben van, nagy kárt nem okoz. De nekem fura hogy rád is akarja erőltetni hogy te is ezt csináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!