Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem érzitek magatok magányosna...

Nem érzitek magatok magányosnak kisgyermek mellett?

Figyelt kérdés

1,5 éves kislányommal vagyok itthon. mindennap megyünk valamilyen foglalkozásra, szépen kialakult a napi ritmusunk. A lányzom boldog, kiegyensúlyozott.

Én mégis nagyon magányosnak érzem magam. Ezek a programok fél, háromnegyed órát tartanak, plusz előtte, utána öltözködés, beszélgetés. Kb. 1 órát vagyok társaságban, emberek között, nekem egy nagyon kevés, a nap többi részében kettesben vagyunk.

2017. márc. 30. 10:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ne mindig foglalkozásokra menjetek. Én bele is hülyülnék minden délelőtt! Menj ki a parkba, játszótérre valakikkel!
2017. márc. 30. 13:00
 12/18 A kérdező kommentje:

Nincs mindennap foglalkozás, kb. fele-fele.

Azt így nem tudom megfogalmazni, h az emberi társaság vagy az agyi elfoglaltság hiányzik. Mert állandóan van valami dolog, így a szó klasszikus értelmében sose unatkozom. Pl. sokat játszom a gyerekkel, mondokázunk, olvasunk, aktívan fogllakozom vele, ezenkivül ott a házimunka, főzök is mindig. De nekem egyszerűen kevés ez a napi 1-2 óra emberek között...

Arra meg hogy tanuljak, ill. képezzem meg, nincs egyszerűen időm, mert egyrészt ott a gyerkek körül teendő, másrészt meg alvásidőben én is kikapcsolodok kicsit.

2017. márc. 30. 13:26
 13/18 anonim ***** válasza:
Én tökéletesen megértelek, ugyanezt érzem. Az én babám még csak 6 hónapos, vele még nem igazán lehet foglalkozásokra járni, szóval még ez sincs. Korábban nyitott irodában dolgoztam napi 8 órát, jó társaságban, folyamatos duruzsolás vett körül, én ezt szoktam meg. Ehhez képest óriási váltás a mostani életem. Néha elszabadulok otthonról, a barátok is jönnek egy-két órára (persze nem naponta), mivel viszont a férjem rengeteget dolgozik, nagyon sokat vagyok egyedül. Sajnos amíg otthon vagy a gyerekkel, ez radikálisan nem fog változni. Próbáld meg kicsit nyújtani a találkozókat, és szerintem ha szellemileg is igyekszel lekötni magad, javulni fog a helyzet. Találj valami kézműves hobbit, vagy olvass, írj blogot, nézz sorozatokat a neten. Ennyi időd biztosan akad.
2017. márc. 30. 13:53
 14/18 anonim ***** válasza:
"másrészt meg alvásidőben én is kikapcsolodok kicsit." Kedves kérdező! Mennyi idő az alvásidő és hogy kapcsolódsz ki?
2017. márc. 31. 18:43
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Másfél éves gyerekek már járhatnak bölcsödébe, te dolgozhatsz, és minden probléma megoldódik.
2017. ápr. 3. 15:09
 16/18 anonim ***** válasza:

Neked a felnott tarsasag, programok hianyoznak.

Tessek a nagyikat megkerni, hogy vigyazzanak addig a gyerekre, mig a ferjeddel vacsorazni, moziba mentek. Apuka vigyazzon ra heti egy-kez alkalommal delutan vagy este, mig te elmesz pl egy edzoterembe, uszodaba stb ahol felnott tarsasag van. Be lehet irazkozni valamilyen tovabbkepzesre is, vannak hetvegiek, en is ilyenre jarok, szombaton harom orat vesz igenybe. Agytornanak is jo, tarsasagnak is.

2017. ápr. 3. 16:20
 17/18 jafnrétti ***** válasza:

Én is néha így érzem magam, bár szerintem ez nálam nem gyerekfüggő, csak a régi barátnőim mind messzire költöztek, vagy aki itthon van, ő meg kolléganőm, én meg ugye itthon vagyok, szóval nem találkozunk valami gyakran. Amikor én ráérek, akkor ő nem, amikor ő ráér, akkor már én nem.

Kisgyerekes barátaim meg nincsenek.

Játszótérre járunk, itt mostanra elég jól összeismerkedtem az anyukákkal (magamhoz képest legalább is), de hamarosan elköltözünk. Nem messze, de azért nyilván nem ide fogunk már lejárni. Remélem az új helyen is lesznek ilyen jófej szülők.

Egyébként egy év fölötti "babáknak" milyen foglalkozások vannak? Mi sajnos kisebb korában nem nagyon voltunk aktívak, nagyon kevésszer jutottunk csak el ilyen baba foglalkozásokra, de most már könnyebben ki tudnánk mozdulni.

2017. ápr. 4. 11:17
 18/18 anonim ***** válasza:

#15-ös miért van lepontozva? Ennyire ijesztő a benne megnevezett szörny, a munka? Nem kötelező 3 évig otthon ülni, ha az anyának már nem kielégítő, ui. ő is szempont.

4 gyerekem van. Lehet lepontozni.

2017. ápr. 4. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!