Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a dádázásról?...

Mit gondoltok a dádázásról? Van értelme?

Figyelt kérdés

Anyósom és apósom mondják mindig, hogy amikor a 14 hónapos kislányom elesik és beveri a fejét az asztalba, akkor dádázzam el az asztalt.

De én úgy gondolom, hogy ezzel a gyerek csak azt tanulja meg, hoy csapjon oda akárminek/akárkinek, ha haragszik vagy nem tetszik neki valami.

Van egy 15 évvel fiatalabb kistesóm, és nála láttam ezt. Sajnos a nagymamánk is állandóan dádázott, és ő nagyon verekedős volt 2-3 éves korában.

Ti mit gondoltok erről?

2017. ápr. 14. 11:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
62%

nem tűnik túl értelmes dolognak egy bútort ütögetni...

már magát az indítékot sem értem...az asztal a hibás ha beveri a gyerek a fejét?

A.) nem. akkor meg miért büntetjük "dádával"

B.) igen. akkor meg nem árt ha a gyerek tudja, hogy a rossz cselekedet/más agressziója nem ütéssel kezelendő.

egyébként én elég hirtelen emberke vagyok, néha nagyon felhúz a lányom, és ha olyan dolgot tesz, ami veszélyes és már ezerszer rá szóltam miatta és semmit sem ér, akkor a kezére csapok. tudom hogy nem szabadna, de sajnos mégis elgurul a gyógyszerem. Eredménye hogy a lányom is egyre verekedősebb :(

2017. ápr. 14. 15:22
 12/14 anonim ***** válasza:
76%

Sose találkoztam ezzel a szokással, de hülyeségnek tartom. Főleg azért mert rossz gondolkodásra nevel. Nem az asztal tehet róla ha beüti valamijét, de amúgy sem megoldás az agresszió semmire. Elterelni, felvidítani mással is lehet.

Persze ha anyós csinálja rendben van, nagy kárt nem okoz. De nekem fura hogy rád is akarja erőltetni hogy te is ezt csináld.

2017. ápr. 14. 15:38
 13/14 A kérdező kommentje:
Az öcsémnek nem olyan a temperamentuma egyébként:) nagyon jószívű. Már 10 éves, és pl tavasszal ültettek anyával virágot, azt ő azóta is öntözi minden nap. Meg a macskáknak is állandóan tiszta vizet rak, bemászik értük a sárba stb stb, tényleg nagyon kedves gyerek. Már kicsinek is az volt, mert pl már akkor odaadta a kedvenc kajáját másoknak, meg elosztotta mindenét, csak ez a buta odacsapás volt nagyon rossz szokása. És máshonnan nem látta, csak a dádázásból.
2017. ápr. 14. 16:20
 14/14 anonim ***** válasza:
A baratnom is ezt csinalja , a lanya 15 honapos, es mar most minden gyereket csapkod, verekszik ha elveszik pl a jatekat.
2017. ápr. 15. 01:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!