Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tehetek ismeretlenül, ha...

Mit tehetek ismeretlenül, ha látom hogy rosszul bánik a szülő a csecsemővel?

Figyelt kérdés

Mit tehetek ha tudomásom van arról ha egy 17 éves anyuka gyermekét nem megfelelően kezeli?

Egy 2 hónapos kis babáról van szó, akit az anyja elhanyagol. Nincs közöm a családhoz, szomszédok vagyunk. Egyedül neveli a lány a gyermekét és úgy gondolom ez nem mehet így tovább. A gyermek a jéghideg házban egy szál badiba feküdt az ágyon és a kis végtagjai szedresek voltak, a nózia kéken. Ha ez még nem lenne elég a baba olyan éhes volt hogy az öklét rágcsálta és mikor az "anyukának" el lett mondva hogy etesse meg akkor odaadott a babának egy fél üveg kihűlt tápszert (amit ugye nem adunk a gyereknek csak frissen). Az után is éhes volt a gyerek és nagy nehezen rávette magát a drága hölgyemény hogy a konyhába kimenjen meg egy üveg tejet csinálni, ám úgy döntött hogy dohányozgat és újságot olvas feladata helyett. Ezeket a dolgokat egy látogatás során tapasztaltam. Amikor haza indultam akkor a babát az ágyon hagyva lettem ki kísérve.

Kérdem én tehetek e valamit így ismeretlenül egy védtelen csecsemőért?

2017. márc. 17. 20:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%
10.azért te is tudd:a szülő beleegyezése is kell ahhoz,hogy kiskorúként férjhez menjen!Ennek hiányában 2 kiskorú szülő esetén valamelyik nagyszülőt-amennyiben vállalja-jelölik meg gyámként/gondviselőként!
2017. márc. 18. 13:18
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem kell a szülők beleegyezése, ez tévedés. Meghallgatják a szülőket is, figyelembe veszik a véleményüket, de a gyámhivatal adja az engedélyt, amennyiben a házasság a kiskorú érdekeit szolgálja.

Megjegyzem, ritkán ugyan, de előfordul, hogy 18 év alatti, de 16 év feletti szülő esetében nem rendelnek gyámot a gyerek mellé, mert a szülő - még ha nem vált nagykorúvá házasság útján - megfelelően képes gondoskodni a gyerekről. Nyilván ez egyedi elbírálás kérdése, de elviekben lehetséges.

2017. márc. 18. 14:06
 13/16 anonim ***** válasza:

Látom, megint itt járt az önjelölt szakértőgárda :D

Gyerekek, ha itt mindenki ennyire képben van, én inkább vissza is adom a diplomámat, tök feleslegesen koptattam az iskolapadot 4 évig :D

2017. márc. 19. 13:04
 14/16 A kérdező kommentje:

5, 7, 9 válaszadók Szerintem nem vagytok az oldalra valók, lehet hogy ne tűnt fel, de segítséget kértem nem oktatást. Ti biztos olyan ügyesek vagytok mindenben, tipikus minta emberek. A helyesírási "tanítónak" üzenem, hogy telefonról a letölthető billentyű szavakat javít és nem figyeltem rá. Annak a komment királynak aki az ész osztással kapcsolatban írt válaszolnám, hogy számokat szoktunk. 3 gyerekem van és idősebb is vagyok nála Szóval képzeld kiment mikor szóltam neki és nem teljesítette a feladatát. A hitetlenkedőnek pedig küldöm azt a közmondást, hogy "aki nem hiszi járjon utána.

A segítő kommentelőknek megköszönöm, meg lett téve az első lépés.

2017. ápr. 3. 22:27
 15/16 A kérdező kommentje:

A 10. Válaszadónak üzenem hogy ez a gyermek elhelyezés így történt ahogy írod, férjhez menetellel.

Egyébként védőnőnél lett jelentve a tapasztalat és ő intézkedik a továbbiakban .

2017. ápr. 3. 22:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Szia kedves kérdező! Van valami fejlemény azóta?
2019. dec. 22. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!