Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a dádázásról?...

Mit gondoltok a dádázásról? Van értelme?

Figyelt kérdés

Anyósom és apósom mondják mindig, hogy amikor a 14 hónapos kislányom elesik és beveri a fejét az asztalba, akkor dádázzam el az asztalt.

De én úgy gondolom, hogy ezzel a gyerek csak azt tanulja meg, hoy csapjon oda akárminek/akárkinek, ha haragszik vagy nem tetszik neki valami.

Van egy 15 évvel fiatalabb kistesóm, és nála láttam ezt. Sajnos a nagymamánk is állandóan dádázott, és ő nagyon verekedős volt 2-3 éves korában.

Ti mit gondoltok erről?

2017. ápr. 14. 11:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%
még sosem hallottam hogy ezt csinálná valaki. de egyetértek veled.
2017. ápr. 14. 11:07
 2/14 anonim ***** válasza:
26%

Nem kell tulagyalni a dolgokat. Ettol sem rosszlelku nem lesz a gyerek, sem agressziv allat, igazabol olyan mintha azon mintha azon gondolkodnal a plusskutya vagy a plusscica valo jobban a gyereknek. NINCS hatasa a gyerekre. Kiskoromban nekunk mindig mondta nehany rokon amit anyosodek, nem lettunk agresszivak :)

Nem kell szetagyalni mindent amit anyosek csinalnak hogy mi lesz a negativ hatranya a gyerekre nezve.,... ;)

2017. ápr. 14. 11:10
 3/14 anonim ***** válasza:
55%
Hát ilyet még én se hallottam se falun se városba. Mi ennek az értelme anyósodék szerint azért erre kiváncsi lennék.
2017. ápr. 14. 11:12
 4/14 anonim ***** válasza:
37%

2. vagyok, szomoru hogy megint eszetlenek az anyukak es a piros kezecsket nyomkodjak agy nelkul, de attol meg igaz amit irtam. Nincs hatassal a gyerekre, konkretan megtapasztaltam hogy nincs.

Attol hogy nem hallotatok ilyet, meg letezik.

Es nem, nem kell szarea gondolkodni magatokat minden piti butasagon.

Es ha anyosekkal nem vagytok joban, attol meg nem kell a rosszat keresni minden szavukban.

2017. ápr. 14. 11:15
 5/14 anonim ***** válasza:
54%
Tééényleg, már el is felejtettem, nekem is mindig ezt mondta nagymamám, ha nekimentem mondjuk az ajtófélfának, és sírtam, hogy gyere, verjük meg azt a rossz ajtófélfát... :D Tökre nem lettem verekedős, sőt. :D Értelme annyi van szerintem, hogy a gyerek megvigasztalódik, mert röhögni fog ezen az abszurd mókán. :)
2017. ápr. 14. 11:18
 6/14 A kérdező kommentje:

#4 lehet, hogy te azt tapasztaltad, hogy nincs hatással a gyerekre, de én ellenkezőleg. Akkor az én tapasztalatom már nem számít, csak a tiéd?

Egyébként jóban vagyok velük, semmi bajunk egymással, csak nevelést illetően nem értünk egyet pár dologban, de ennyi. Nem utálkozásból kérdem. Azért írtam oda, hogy anyósék csinálják, mert a mi korosztályunk szerintem nem igazán csinálja, de pl az én nagymamám is és az anyósék is csinálják, úgyhogy gondolom ez az előző generáció szokása lehetett.

És mindenkit megkérek, hogy lepontozásos hisztit ne írjon még egyszer ez alá a kérdés alá. Felnőtt emberek vagyunk, túléljük, hogyha egy virtuális piros kezet kapunk szerintem.

2017. ápr. 14. 11:19
 7/14 A kérdező kommentje:
#5 mikor nagyobb a gyerkőc akkor szerintem sincs vele baj :) de pl mikor 11-12 hónapos volt a kislányom, akkor levette após szemüvegét, és ő erre eldádázta a lábát a lányomnak. Ennek pl nem látom az értelmét, mert ilyen korban szerintem el kéne magyarázni neki, hogy nem szabad stb, nem dádázgatni.
2017. ápr. 14. 11:21
 8/14 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem egyszerűen retardált és értelmetlen dolog. A gyerek baja, ha figyelmetlen és lefejeli az asztalt. Milyen elmeroggyant gondolkodás az, hogy az "asztal rossz"? Tipikusan arra neveli ezzel, hogy mindenki más a hibás, csak ő nem.
2017. ápr. 14. 11:29
 9/14 anonim ***** válasza:
68%
Azt, hogy igazad van! Semmi értelme! Szocializmusban megeedzet emberek ostoba gondolkodása.
2017. ápr. 14. 12:23
 10/14 anonim ***** válasza:
48%

Érdekes nem tűnt fel, de én is csinálom és a férjem is de nem hinném hogy ettől lesz verekedős a gyerek :D

12 hónapos, ha odacsukja a fiók az ujját vagy ráesik a flakon amit lever nagy sírás közepette én csak próbálom felvidítani viccesen hogy eltereljem a figyelmét.

Gondolom velünk is szórakoztak így szüleink hogy átvettük ,de én is és a férjem is nyugis emberek vagyunk, nem lettünk verekedősek :) De ha neked nem tetszik ez a fajta "játék" akkor ne csináld, hisz te neveled a kislányod nem az apósék .De valószínűleg a kistesód nem ez miatt lett verekedős hanem olyan temperamentumu.

2017. ápr. 14. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!