Mit gondoltok a dádázásról? Van értelme?
Anyósom és apósom mondják mindig, hogy amikor a 14 hónapos kislányom elesik és beveri a fejét az asztalba, akkor dádázzam el az asztalt.
De én úgy gondolom, hogy ezzel a gyerek csak azt tanulja meg, hoy csapjon oda akárminek/akárkinek, ha haragszik vagy nem tetszik neki valami.
Van egy 15 évvel fiatalabb kistesóm, és nála láttam ezt. Sajnos a nagymamánk is állandóan dádázott, és ő nagyon verekedős volt 2-3 éves korában.
Ti mit gondoltok erről?
Nem kell tulagyalni a dolgokat. Ettol sem rosszlelku nem lesz a gyerek, sem agressziv allat, igazabol olyan mintha azon mintha azon gondolkodnal a plusskutya vagy a plusscica valo jobban a gyereknek. NINCS hatasa a gyerekre. Kiskoromban nekunk mindig mondta nehany rokon amit anyosodek, nem lettunk agresszivak :)
Nem kell szetagyalni mindent amit anyosek csinalnak hogy mi lesz a negativ hatranya a gyerekre nezve.,... ;)
2. vagyok, szomoru hogy megint eszetlenek az anyukak es a piros kezecsket nyomkodjak agy nelkul, de attol meg igaz amit irtam. Nincs hatassal a gyerekre, konkretan megtapasztaltam hogy nincs.
Attol hogy nem hallotatok ilyet, meg letezik.
Es nem, nem kell szarea gondolkodni magatokat minden piti butasagon.
Es ha anyosekkal nem vagytok joban, attol meg nem kell a rosszat keresni minden szavukban.
#4 lehet, hogy te azt tapasztaltad, hogy nincs hatással a gyerekre, de én ellenkezőleg. Akkor az én tapasztalatom már nem számít, csak a tiéd?
Egyébként jóban vagyok velük, semmi bajunk egymással, csak nevelést illetően nem értünk egyet pár dologban, de ennyi. Nem utálkozásból kérdem. Azért írtam oda, hogy anyósék csinálják, mert a mi korosztályunk szerintem nem igazán csinálja, de pl az én nagymamám is és az anyósék is csinálják, úgyhogy gondolom ez az előző generáció szokása lehetett.
És mindenkit megkérek, hogy lepontozásos hisztit ne írjon még egyszer ez alá a kérdés alá. Felnőtt emberek vagyunk, túléljük, hogyha egy virtuális piros kezet kapunk szerintem.
Érdekes nem tűnt fel, de én is csinálom és a férjem is de nem hinném hogy ettől lesz verekedős a gyerek :D
12 hónapos, ha odacsukja a fiók az ujját vagy ráesik a flakon amit lever nagy sírás közepette én csak próbálom felvidítani viccesen hogy eltereljem a figyelmét.
Gondolom velünk is szórakoztak így szüleink hogy átvettük ,de én is és a férjem is nyugis emberek vagyunk, nem lettünk verekedősek :) De ha neked nem tetszik ez a fajta "játék" akkor ne csináld, hisz te neveled a kislányod nem az apósék .De valószínűleg a kistesód nem ez miatt lett verekedős hanem olyan temperamentumu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!