Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 40 év felé közeledve bevállalh...

40 év felé közeledve bevállalható még a negyedik gyermek?

Figyelt kérdés
Viszonylag jól kereső család vagyunk. Van két nagyobb (10,9 éves) és egy kicsi (2 éves) gyermekünk. Egyre jobban érik bennem a vágy egy negyedik gyermek iránt. Férjem nem zárkózik el előle. Ha van tapasztalatotok, kérlek, osszátok meg velem! Köszönöm!
2017. márc. 19. 08:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%
Miért ne lenne bevállalható ? Nem egy ismerősünk 40 felett szülte az elsőt. Sőt, a nagymamám is bőven 40 felett apu 2. testvérét. Te tudod mennyire vagy egészséges. Nem minden 60 évest kell pelenkázni.
2017. márc. 19. 08:57
 2/14 anonim ***** válasza:
Nagyon sokan az elsőt szülik akkor...
2017. márc. 19. 08:59
 3/14 anonim ***** válasza:

Kicsit több lesz a vizsgálatod a terhesgondozáson. Kb. ennyi a különbség.

Nekem sok ismerősöm 40 felett vagy ahhoz nagyon közel szült persze kaptak hideget/meleget de hát döntsön ő mit bir. Azt mondják idősebben több türelme van az embernek, bár a fiatal anyukák meg azt hogy ők legalább lazák. Na hat ez ilyen. Ha birni fogod/fogjátok végülis nincs akadalya. Ha jönni akar a 4. jönni fog.

Nekünk a 3. jön de én köszönöm szépen egyenlőre nem kérek több ekkora mennyiségű hormont és a többi velejárót.

Én az összes lehető legrosszabb bajon vagyok. Sav/vernyomás/hanyás/székrekedés/hangulatingadozás.....

😊

2017. márc. 19. 09:02
 4/14 anonim ***** válasza:
72%

Toled fugg, 40 evesen birsz-e kicsi mellett picivel, ugy hogy mellettuk meg ott van ket nagy.

A korod nem feltetlen akadaly, inkabb az a megfontolando, hogy altalaban aki ennyi gyereket szul, panaszkodik, hogy nem birja meg nincs magara ideje. (Itt gyakorin es ismeretsegi koromben is...van 4 gyerekes baratnom. Hetente erot kell bele onteni, esemlekeztetni hogy az o dontese volt, akarta, vallalta, akkor csinalja.

Annyi gyereket kell szulni, amennyivel tudsz energiadusan es orommel torodni. Nem verseny, meg babagyar egy csalad, ergo Neked kell tudni, a 3 mostani mellett lenne-e idod egy negyedikre ANELKUL, hogy a meglevo 3 megsinylene.

2017. márc. 19. 09:10
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Ha ehhez a mi megerősítésünk kell, akkor nem.
2017. márc. 19. 09:11
 6/14 anonim ***** válasza:
74%
En nem vállalnék 4 gyereket -mondjuk már kettőt se- de ha nektek anyagilag és érzelmileg belefer, akkor hajrá
2017. márc. 19. 09:12
 7/14 anonim ***** válasza:
41 évesen szültem a negyediket, most 6 hónapos. Igaz, nálunk nem 2 éves volt a legkisebb, hanem 10, a legnagyobb pedig 14. Nagyon örülök, hogy így döntöttünk, az egész család imádja a picit! Több türelmem van, vagyis a belső nyugalmam nagyobb, mint ez előző háromnál. Neked nehezebb lenne két kicsivel eleinte, de az nagyon jó, hogy nem lenne egyedül a 2 éves pár év múlva! Engem sokat foglalkoztat, mi lesz, ha a nagyok elmennek itthonról és egyke marad a legkisebb?! Szerintem nyugodtan vágjatok bele!
2017. márc. 19. 09:37
 8/14 anonim ***** válasza:
16%

Ha szeretnétek mindketten, és az anyagi hátteretek is megvan a 4.gyerekhez akkor miért ne? Ezt Nektek kell egyedül tudni, hogy bevállalható-e még egy.

Én speciel, meg a párom még a 2.babát sem tervezzük, nem hogy a 4.-et, főleg nem 40 körül. Nem mintha az anyagiak nem engednék, mert bőven beleférne még 3.

21 vagyok (5 hónapos a babánk), és még a mai napig azt mondom, hogy 25-7 felett már nem szeretnék szülni. Inkább leszek fiatal, fitt anyuka.

2017. márc. 19. 09:44
 9/14 anonim ***** válasza:
74%
Remélrm, mert épp várjuk. :-) Viszont már harmadjára várjuk, pedig az első 3 sima ügy volt. Elvileg, csak pechem volt, de a "biztonság kedvéért most megkapom az össes kemikáliát, amit kitaláltak. Legutóbb 16 hetesen vesztettük el, most vagyok 15. Idegeim cafatokban. Szal csak a babát kérem, köszönöm, a terhességet nem. :-) De nagyon várjuk! Hátha most...
2017. márc. 19. 10:01
 10/14 anonim ***** válasza:

Nálunk 3 gyerek van. akinek 1-nél több gyereke van az pontosan tudja, h a másik (vagy a többi) gyerkőc mindig megsínyli a dolgot. Szóval ez szerintem butaság. Színtiszta matematika, ha 2 gyerek van, akkor 2 gyerekkel kell foglalkozni 1 helyett, általában uagyanannyi időben. és egy nap csak 24 órából áll, tehát adott idő alatt kell 2 vagy több gyerkőccel törödni, játszani, tanulni stb. házimunka és meló melett, így logikus, h kevesebb idő jut egy gyerekre.

Szerintem simán bevállalható, én is 40 hez közel szültem a 3. babát.

Az is nagyon jó, h a kicsinek így lesz "játszópajtása".

hajra

2017. márc. 19. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!